İsrail Suriye'yi Vurdu
-
1973 israil mısır savaşında, mısırın komple hava sistemi ve uçakları pert olur ve bizzati hükümütin
bunlardan 50 dk sonra haberi olur
çok yazacaktım ama üşendim kesin komplo der birileri
http://tr.wikipedia.org/wiki/1973_Arap-%C4%B0srail_Sava%C5%9F%C4%B1
uzaktan benim helikopterimi düşüren güç her bi haltı yapar
israil veya abd elektronik üstünlük sağlarlar anca bas düğmeye bitir işi
ama iş bilek bileğe gelince (ki gelecek) o zaman görürüm ebesinin dantelli külodunu
-
Amd-x bunu yazdıRETRET bunu yazdı
Uçakla vursunlar vurdu diyelim, obüs atışı vurmaktan sayılmıyor. Suriye şu anki hava savunma sistemini korursa israilin giriş şansı sıfır. Bu arada Türkiyenin de hangi safta olduğu net bir şekilde ortada.
Türkiye-İsrail-ABD aynı safta görünüyor, dinci tayfa ner ne kadar afyonlanmış gözleri kapalı olsa da hafiften hafiften bu durumdan rahatsızlanmaya başladı.
Rusyayla İsrail karşı karşıya gelirse bu işten en kârlı Suriye çıkar. Rusyadan Suriyeye verilecek hibe destek zaten petrol sıkıntısı olmayan ve İsraille doğal düşman olan Suriyeyi tereddütsüz ciddi bir savaşa sokar, malumunuz golan tepeleri...
Suriyenin eksik yönü olan sovyetlerden kalma mig savaş uçakları 8 aydır modernizasyon altında, pilotlarını günde 3 saat eğitime soktuğu bilinen suriyenin 4 partide aldığı toplam 100 adet yeni yak-130 savaş uçağı; pilot eğitiminin yanı sıra tank vurucu alçak uçuş uçaklarıdır ve kara kuvvetlerini durdurmakta oldukça başarılı olduğu söylenebilir. Suriye Obüslerini ve tanklarını da modernize ediyor, yani öyle güç kaybeden bir Suriye değil şu anda gücü artan bir Suriyeden söz ediyoruz. Sanırım muhalifler bizim götümüzde patlayacak.
Türkiye bu savaşta İsrailin yanında yer alamayacağından savaş açısından mülteciler dışında bize giren çıkan olmaz. Turizmde bir canlanma olabilir, zararını değil faydasını görürüz.
abi, uzunca yazacaktım ama vazgeçtim..
habertürkte 1 ay olmadı yanlışım yoksa suriye ile ilgili özel bir program vardı öncesinde sivil aktivistler, sonrasında 2 tane emekli komutan biri hava kurmay diğeri kara..
onların bu miglerle ve suriyenin silah sistemleri hakkında epey bir açıklaması var.
google'da araştırırsan bulabilirsin :)
ha kendi görüşümü söyleyecek olursam, migler daha suriye sınırındayken havada kabak çekirdeği gibi açılır. bilmem anlatabildim mi..Habertürkün haberine inanıyorsan sorunlu olduğunu söylerim, onlara bakarsan orada esat yok esed nod32 var. Miglere gelirsen, evet migler eskidir ama mig 21 ve 23 ler modernize edilirse iş yapar; bir uçağı uçak yapan 3 etken vardır; 1. avionik sistemler, 2. silah sistemleri, 3 motor ve gövde. Miglerin motor ve gövde sistemleri gayet iyidir, 8 aylık modernizasyon avionik ve silah sistemlerini kapsıyor. toplamda 120 uçağın modernize edildiği biliniyor, modernize edilmiş bir mig ile modernize edilmiş bir f-15, f-16- f-18 arasında fark yoktur. Pilot yetiştirilmesiyse Suriyenin hava savunmasını daha da kuvvetlendireceği anlamına geliyor, Yer sistemleri ile hava sistemleri bir bütün gibi çalışır. Hava kuvvetlerinin temel amacı da düşmanın kara savunmasını yok etmektir. Elbette Suriye Migleri İsraili vurmaya gitmeyecek onlar kara kuvvetlerine destek maksadıyla uçacak.
Modernize edilmiş bir f-16 mı yoksa modernize edilmiş bir mig-23 mü dersen tabiki 380km radar menzilli 360km mesafeden hedefe füze yollayabilen mig-23 derim. Elbette migler ne kadar güncellenirse güncellensin. İsrailin elindeki f-15 ler bunları rahatça indirebilir aralarında sınıf farkı var. Suriyenin elinde f-15 ve f-18 indirebilecek bir uçak yok. Su-27 gibi bir seriye de sahip olsalardı o da olurdu. Şunu da unutmamak lazım İsrail kendi teknolojisini geliştiren bir ülke, Suriye ise bizim gibi taşıma suyla değirmen döndüren yani hazır alan bir ülke.
RETRET tarafından 11/Kas/12 18:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Geçen bir haber okudum ve diyor du ki İran yeni bir insansız hava aracı üretti ( İlk dikey uçabilen insansız hava aracı )
O haberin linki : http://www.dunya.com/iran,-yeni-bir-insansiz-hava-araci-uretti-170254h.htm
Şu kadarını söyliyeyim İran ve Rusya zaten Suriye yanlısı yani kimse suriye ye birşey yapamaz. Esad bana müdahale edilirse kimyasal silah kullanırım diyor. Rusyanın da son zamanlarda Suriyenin askeri manada bir sürü desteklediğini de biliyoruz. Yani bizim suriyeye karışmamamız gerekiyor. Adamlar daşşaklı hacı bunu anlamamız gerekiyor artık.
-
zumsuk bunu yazdı
yahu abartmayın, bize nasıl top geldi, bizde karşılık verdik aynı şey.
Sanki uçaklarla bombaladı.
-
İsrail ile Rusya arasında,karşı karşıya gelecek kadar bir anlaşmazlık söz konusu değil.Hele hele Putin'in son İsrail temaslarından sonra hiç değil.Bir açıdan bakarsak Suriye'de Müslüman Kardeşler iktidarının kurulup Esad'ın gitmesi İran'ın bölgede iyice yalnızlaşması demek olacağından; öte taraftan da Esad'ın kalmasının Mısır'dan sonra bölgede olası bir diğer Müslüman Kardeşler iktidarının önlenmesi anlamına geleceğinden her ikisi de İsrail'in işine yarıyor gibi.Ancak elbette ikisinden de önde olan bir diğer seçenek Suriye'deki çatışmaların İsrail çıkarları çerçevesinde manipüle edilerek İran ve Lübnan'ın gümbürtüye götürülmesi,Suriye'nin de parçalı bir yapıya bürünmesi.
literatur tarafından 11/Kas/12 21:15 tarihinde düzenlenmiştir
Tabi bunlar nihai olarak ön plana çıkan top 10'vari ihtimaller.Ayrıyeten birçok seçenek mevcut.Askeri teknoloji ve yeterlilik bakımından ele almak gerekirse de teferruatlı bir şeyler söyleyememekle beraber 2006'da Hizbullah'la baş edemeyen İsrail o zamandan bu zamana çok şeyi değiştiremediyse (ki boş duracaklarını sanmıyorum) Suriye'ye ya da İran'a doğrudan yönelmesi mümkün gibi görünmüyor. -
cnn.com da yazmıyosa ciddiye almıyorum bizim medyanın saçma abartmalarıdır, hala anasayfada duran "gmail de büyük değişiklik" haberi gibi mesela
http://edition.cnn.com/MIDDLEEAST