Karmaşıklık

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek

Arkadaşlar biraz içimdekileri dökmek istiyorum. Kocaeli'de üniversite öğrencisiyim (kocaeli meslek yüksek okulunda) okul uzadı 3. senemi

okuyorum. Ailem Zonguldak'ta ben ise 8 aydır İzmit'teyim evime gidemiyorum.Neden gitmedin diye soracak olursanız şöyle açıklayabilirim.  

kocaeli üniversitesinde okuyanlar bilir biraz geç bitiyor finaller ve finaller bittikten sonra eve çıktım iş aramaya başladım . İzmit'te kalayım

hem evimi düzene sokarım hem okul açıldığında rahat ederim diye düşündüm ve 10 gün kadar aradım her yere cv  bıraktım. Ses

çıkmayınca internetten iş aramaya koyuldum ve sonunda bir iş buldum Gölcük Donanmada Sözleşmeli garson olarak 1 Temmuzda iş başı

yaptım vesözleşmem 24 Eylül de bitecekti fakat havaların sıcak olmasından dolayı 15 Ekim'e uzadı. Zonguldağa gidecektim ama taşeron

şirket aradı ve sözleşmenin 15 Ekim'e uzatıldığını söyledi hem sevindim hem üzüldüm. İşin devam etmesini istiyordum paraya ihtiyacım var

ailemden yardım almıyorum okulu uzattım onlara daha fazla yük olmak istemediğimden bir yandanda üzüldüm çünkü yine gidemedim

evime. Haftalık  iznim1 gün olduğu için de şehir dışına çıkmam zorlaştı günübirlik gidip gelmem gerekiyordu. Şubat 20 de Zonguldakta

evimden çıktım hala izmitteyim. Özledim annemi babamı doğup büyüdüğüm şehrimi yaşadığım zorluklar zaten çok yıprattı beni keyifsizim

zordayım.Pazartesi günü sözleşmem bitiyor yukarıda söylediğim gibi ve yenilenip yenilenmiyeceği belli değil benim çalıştığım kısım denize

sıfır ve kapanıyor sezonluk çünkü ve  sıcaklar bittiği için.. Şimdi sözleşmem yenilense yine gidemiyeceğim evime zor geliyor artık gurbetlik.. 

Diğer yandan sözleşmem yenilensin istiyorum çalışmam gerekiyor yeni bir iş aramak istemiyorum. Eğer mecbur kalırsam iş aramaya yine

gidemicem evime aslında birkaç gün kaçabilirim fakat maddi durumum el vermiyor ailem bunu karşılar fakat yük olmak istemiyorum

zordalar biliyorum.  

Bu arada yaşım 20. Başlarda iyi gibiydi zorlukları vardı ama kendi ayaklarımın üstünde durabilmek güzel birşeydi aileme de gönderdim 2

ay kadar. Fakat artık psikolojim darmadağan ne olacak gölcükte işim bitecek mi biterse yeniden iş bulabilcek miyim ne yapacam

önümüzdeki ay doğalgazı açtırcaz 3  kişi kalıyoruz bunuda söyleyim. Canım yanmaya başladım ailemi görememek beni üzüyor kendime

kızıyorum okulumu bitirmeyip uzattığım için. Güç bela yaşıyorum evimin eksiği yok tüm eşyayıda gebzeden halam gönderdi para vermedim

eşyaya bu açıdan şanslıydım. Bende her insan gibi normal bir hayat sürmek istiyorum ailemi arada bir gidip ziyaret etmek istiyorum 

ama şartlar el vermiyor ne yapacağımı bilmiyorum zordayım arkadaşlar.. zorluğu görmeden bilmezmiş insan ben yaşadım zorluğu bir

nebze..

içimi döktüm iyi geleceğini düşündüğüm ve sizleri arkadaşlarım olarak gördüğüm için...

The End
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

Sosyalizmi oku ve mücadele et daha iyi bir yaşam için.

Merhabaaaaa
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek
    PyramiD bunu yazdı

bunun faydası dokunur mu bilmiyorum düşünemez oldum aklım evimde başka yerlerde karmaşık bir hal aldı 

The End
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek
    HeLLB0y bunu yazdı
    PyramiD bunu yazdı

bunun faydası dokunur mu bilmiyorum düşünemez oldum aklım evimde başka yerlerde karmaşık bir hal aldı 

bunun ilk başta insanlığa faydası dokunacağını ve bu insani duygularıma sahibim diyorsan sanada faydası dokunacağına inanıyorum..

Sosyalizm Yaşam biçimidir parçala ve yönet değil  , topla ve paylaş mantığı vardır.

Merhabaaaaa
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek
    PyramiD bunu yazdı
    HeLLB0y bunu yazdı
    PyramiD bunu yazdı

bunun ilk başta insanlığa faydası dokunacağını ve bu insani duygularıma sahibim diyorsan sanada faydası dokunacağına inanıyorum..

Sosyalizm Yaşam biçimidir parçala ve yönet değil  , topla ve paylaş mantığı vardır.

peki teşekkür ederim önerin için bu da aklımda bulunsun 

The End
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

çok duygusal olmak iyi bişe değil beşeri ilişkilerinde çok yıpranırsın dökersin saçları.

erkek adamsın ailenden 1 yıl - 2 yıl uzak kalmak böylesine koymamalı. daha askere gideceksin.

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

çok duygusal olmak iyi bişe değil beşeri ilişkilerinde çok yıpranırsın dökersin saçları.

erkek adamsın ailenden 1 yıl - 2 yıl uzak kalmak böylesine koymamalı. daha askere gideceksin.

son günlerde keyfim tadım kaçtı belki bundan böyle oldum gerçekten bunun tam olarak ne olduğunu bilmiyorum alıştım evimden uzak kalmaya.neşem yerine gelince hiç birşey olmamış gibi devam edeceğimi biliyorum. Askerlerin içindeyim zaten bir nevi askerliğe hazırlık oluyor benimkisi neyin ne olduğunu görüyorum çok içine girmesemde..

The End
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

çocukluğumdan beri ailem darmadağın olduğu için normal geliyor bana böyle şeyler insanların ailesinden uzak kalamaması ilginç geliyor  , ve hocam sormadan edemedim zonguldakta yok muydu bi myo ,  tıp değil bu sonuçta 2 senelik okul için insan niye kendini zora sokar

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

çocukluğumdan beri ailem darmadağın olduğu için normal geliyor bana böyle şeyler insanların ailesinden uzak kalamaması ilginç geliyor  , ve hocam sormadan edemedim zonguldakta yok muydu bi myo ,  tıp değil bu sonuçta 2 senelik okul için insan niye kendini zora sokar

evime gitmek istediğimi belirttim yazımda ama şöyle bir durum var evimden uzaklaşmak istediğim için zonguldak dışı yazdım pişman değilim halimden ama son günler çok yıprandığım için birazda yalnız kaldığımdan ötürü böyle bi psikolojiye girdim farkındayım bunun 

The End
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo

şimdi bi düşündümde haklısın hocam normal tepkilerin bende kendime alışkınım la ben ailesiz takılmaya desemde ne zaman birşeylerden yorulsam bunalsam kendimi boşlukta hissetsem nedense gidip annemle konuşmak isterim inan hafta sonu annemle kahvaltı yapmak beni şu ara mutlu eden tek şey diyebilirim aile başka şeydir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeLLB0y
    HeLLB0y's avatar
    Erkek
    Lotus bunu yazdı

şimdi bi düşündümde haklısın hocam normal tepkilerin bende kendime alışkınım la ben ailesiz takılmaya desemde ne zaman birşeylerden yorulsam bunalsam kendimi boşlukta hissetsem nedense gidip annemle konuşmak isterim inan hafta sonu annemle kahvaltı yapmak beni şu ara mutlu eden tek şey diyebilirim aile başka şeydir

tabiki söylediğin gibi yani ailenle kahvaltı yapmak güzel bir şey şartlar gereği şuan böyle devam etmek zorundayız. kendimi toparladım yapabilirim böyle de ..

The End
Toplam Hit: 1972 Toplam Mesaj: 14