folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Kamuya Açık Alandaki Kişinin Fotoğraf / Videosu Kvkk Kapsamına Girer Mi ?

Kamuya Açık Alandaki Kişinin Fotoğraf / Videosu Kvkk Kapsamına Girer Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

T.C. üzerinde heryer sonuçta devlete ve içinde bireyin olduğu heryer gerek özel gerek bireysel  olarak   kamuya ait , kamusal alan olabilir.

Mülkiyeti sana ait olan  özel bir alanda (ev , arsa , bahçe , tarla vs )   bir başkasına zarar verirsen yine kanunlar nezdinde kamu davası açılabilir. 

Bu çok basit bir olay senin olayın kvkk değil , temel hukuk dersleri alan herkes bunu yorumlayabilir. Avukat meselesı yazmıs bır arkadaş  ; bu ülkede herkes kanunları kendi lehine kullanmak için koşturuyor , kanun yorumlamaya açık değildir , olayı netleştirmek lazım.

Özgürlük dediğin olay , bir başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter , başlar . 

Kvvk değil , teşhircilik , özel hayata müdahale , kişinin özgürlüğüne müdahaledir bu şekilde paylaşım yapmak paylaşmak . 

İş yerinde senn parmak izini okutamaz , konum takibi yapamaz vs . Fakat burada da iş kanunu giriyor devreye , iş tanımına göre o iş yerinde olduğunu ispatlamakla hem işgören , hem işveren yükümlü, bunu kartla yapar , yüz tanıma ile yapar. 

Bu tarz meseleleleri yapar yapmazdan çok , kanundan çok , empati , vicdan ve ahlak ile mukayase ediniz.

Bir de uzun zamandır tartışmam , tartışmanın kimseye bir faydası , kazananı yok , birine birşey ispat ederek hiç birşey öğretilmez .Eğer ki karşınızdaki  öğrenebilme yeteneği olan insan / lar ise 

küçük yönlendirme yapın , onlar doğruları kendi fikirlerileri olarak benimserler.

saygılar

hipokondriyak tarafından 10/Eyl/22 14:41 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

edit: sildim yazdığımı bence bilmediğim bir konuda fikir yürüteyim faakt yorum yapmamayayım dedim :D

wert tarafından 10/Eyl/22 14:05 tarihinde düzenlenmiştir

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _PesimisT_
    _PesimisT_'s avatar
    Erkek

https://www.tahribat.com/forum/iznim-olmadan-karsidaki-kisinin-fotograf-kayit-alm-246380

Daha önce sormuştum bende...

Bu dahil; tüm genellemeler yanlıştır! Yolcu; Kendi Yolunda.... Şükür biz Allahtan başka sahibi olmayanlarız!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yyasinn
    yyasinn's avatar
    Erkek

Benim de en çok merak ettiğim polis, doktor, memur vb kamu personellerinin yapmış olduğu hatalardan dolayı onları kayıt almak gerçekten suç oluyor mu ? Örneğin doktor götlük ederse video dışında kanıt imkansız olur ne yapılması gerek ? Meslek gruplarını örnek olarak verdim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hermes
    hermesthecat
    hermesthecat's avatar
    Erkek
    yyasinn bunu yazdı

Benim de en çok merak ettiğim polis, doktor, memur vb kamu personellerinin yapmış olduğu hatalardan dolayı onları kayıt almak gerçekten suç oluyor mu ? Örneğin doktor götlük ederse video dışında kanıt imkansız olur ne yapılması gerek ? Meslek gruplarını örnek olarak verdim.

hayır suc degil.

az insan çok huzur. | https://keremgok.tr | https://dnscheck.tr
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Özel hastanede bebegimin dogmadan once ultrasan goruntusunu cekebilirken devlet hastanesinde kvkk kapsamında cekemezsiniz dendi. Kendi bebegim diyince olsun farketmez dendi. Kvkk nin tam olarak neleri kapsadıgını halen millet algılamamıs anlasılan. Herkes bir yol tutturmus gidiyor.

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

Hanım 3 yıl Türkiye'nin en büyük tüketici elektroniği şirketinde tam bu konuda müdürlük yaptı, ona sordum direk agzına sıçarlar dedi. Kvkk değil ama özel hayatın gizliliğine aykırı dedi, ek olarak haberciler yapabilir çünkü habercilik mesleğini tanımlayan kanunlarda bunun istası tanımlıymış.

Edit:

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun en yaygın şekilde işlendiği ortam internet ortamıdır. Sosyal medya üzerinden (youtube, instagram, twitter, facebook vs.), elektronik posta (email) veya herhangi bir internet web sitesi üzerinden rızası dışında başkasına ait resim, ses kaydı veya video paylaşılması özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun nitelikli halini oluşturur.

İnternet veya sosyal medya üzerinden özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun cezası, yani başkasına ait ses veya görüntüleri ifşa etme suretiyle suç işlenmesinin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapistir (TCK m.134/2).

sandman tarafından 10/Eyl/22 17:39 tarihinde düzenlenmiştir

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    yyasinn bunu yazdı

hocam memur olsun olmasın herhangi bir suçu kanıtlamak için başka hiçbir şekilde delil elde etme imkanın yoksa veya tanığın yoksa ses kaydı, video kaydı yapıp sadece mahkemeye sunmak üzere kullanabilirsin.

bunları başka platformlarda ifşa edersen veya biriyle paylaşırsan o zaman suç işlemiş olursun.

goo.gl/qBNZmW
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Hanım 3 yıl Türkiye'nin en büyük tüketici elektroniği şirketinde tam bu konuda müdürlük yaptı, ona sordum direk agzına sıçarlar dedi. Kvkk değil ama özel hayatın gizliliğine aykırı dedi, ek olarak haberciler yapabilir çünkü habercilik mesleğini tanımlayan kanunlarda bunun istası tanımlıymış.

Edit:

Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun en yaygın şekilde işlendiği ortam internet ortamıdır. Sosyal medya üzerinden (youtube, instagram, twitter, facebook vs.), elektronik posta (email) veya herhangi bir internet web sitesi üzerinden rızası dışında başkasına ait resim, ses kaydı veya video paylaşılması özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun nitelikli halini oluşturur.

İnternet veya sosyal medya üzerinden özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun cezası, yani başkasına ait ses veya görüntüleri ifşa etme suretiyle suç işlenmesinin cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapistir (TCK m.134/2).

Walla benim anladığım kadarıyla bu iş kanunda net değil, hakimin yorumuna bağlı kalır. Kişinin yüzü nasıl özel hayatı olabilir abi dışarıda ben bu insanın yüzüne bakıyorum o da özel hayatı ihlal madem. Kişisel ya da özel alanda değil olay dolayısıyla özel alanı ihlal falan çök saçma geliyor yani hangi hakim de bunu böyle yorumlar açıkçası merak etmiyor değilim.

Troubles'll come & they'll pass
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    seyhzade bunu yazdı

knk limnk atsana merak ett,m Galadrieli

Bende ettim hocam.

Toplam Hit: 3941 Toplam Mesaj: 38
veri alan kişisel kamusal kvkk