folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kış Geliyor Evi, Ekonomik Isınma Yöntemleri

Kış Geliyor Evi, Ekonomik Isınma Yöntemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gremlin
    gremlin's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Yeni villama ısı pompası aldık 70.000 tl , ege bölgesi için en iyi ısınma soğutma yolu bu.

Klimanın tersi gibi düşünebilirsiniz, yerden ısıtma için döşenen borulara sıcak / soğuk su pompalıyor.

Bir de buna güneş enerjisi dayadığımda gündüzleri elektriği ucuza getirebilirim fakat enerjiyi depolayıp gece kullanmak çok akılcı gelmedi bana.

Hocam benim de rusyada ki şatomda yerden ısıtma var tüm katlarda. Soğutma ya gerek yok. Zaten yeterince soğuk  

imza.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

yağ sobası (sanayi sobası) bol co2 salalım 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

Keresteciler/Mobilyacılar sitesi gibi yerlerde çuvalı 5liraya MDF alabilirsiniz adamlar çöpe atıyor yazın.

Kışın giderseniz yaslarlar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lazmania61
    Lazmania61's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    glaurung bunu yazdı

Keresteciler/Mobilyacılar sitesi gibi yerlerde çuvalı 5liraya MDF alabilirsiniz adamlar çöpe atıyor yazın.

İçindeki yapıştırıcan dolayı zehirli gaz salıyor. Hem doğaya zararı var hem duman tüterse insana Dikkatli olmak lazım 

Lazmania61 tarafından 09/Eyl/22 20:53 tarihinde düzenlenmiştir

Bize Tahribat.com'da TRABZON:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

gündem konusundaki müridleri topla eve. bütün gün konuşur orayı 39.5 derece yaparlar. kışın sonunda da salarsın

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Komür sobasi kulananlar eve karbonmonoksit dedektörü almasini tavsiye ederim en son 200 tl gibi birseydi fiyati... 

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek
    Lazmania61 bunu yazdı
    glaurung bunu yazdı

İçindeki yapıştırıcan dolayı zehirli gaz salıyor. Hem doğaya zararı var hem duman tüterse insana Dikkatli olmak lazım 

İçinde formaldehit var evet önce sobayı normal odunla yakıyoruz daha sonra mdf ile besliyoruz bu sayede formaldehit tam yanarak dağılıyor. MDF'ler çöpe atıldığında toprağa karışacak zehri yakarak yokediyoruz. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı
    EnerJiC bunu yazdı
    Realseyler bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı

3 adet 200 Watt solar panel  = 
    1 adet regülatör

1200 watt invertör

100 Amper akü

600 wattlık ısıtıcı

bu yol en ucuz bir ev ısıtma yöntemi bence

Kisin hava bulutlu olur. Ama yine de en mantiklisi.. güneş paneli.. 5 kw lik inverter alirsin zamanla panelleri yükseltirsiin.. 

Maliyeti ne olur ki 

Kendin toplasan 200 wat panel 2 bin akü de 2 bin inverter de 2 bin .. panel ile akü esit olmali yani üç panel üç akü ...yani 20 ile 15 bin tl arasi olur fiyati.. indüksiyon ocağim dan olmasa 50 bini bu sisteme ayirmayi düşünürdüm. 

Bana en saçma çözümmüş gibi geldi. Öncelikle 600 watt bir ısıtıcı sadece önünü ısıtır. Kışın asla bir odayı / çadırı ısıtmaz.

Akü olarak AGM akü alman gerekir ki 100 ah fiyatları uçuktur. Neden agm akü dersen, o kadar akımı ancak o sağlar. Basit bir hesapla;

ısıtıcı : 600 watt
    akü : 12 v., ve besleyeceği ısıtıcının çekeceği akım = (600 watt/ 12 v) = 50 amper sabit akım... ve buna dayanabilmesi için en az 32'lık bakır kablo maliyeti de var tabii. 50 amper sabit akım çekeceğin için akün 6 ay - 1 yıl patlamadan dayanırsa şükret.
    Diğer sorun; 100 Ah 'lık akü 600 watt ısıtıcıyı kaç saat çalıştırır.... 2 saat mı?
    Buna harcayacağın para ve emek duruma göre senin 1-2 yıllık doğalgaz faturana eşdeğer olur ki kombi ile bütün evi ısıtırsın.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sadakat
    Sadakat's avatar
    Erkek

Bana kalsa giyim montumu şapkamı öyle otururum evde. Ne doğalgaz ne elektrikli cihaz açmam da evde hayvanlar var. Onlar üşüyor. Sırf onlar için mecbur ısıtıyoruz evi.

Sokaklar kedi, köpek, çocuk doğurmaz!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Realseyler
    Realseyler's avatar
    Erkek

Güneş enerji suyunu sirkülasyon pompası ile peteklere bağladim..güneş işiğini yansiticilar ile odaklama yaptim.. gündüz güneşli günde işe yariyor.. gelistirme fikirleriniz varsa paylaşirsaniz sevinirim. :)

https://www.hizliresim.com/1k9w9x6

Baktığınız benim gördüğünüz sizsiniz
Toplam Hit: 5276 Toplam Mesaj: 45
kış ısıtıcı ısınma