Iphone Storage Almost Full
-
selamun aleykum hayırlı bayramlar cemaat
ip6s kullanıyorum 16gb malumunuz yer yetmiyor son 2 haftadır offload yapmadığım appte kalmadı hala alan yetmiyor. telefonu değiştiricem ama şuanlık bana anlık çözüm gerekiyor. yer açmak için bildiğiniz yöntem app vs var mı?
resimlerimi hep telefonda da tutuyorum mesela ama bir örneğini iclouddan çektiği için sanırım çok yer kaplamıyordur.
çözüm önerileriniz varsa çok makbule geçer
DaSpOnGe tarafından 16/Haz/18 23:44 tarihinde düzenlenmiştir -
Anakarttaki hafıza çipini sıcak havayla söküp yerine 128 GB hafıza takanlar var. 400 liraya yapıyorlar hocam onu bi araştır istersen.
-
mkyb bunu yazdı
Anakarttaki hafıza çipini sıcak havayla söküp yerine 128 GB hafıza takanlar var. 400 liraya yapıyorlar hocam onu bi araştır istersen.
hocam telefonu değiştirmeyi düşünüyorum geçende sana bi konuda sormuştum 8plus'ı sen çerçeve vs diyince biraz daha düşüneyim dedim aklım xile 8plus arasında kaldım 8in kamerası çok hoşuma gidiyor. bu telefonda hala çatır çatır çalışıyor ama 400 lirayı çöpe atarım öyle bişey yaparsam :D
-
Jailbreak yapılabilen bi sürümdeysen icleaner pro ile bi kaç gblik yer açabilirsin. Çer çöpü siliyor.
-
saku bunu yazdı
Jailbreak yapılabilen bi sürümdeysen icleaner pro ile bi kaç gblik yer açabilirsin. Çer çöpü siliyor.
böyle bir şansım yok maalesef :/
-
nasıl yetsin hocam okadar yer.
bana 64 yetmiyor
( not hiç bir foto ve video yu telefonda tutmuyorum sürekli olarak google photos a yedek alıyorum )
zaten saklama alanına girince aşağıdaki gibi önerilerde bunuyor abi şöyle yer açayim böyle açayim diye.
-
Aynı durum bende de mevcut malesef çözümü yok gibi. özellikle ios 12 ye geçtiğimden beri sistem dosyaları neredeyse 6 gb yi görüyor. Google photos bir miktar kurtarsa da başka bir çözüm yok gibi duruyor.
-
Yeni konu açmiyim kardeşimin telefonunda fotolar 6 gb yer kaplıyo gibi gözüküyo ama telefonda hiç resim ve video yok hepsini sildik icloud yedeklemesini falanda kapadım olmayan resimlere 6 gb alan harcıyo gösteriyo bikaç saat kurcaladım ama çözemedim var mı benzer durum başına gelen ?
-
GUS bunu yazdı
Yeni konu açmiyim kardeşimin telefonunda fotolar 6 gb yer kaplıyo gibi gözüküyo ama telefonda hiç resim ve video yok hepsini sildik icloud yedeklemesini falanda kapadım olmayan resimlere 6 gb alan harcıyo gösteriyo bikaç saat kurcaladım ama çözemedim var mı benzer durum başına gelen ?
whatsapp ve benzeri uygulamalar cache leri tutuyor. o nedenle örneğin: whatsapp ve mesajlaşma uygulamalarında mesajlar içerisinden tek tek medya içerikleri silebilirsin. facebook, instagram vb uygulamalarda ise uygulama verilerini silip tekrar kurulum saglayabilirsin. kalıcı bir çözüm olmayabilir ama ilk etapta iş görecektir.
-
cahitnuri bunu yazdıGUS bunu yazdı
whatsapp ve benzeri uygulamalar cache leri tutuyor. o nedenle örneğin: whatsapp ve mesajlaşma uygulamalarında mesajlar içerisinden tek tek medya içerikleri silebilirsin. facebook, instagram vb uygulamalarda ise uygulama verilerini silip tekrar kurulum saglayabilirsin. kalıcı bir çözüm olmayabilir ama ilk etapta iş görecektir.
hocam whatsapp ın kendi tuttuğu mb yazıyor bunun içinde değil mi ordaki medya öğeleri ? facebook uygulaması yok zaten.
-
whatsapp media iceriklerini bosalt dostum, 1GB a yakin yer tutuyor