folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Katil Kim Olur Uzay Zaman Paradoks

Katil Kim Olur Uzay Zaman Paradoks

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek

Senden Şüphelendim. :)

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Adını hatırlayamadığım bir fizikcinin teorisine göre dedeni öldürüp döndüğünde biraz araştırırsan onun gerçek deden olmadığını öğreniyorsun. gerçeği öğrenip onu da öldürüp gelirsen onda da bir yanlışlık olduğunu öğreniyorsun çünkü gerçek dedeni öldüreceğin paradox asla oluşamıyor. ilginc teori.

Yok seyhim pek sanmıyorum Robinsonun dedesi olur yine ölen.Çünkü zaman yolculuğu yapan Robinson kendi zamanından yani sisteminden bağımsız,gidip dedeyi vuruyor ölen dede yine Robinsonun dedesi ama bizim Robinson kendi siteminin dışına çıktı yani doğmayan Robinson başka bir Robinson.Bizim Robinson kendi sistemine dönerse robinsonun babası annesi falan olmaz ama kendi olur yine.Tabi bunlar olasalık sadece kesin bişey diyemeyiz.

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı

Zaman herkez için bir bütündür;

eğer soruyu buna göre alırsak  şöyleki sen geçmişe gider dedeni veya daha buyugunu oldurdugunu varsayarsak sen hiç var olmamış olucaksın dolayısı ile eger sen geçmişe gide bilicek kadar varsan dedeni öldürememiş olucaksın.

Söyleki  zaman herkez için bir bütündür olarak ele alındığında herşey aslında yaşanmış ve bitmiştir değişen değişmiş ve sana ulaşmıştır biz  ise son halini yaşıyoruz.

yani eğer birileri zamandageriye gidip mesela hitleri öldürseydi şuan milyonlarca yahudi olucakdıki bu kaos teorisi göz önüne aşındığında kimbilir nelere yol açıcakdı. Dolayısı ile bugun ben bunu yazıp sende okuyamıyacaktın, değişen değişti ve sona ulaşıldı bugunden sonra hiçbirşey değişemez, eğer değişirse biz onun değiştiğini bilmeden hemn ondan sonraki hali yaşarız ,daha net olmak gerekirse eğer biri yarın gidip atatürkü öldürecek olsa ,bugun böyle olmazdı .yani yarın olmadan dünümüz değişir biz hiçbir şeyin farkına varamazdık ,bunu yapanda dahil eğer yarından düne bir sıçrama gerçekleşicek ve dünün yarınını değiştiricek olsaydı biz o değişmiş yarını yaşıyo olurduk ,yani normal yarına gidp düne dönüp yeni bi gelecek yaşıyo gibi olmazdık

( umarım Anlata bildim)

eğer zaman herkez için farklıdır pirensibine göre değerlendirirse (ki bu genel kabul gören değildir)

sen dedeni öldürür ve hayatına devam edersin ama geçmişe gittiğindeki deden senin deden değildir o başka bir zaman çizgisindeki senin dedendir yani sen başkabir zaman çizgisindeki seni öldürürsün.

Kısaca herkez için farklı evren ve zaman.biz ,kesiştiği kadar algılar ve beraberiz

konuya şunuda ekliyim, hani bazı filimlerde geçmişe gider kendini görür, bazıları da ise geçmişe gittiğinde  Gençtir yani kendisidir ya işte bu , bu iki farklı ortaya atılan (artık tezmi denir bilemem)  teze baz alınarak yapılan şeylerdir.

umarım. Anlatmak istediğimi anlatmışmdr. Çünki sırf bu şey için 200kusur sayfalık yazı okuduğunda cam gibi oldu kolay anlaşılmıyor...

imla hataları için özür dilerim

Hocam özel ve genel görecelik kuralı nasıl kabul görmüyor :S

طדṮ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Hayır demek istediğim o değil

Dediğin: mesela, gezegenler arası  ışık hızı ile seyahat edildiğini varsayarsak atıyorum 10  ışık yılı bir yere gittiğimizde belki bizim için 1 saat bile olmamıştır ama gittiğimiz yerde 10 yıl geçmiştir, tamam buna kimse birşey diyemez ama ben bundan bahsetmek istememiştim :)

ben kabul görmeyen bu (genel görelelik) değil demedim,evet öyle anlaşılmış:) şimdi okuduğumda .ama  Ordaki herkez için bulunan zaman çizgisi biraz daha farklı anlatılmıştı, sadece ben  okadar sayfalarda anlatılanı tek satırda anlatamadım

Dediğin doğru, ben yanlış demişim :)

dediğim gibi bahsettiğim  o,bu değil. :)

erebos tarafından 12/Mar/13 21:48 tarihinde düzenlenmiştir

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

mantıken doğdun zamandan daha geriye gidemezsin diye düşünürsen ortada bi paradox olmaz

Doğduğu zamana gidip kendini öldürebilir paradoxlar bitmez :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Merhaba arkadaşlar, nereden aklımda kaldı nereden okudum hatırlamadım, bi tartışalım, soru şöyle zamanda geriye gittiğimizi düşünelim dedemizin dedesini öldürelim o zaman katil kim olur ? Dedemizin dedesini öldürdüğümüze göre biz var olmuyacağımıza göre bu durum da ne olur,

Hocam evvela ne kadar geçmişe gidersen git kurgu olması ngereken şekilde ilerler

evvela kült bi film 12 maymun'u izle

ardından kelebek etkisi filmlerini
     izle

not: aslında en önemli bi tanesi vardı adı aklıma gelmedi eleman defalarca geçmişe gitmesine rağmen hiş ama hiç bişi değişmiyordu

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Hayır demek istediğim o değil

mesela, gezegenler arası  ışık hızı ile seyahat edildiğini varsayarsak atıyorum 10  ışık yılı bir yere gittiğimizde belki bizim için 1 saat bile olmamıştır ama gittiğimiz yerde 10 yıl geçmiştir tamam

ben ksbul görmeyen bu değil demedim evet öyle anlaşılmış şimdi okuduğumda ama. Ordaki herkez için bulunan zaman çizgisi biraz daha farklı anlatılmıştı sadece ben  okadar sayfalarda anlatılanı tek satırda anlatamadım

Dediğin doğru ama ben yanlış demişim :)

dediğim gibi bahsettiğim  o,bu değil. :)

Işık hızına ulaşsak(imkansız) maddenin tamamı enerji olacağı için zaten göremeyiz.Onu geç belirsizlik ilkesi var yani sonuç olarak çıkmaz sokak. 

طדṮ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

kendi içinde bi paradoks oluşturursan eğer doğa kendisini dengelemek için seni zaman çizgisinden siler

Si vis pacem para bellum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı
    erebos bunu yazdı

Işık hızına ulaşsak(imkansız) maddenin tamamı enerji olacağı için zaten göremeyiz.Onu geç belirsizlik ilkesi var yani sonuç olarak çıkmaz sokak. 

Yaw orası öyle ben ona lafmı ettim, konıştuğumuz konu zamada geriye gitmek biz meselalardan bahsediyoruz,paradoxlardan.

biz sadece belirli kurallar çerçevesinde şöyle olsa n olur böyle olsa n oluru tartışıyoruz

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

dedemizin dedesini öldürelim o zaman katil kim olur ?

bu zamanda geriye dönüş filmlerini baya izlemiştim benim çıkardıgım sonuç dedenin dedesini asla öldüremessin öyle kabul edelim demissin ama bence edemeyiz birçok filmde çizginin kırıldıgı yeni bir çizginin oluştugu anlatılıyor bence çizgi hiç degişmiyor  eger sen geçmişe gidipte bir şeyleri degiştirdiysen bunu daha önceden yapmıssındır yani bugun yaşadıkların zaten senin degiştirdigin gelecektir örnegin senin şuanda yaptıgın ve yarın yapıcagın her şey belli sokakta yürürken hangi yolu izleyecegin geçmişe gidipte bunu asla degiştiremessin çünkü zaten daha önce gidip degiştirdigin gelecegi yaşamıştırsın ufak bi örnekle açıkliyim

sen şimdi A sokagından geçtigini gördügün birini geçmişe gidip B sokagından gitmesini saglamak istiyorsundur ama geçmişe gittiginde o kişi C sokagından gidiyordur muhtemelen senin B sokagına döndürme çabaların ne kadar ugraşırsan ugraş mutlaka A sokagına gidicektir o kişi

not:paralel evreni hiç düşünmeden yazdım onu düşünürsek çok farklı algoritmalar çıkabilir

Toplam Hit: 5798 Toplam Mesaj: 49