İstanbul'da İstanbulkart Yerine Kredi Kartları Kullanılır Mı?
-
Merhaba arkadaşlar - uzun bir zaman sonra istanbul'a gideceğim ve metro kullanmam gerekecek.
istanbulkart'ım yok, app'den oluşturabilirim ama internette böyle de bir sayfaya denk geldim.
sorum o ki; kredi kartımızı temassız olarak istanbulkart şeklinde kullanabiliyor muyuz?
-
Hayır. Kart alacaksan Şok marketlerden alabilirsin bu arada.
-
-
Kart alana kadar ibbnin uygulaması var onu indir hocam kredi kartı ile ne kadar kullanacaksan para yükle telefonla otobüs vs herseye binebilirsin.
Şahsen ben öyle yapıyorum birdaha niye karta ekstra para vereyim.
-
Geçen kızın biri direkt cüzdanını yapıştırdı makineye,
20 liraydı çekti galiba kartından. Sonra hemen ibb yi aradı cüzdanda benim İstanbul kartımda var yine kredi kartından çekti diye söyleniyordu. Faraday, alüminyum folyo felan söyliycektimde vazgeçtim, çok sinirliydi.
Neyse işin özü hocam;
Master kartla anlaşmışlardı en son;
https://eksisozluk1923.com/iettde-temassiz-kredi-karti-kullanimi--7191075?p=4
Ama dediğim gibi 20 lira çekiyor olabilir. Normalde 9,90 olması lazım. Marmaray kullanır mısın bilmiyorum ama Marmaray'da da çalışır heralde.
-
Https bunu yazdı
Geçen kızın biri direkt cüzdanını yapıştırdı makineye,
20 liraydı çekti galiba kartından. Sonra hemen ibb yi aradı cüzdanda benim İstanbul kartımda var yine kredi kartından çekti diye söyleniyordu. Faraday, alüminyum folyo felan söyliycektimde vazgeçtim, çok sinirliydi.
Neyse işin özü hocam;
Master kartla anlaşmışlardı en son;
https://eksisozluk1923.com/iettde-temassiz-kredi-karti-kullanimi--7191075?p=4
Ama dediğim gibi 20 lira çekiyor olabilir. Normalde 9,90 olması lazım. Marmaray kullanır mısın bilmiyorum ama Marmaray'da da çalışır heralde.
20₺ ise bizi üzer...
telefon uygulamasını yapacağız artık napalım.
yersen hayatı kolaylaştırıyor ama yersen..
-
qr kod ile İstanbulkart uygulamasını tavsiye ederim
-
Qr kod sorun olabiliyor. Marmaray iade falan bazen sıçıyor.
1 istanbul kart al . 200 tl yükle.
İşin Bitti mi. Kalan para ile market alışverişi yapar bitirirsin . ;) . Migros ta geçiyor.
-
ben qr kullanıyorum.
qr okumaktansa okutmak daha hızlı çalışıyo aktarma da alıyo :)
-
coLdPriNCe bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar - uzun bir zaman sonra istanbul'a gideceğim ve metro kullanmam gerekecek.
istanbulkart'ım yok, app'den oluşturabilirim ama internette böyle de bir sayfaya denk geldim.
sorum o ki; kredi kartımızı temassız olarak istanbulkart şeklinde kullanabiliyor muyuz?
Geçen otobüsün camında yazıyordu kredi kartı geçiyor diye. Olması da gerekiyor bence de.
-
Peki 1 istanbulkart ile 2 kisi ayni anda kullanabiliyor mu ? Ben acacaktim benzer bi konu. Haftaya istanbula gelecez evde 1 tane kart buldum ama 2 kisi kullanabiliyor mu emin olamadim. İzmir kart olmuyordu bu sekilde.