folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kendi Çapımda Ahşap Hobiciliğine Girişeceğim

Kendi Çapımda Ahşap Hobiciliğine Girişeceğim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

@nevropat gravür ve linördan ziyade objecilik yapmayı planlıyorum. @futurist , @skyvalet bu yüzden dremel olayına pek yoğunlaşmayı düşünmüyorum.

@Dos_attach dekupaj testerenin alternatiflerini buldum gibi gözüküyor ama tatmin edici bulmazsam bosch marka iyidir fiyatı da güzele benziyor, aklıma yazdım.

@kaan uğraşırsan illaki bişeyler çıkartırsın

@mehmetdiyebiri çok hoş bir set cidden hatta evde kullanıma bile uygun gözüküyor ama çok fazla tak çıkar var insanı hobiden de soğutabilir. ama yine de cezbedici nerden nasıl bulabilirim bu tarz bi set? bir de ne kadar kaliteli? edit: buldum hepsiburada ama 1000 lira :D çok pahalı

@piskopatix icat çıkarma planım yok daha acemiyim zaten :D ahşap takı türü şeyler ilgimi çekiyor (yüzük, bileklik) , gemi modelleme, ufak tefek kutucuklar yapımı, desen oyma gibi

@Tayga aslında çok uygun güzüküyor ama oymacılıkta sorun çıkarabilir diye düşünüyorum, sonuçta büyük bir alet sayılır elde kavrama kabiliyetini ve rahatlığını engelleyebilir

madem ufak tefek kutu yapcan gitde kirlangic gecmesi yapini ögren bir el desteresi ile sahaserler yaparsin.

instagram.com/macrlz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    piskopatix
    piskopatix's avatar
    Erkek
    piskopatix bunu yazdı
    Opsiyonel_Bilgiler bunu yazdı

@nevropat gravür ve linördan ziyade objecilik yapmayı planlıyorum. @futurist , @skyvalet bu yüzden dremel olayına pek yoğunlaşmayı düşünmüyorum.

@Dos_attach dekupaj testerenin alternatiflerini buldum gibi gözüküyor ama tatmin edici bulmazsam bosch marka iyidir fiyatı da güzele benziyor, aklıma yazdım.

@kaan uğraşırsan illaki bişeyler çıkartırsın

@mehmetdiyebiri çok hoş bir set cidden hatta evde kullanıma bile uygun gözüküyor ama çok fazla tak çıkar var insanı hobiden de soğutabilir. ama yine de cezbedici nerden nasıl bulabilirim bu tarz bi set? bir de ne kadar kaliteli? edit: buldum hepsiburada ama 1000 lira :D çok pahalı

@piskopatix icat çıkarma planım yok daha acemiyim zaten :D ahşap takı türü şeyler ilgimi çekiyor (yüzük, bileklik) , gemi modelleme, ufak tefek kutucuklar yapımı, desen oyma gibi

@Tayga aslında çok uygun güzüküyor ama oymacılıkta sorun çıkarabilir diye düşünüyorum, sonuçta büyük bir alet sayılır elde kavrama kabiliyetini ve rahatlığını engelleyebilir

madem ufak tefek kutu yapcan gitde kirlangic gecmesi yapini ögren bir el desteresi ile sahaserler yaparsin.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=3ialVRIzR8I

http://kanaymak.com/wp-content/uploads/2010/10/mdf_gizli_gecme.jpg

piskopatix tarafından 26/Ara/15 23:37 tarihinde düzenlenmiştir

instagram.com/macrlz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

hocam naptın topladın mı malzemeleri? bende meraklanmaya başladım bu işlerede.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opsiyonel_Bilgiler
    Opsiyonel_Bilgiler's avatar
    Erkek
    TeRRoR bunu yazdı

hocam naptın topladın mı malzemeleri? bende meraklanmaya başladım bu işlerede.

hocam toplamadım da askere falan gidecem geldikten sonra düşünüyorum nasipse. fakat bu aşamada çok fazla araştırma ders ve uygulama takip etme imkanım oldu.

ev içerisinde apartman ahalisini rahatsız etme ihtimali minimum olan ve bir vakum aleti bağlandığında etrafa toz saçma oranı çok çok az düzeye inen aletin şerit testere olduğunu keşfettim. eğer güçlü bir şerit testere alınırsa arzu ettiğim birçok şeyi de üretebileceğimi düşünüyorum. gerçekten çok amaçlı. şerit testere hakkında ayrıca araştırma yapabilirsin, fakat kalın masif ağaç parçaları kesmek istersen yaklaşık 1800 TL yi gözden çıkarmak gerekiyor.

Şerit testere yurtdışında şu ticari isimlerle satılıyor : bandsaw (ingilizce), Bandsäge (almanca)

Not: einhell alınmaz, memnun etmediği yönünde çok fazla yorum var. daha almadığım üzere araştırmalarım da sürüyor.

imza mı gelmiş?
Toplam Hit: 3075 Toplam Mesaj: 25
hobi ahşap dekor süs oymacılık