İşte Nokia P1 - Kral Geri Döner
-
Kral tahtı bir kere sallandı.
Kendi adıma, samsung - htc - vb. vergisi ödenip alınan cihaz almamaya yemin ettim.
-
Nokia seni böyle görmek herkesi üzüyor ama kimse sana para vermez.
-
King olup da bu kadar çok sevilen başka bir teknoloji firması var mı la ?
Nokia mutlaka geri dönsün. Yeni mobil sektöre çok yeni bir tarz getireceklerine eminim. Adamlar kendi dönemlerinde ürettikleri neredeyse her telefonda cesur modeller tanıttılar. İşin ilginci bunların neredeyse tamamı tuttu.
Dünyadaki en sempatik marka ismi Nokia bence.
-
nokia nın zaten android cihazı var :) google play olmayan bı modelını gormustum 1 sene falan oluyo
-
Bu konuyu unutmuşum.
Nokia'nın kendisinin akıllı telefon üretmesi anlaşma gereği yasak. Ancak Nokia kağıt üstünde Hmd diye paravan bi şirket kurdu ve tüm haklarını ona sattı. Hmd şirketinin başındakiler eski Nokia çalışanları. Ancak fabrikaları kapandığı için Finlandiya - Macaristan vs Foxconn fabrikalarında üretim yapacaklar. Yani iphone ile aynı fabrikada üretilecek.
Nokia'nın malzeme kalitesi hiç bir firmada yok. Eski manda kasa Mercedesler gibi panzer gibi. Yere düşür yerde iz bırakır.
Nokia zamanında kılıf mı vardı? Samsung'un dandik telefonları yüzünden kılıf olayı aldı yürüdü.
Snapdragon 820 işlemcili, 22 Mp Carl Zeiss mercekli telefona giriş seviyesi diyorsanız ne diyeyim.
-
2 sene içinde ebesi bellenen(bazı modelleri hariç) htc smasung sony lg ıbık zıbık telefon almaktansa gider nokia alırım.
çıksın nokia fazla değil 3 4 yıl içinde samsungu falan sollar. nokia varken bunlar ne satış yapabiliyordu ki? ne zamanki android çıktı ve akabinde nereeyse 3 4 yıl nokia diretti androide geçmemeye işte o zaman satışları azalmaya başladı. gelirse direkt alırım.
sırf nokia isminden dolayı lumia almıştım her ne kadar pişman olsam da kullanamayacak duruma gelene kadar kullandım. efsane baba.
-
joe_black bunu yazdı
2 sene içinde ebesi bellenen(bazı modelleri hariç) htc smasung sony lg ıbık zıbık telefon almaktansa gider nokia alırım.
çıksın nokia fazla değil 3 4 yıl içinde samsungu falan sollar. nokia varken bunlar ne satış yapabiliyordu ki? ne zamanki android çıktı ve akabinde nereeyse 3 4 yıl nokia diretti androide geçmemeye işte o zaman satışları azalmaya başladı. gelirse direkt alırım.
sırf nokia isminden dolayı lumia almıştım her ne kadar pişman olsam da kullanamayacak duruma gelene kadar kullandım. efsane baba.
Dev bir firma zorla nasıl batırılır filmini izledik. Sıra bir firma küllerinden nasıl doğar filminde.
-
şu an bildigim kadarıyla nokia'nın sadece ismi kendisinde. sahip olduğu patentler ve diğer markalar microsoft'un elinde kaldı. Microsoft içi boş oalrak sadece nokia'nın ismini sattı çok komik bir ücrete ama tabiki o bile yeterli piyasada tekrar tutunabilmesi için önemli olan eski kalitesine uygun olarak bir modelle gelmeleri. Yoksa piyasadaki tüm telefonların donanımı %90 aynı. Hepsi donanımları farklı firmalardan alıyor. Onun haricinde satış sonrası destek çok önemli. O destek ağını tekrar sıfırdan oturtmak biraz zor açıkcası.
-
Su an piyasada tutturmak icin 4.7"
En az 4k mah batarya
Cikarilabilir kapak
Gereksiz yazilimlqrla dolu olmayan
Apple kamerasina yakin bir kamera
Bunlari yapsin fiyat bandini normal tuttsun yok satar
-
sunyy2003 bunu yazdı
Su an piyasada tutturmak icin 4.7"
En az 4k mah batarya
Cikarilabilir kapak
Gereksiz yazilimlqrla dolu olmayan
Apple kamerasina yakin bir kamera
Bunlari yapsin fiyat bandini normal tuttsun yok satar
Carl Zeiss mercekle gelecek zaten. Apple daha ilk iPhone'un çizimlerini yaparken Nokia kamera konusunda efsaneler üretiyordu. Nokia 2013'te şöyle çekim yapan telefon üretmişti :
https://www.youtube.com/watch?v=3vpJIHc7vQo
Çıkarılabilir kapak gereksiz. Gacır gucur oynuyor elin altında. Yekpara bütün kasa hem sağlam hemde güzel duruyor. Pil konusunda 4k pil çok kalın yapar cihazı. 3k yeterli. Zaten telefon Amoled ekranla gelecek. Enerji tüketimi az olacaktır. Kaldı ki Nokia Amoled ekranlarda kullandığı Clearblack teknolojisini kullanacaktır muhtemelen. Ekranın altına özel güneş ışığını kesen filtre koyuluyor.