İstanbul İçi Ücretsiz Otoyol Köprü Tünel Gibi Yollar Hangileri?
-
Arkadaşlar inşallah üniversiteler açılacak babam da gaza geldi korona belasından arabayı sana vereyim iettye binme dedi.
Ama daha gitmeden 1 aydır başıma kakıyor benzin gaz parasını. Ben bu huyunu bildiğim için ağzımı açmamıştım kendi dedi oysa arabayı verem diye ben de mübarek sıfatımı takınarak siz nasıl uygun görürseniz babacığım moduna girdim:)
Ama bi ömür başıma kakarlar uzun lafın kısası işin aslı İstanbul'da olabildiğince fıldır fıldır dolaşıp az giderim olacak türde araba sürmem lazım.
Bu konudaki değerli tüyolarınız nelerdir?
Ucuz benzinci bulma uygulaması da vardı sanırım yemeksepeti gibi oylamalı yorumlu filan.
Mesela köprülerden birinden gidişler birinden gelişler ücretsiz diye bir efsane vardı. Avrasya tüneli de öyle mi? İstanbul'un yakın şehirlerinde bile araba sürmüş değilim bi el atıverin be gözünüzü seveyim:)
-
Navigasyonu aç ücretli geçişleti kullanma seçeneğini aktif et gideceğin yere navigasyonla git. En basit çözümü bu. Ama köprüden geçişte illa ki paran kesilir
-
salihgs bunu yazdı
Navigasyonu aç ücretli geçişleti kullanma seçeneğini aktif et gideceğin yere navigasyonla git. En basit çözümü bu. Ama köprüden geçişte illa ki paran kesilir
İstanbulda bu özelliği kullanmak için yandex mi iyi google mı.
Ben hep google kullandım ama
-
yeni yapılan hiç bir yol köprüyü kullanma :) tüm akape eserlerinden uzak dur . eser dedikler her şey 3 kademeli vibratör etkisi yapıyor .
şaka bir yana ek iş bulmalısın . park taym olsun dersin olmayan zamanlar olsun .
bu daha basit bir çözüm .
-
samaccc bunu yazdı
yeni yapılan hiç bir yol köprüyü kullanma :) tüm akape eserlerinden uzak dur . eser dedikler her şey 3 kademeli vibratör etkisi yapıyor .
şaka bir yana ek iş bulmalısın . park taym olsun dersin olmayan zamanlar olsun .
Deme be o işi bulana kadar ucuz yollu yöntemlere açığım
-
İstanbul'da araba her türlü dert. Köprüsü ayrı, trafiği ayrı, park yeri ayrı dert.
-
İstanbulda sık sık nereden nereye gideceksin onu yazsan daha kolay yardımcı olabiliriz. Anadolu yakasında yaşayıp üni'yi avrupada okuyorsan, köprü parası illaki vereceksin.
Ama avrupa yakasında okuyacağım, orada oturacağım diyorsan; anadolu tarafına geçmene çok gerek olmayacaktır. TEM'i kullanmadığın sürece çok bir paralı yola denk gelmezsin.
Anadolu tarafında oturayım, kurtköyden beykoza gideyim 3. köprü yolundan diye düşünüp o yeni yola girersen "aaa köprüden geçmedik bile nasıl para kesmişler" diye düşünürsün :) yoldan geçiş değil, yola giriş paralı desem yeridir :D
Google Maps -> Paralı yolları kullanma özelliğini açarsan, kıta değiştirmediğin sürece, sadece yakıt parası ödersin. Birde otopark parası.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
İstanbulda sık sık nereden nereye gideceksin onu yazsan daha kolay yardımcı olabiliriz. Anadolu yakasında yaşayıp üni'yi avrupada okuyorsan, köprü parası illaki vereceksin.
Ama avrupa yakasında okuyacağım, orada oturacağım diyorsan; anadolu tarafına geçmene çok gerek olmayacaktır. TEM'i kullanmadığın sürece çok bir paralı yola denk gelmezsin.
Anadolu tarafında oturayım, kurtköyden beykoza gideyim 3. köprü yolundan diye düşünüp o yeni yola girersen "aaa köprüden geçmedik bile nasıl para kesmişler" diye düşünürsün :) yoldan geçiş değil, yola giriş paralı desem yeridir :D
Google Maps -> Paralı yolları kullanma özelliğini açarsan, kıta değiştirmediğin sürece, sadece yakıt parası ödersin. Birde otopark parası.
Okulda ben de beykozdayım ara ara hovardalığa geçecem karşıya. Anadolu yakasında da girmediğim yol sokak dağ kalmıycak:)
Ya o dediğim efsane yalan mı:) mesela Anadolu yakasındayım köprülerden mesela 15 temmuz paralı fsm beleş dönüşte de tam tersi. yani gittiğinden dönersen 1 kalem para ödüycez öyle birşey yok mu
-
yanlış hatırlamıyorsam
1. köprüde anadoludan avrupaya geçişte gişe yok
-
samaccc bunu yazdı
kademeside mi oluyor vay be daha neler öğreneceğiz :)
-
benzinlitre diye app var, bahsettiğin benzin uygulaması o