Kitap Tavsiyeleri
-
yao bu dünya klasiklerini okuduğunuz zaman ne anlıyorsunuz vallahi u billahi çok merak ediyorum ?
(boşuna zaman kaybı, insana birşey katmıyor)
illa ekşın istiyorsanız Ali Şeriati okuyun , afyonun ne olduğunu ondan okuyup anlayın, özünüze dönün beyler ..
koskocaman 4 sayfa yazılmış birisi Ali Şeriati yazmamış ayıptır yaoo, felsefenin amk. adam bu,adama merhaba de , merhabayla ilgili 1 kitap yazar , o derece yani ama ölmüş gitmiş mübarek devrimci ....
ben çok kitap okumam, okumayıda sevmem, romanmış, sürükleyiciymiş, polisiyeymiş, ekşınmış bunları hayatta okumadım, okumamda.(tavsiyede etmem)
ali şeriatiyi biraz araştırdım ve okumaya başladım, okurken başıma ağrılar girdi, kitapları çok ağır amk. ama okuyun yine de.
kitabı 1 kereye mahsus okuyup bırakmayın, 2.inci defa tekrar okuyun zevk ü sefa alırsınız.
okuduğum şu üç kitabı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.
Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri l
Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri ll
Ali Şeriati - İnsanın Dört Zindanı
''düşünüyorum o halde varım değil! başkaldırıyorum o halde varım demeliyiz. çünkü her düşünen başkaldırmaz; ama her başkaldıran muhakkak düşünmüştür.''
....
ulan bizim memlekette bunun gibi 2 kişi olsaydı şimdi AKP devrilmişti :)
By_Gizemli tarafından 18/Şub/14 13:11 tarihinde düzenlenmiştir -
Jilet_Boris bunu yazdıfuturist bunu yazdıangels_demos bunu yazdı
bunun dışında her türlü kitap önerisine açığım:
"illa oku"
"ufkun gelişir "
"şaşırırsın ağzın açık kalır"
"ne kitaplar varmış" diyerek önereceğiniz kitap varsa yazın seve seve incelerim listeye alırım.
son zamanlarda çok sıkıldım biraz adrenalin olsun dedim :))
P.S. = Boccaio'nun bir kadının ağzından "evet bizim zopa yememiz lazım yoksa götümüz kalkar" tarzı yazdığı kısım bombadır, az yobaz değilmiş :Dbunu arattım bulamadım p.s. kitabın adını
ilk 2 kitabı ilginç buldum. listeye ekledim diğer arkadaşlara da teşekür ederim yeri gelmişken
-
csr288 bunu yazdı
alamut efsane
söylendi aldım adını
-
By_Gizemli bunu yazdı
yao bu dünya klasiklerini okuduğunuz zaman ne anlıyorsunuz vallahi u billahi çok merak ediyorum ?
(boşuna zaman kaybı, insana birşey katmıyor)
illa ekşın istiyorsanız Ali Şeriati okuyun , afyonun ne olduğunu ondan okuyup anlayın, özünüze dönün beyler ..
koskocaman 4 sayfa yazılmış birisi Ali Şeriati yazmamış ayıptır yaoo, felsefenin amk. adam bu,adama merhaba de , merhabayla ilgili 1 kitap yazar , o derece yani ama ölmüş gitmiş mübarek devrimci ....
ben çok kitap okumam, okumayıda sevmem, romanmış, sürükleyiciymiş, polisiyeymiş, ekşınmış bunları hayatta okumadım, okumamda.(tavsiyede etmem)
ali şeriatiyi biraz araştırdım ve okumaya başladım, okurken başıma ağrılar girdi, kitapları çok ağır amk. ama okuyun yine de.
kitabı 1 kereye mahsus okuyup bırakmayın, 2.inci defa tekrar okuyun zevk ü sefa alırsınız.
okuduğum şu üç kitabı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.
Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri l
Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri ll
Ali Şeriati - İnsanın Dört Zindanı
''düşünüyorum o halde varım değil! başkaldırıyorum o halde varım demeliyiz. çünkü her düşünen başkaldırmaz; ama her başkaldıran muhakkak düşünmüştür.''
....
ulan bizim memlekette bunun gibi 2 kişi olsaydı şimdi AKP devrilmişti :)
araştırdım yazrın londrada öldürülmüş herlade. çok kopuk bilgiler vardı.
öldüğü içinde kitapa tanıtım bölümünde hayatını yazmışlar
çok karmaşık geldi anlamdım.
iranlı şeriatçi ama aynı zamanda karışıtı..
yorumuna bakınca da solcu mu şeriatçimi . akpyi devirmekle alakasını anlamadım.
çorba oldu kafam. biraz açıklarsan sevinirim. madem iyi yazar tanıyalım kitaplarının içeriğinden bir iki cümle yazarsan çok iyi olur
-
Insana birsey katan kitap önerilerini bende alabilir miyim? Şöyle diyim mesela kitabı okuduktan sonra kimya bilgisi katsın bana, ne bileyim motor yağından bilgi versin, böyle hayat hakkında olsun yani :) Örneğin araba bozuldu şu sebepten bozuldu bunu nasıl çözdüğünü açıklasın. Böyle bilgili kitaplar okumayı istiyorum. Diğerleri tıraş vakit kaybı. Zevk için kitap okumayıda sevmiyorum. Bana birşeyler öğretmesi lazım.
-
DevilRullz bunu yazdı
Insana birsey katan kitap önerilerini bende alabilir miyim? Şöyle diyim mesela kitabı okuduktan sonra kimya bilgisi katsın bana, ne bileyim motor yağından bilgi versin, böyle hayat hakkında olsun yani :) Örneğin araba bozuldu şu sebepten bozuldu bunu nasıl çözdüğünü açıklasın. Böyle bilgili kitaplar okumayı istiyorum. Diğerleri tıraş vakit kaybı. Zevk için kitap okumayıda sevmiyorum. Bana birşeyler öğretmesi lazım.
arkadaşlar daha çok roman ismi vermişti . senin istediğin bilim teknik kitapları.
Ben yıllarca ansiklopedi okudum. hiç denemediysen tavsiye ederim.
genç beyin dergisi al migrosta ve onun gibi marketlerdede bulabilirsin. ( 7 tl gibi birşey)
national geographic derim ama dili çok halkvari ben daha bilimsel seviorum. daha yumuşak onun dili. 10 tl gibi birşey
simyacı okudum hayatım değişti. ince bir kitaptır 20 tl gibi orjinali
mesleki kitap satan kitapçılara git. çok güzel çizim kitapları var mesela.. sen ilgi alanınına bakarsın
Adam fawer kitaplarını oku.önce hiçbirşey anlamazsın. bu bildiğimiz roman dersin. sonra kitabın içeriğini son sayfasındakileri araştır hayat nedir görürsün
tess grissen -CERRAH oku süper sağlık bilgisi öğrenirsin. bir seri katilin dilinden yazılmış. romandır ama gerçek hayat gibi
elif şafak -AŞK yine çevrendeki kişilere farklı bakarsın.bende öyle bir etki yapmıştı
dan brown kitapları içinde komplo teorisyeni derler. ama hiç okumadım.
**
SON SÖZ: kitap sana birşey öğretmez kitabı okur. içinden cımbızla çekersin. buda senin biraz bu konuya yatkınlığunla ilgilidir
herkes bakar ama herkes göremez.
çok kitap okuyarak bunu kazanırsın
-
dan brown;
dijital kale
melekler ve şeytanlar
davincinin şifresi
kayıp sembol
okudum ve öneririm. hepsi aynı tarz aslında birini seversen diğerlerini de seversin.
klasik olarak;
suç ve ceza çok iyidir. ölü canlar da fena değildi.
nurulmac11 tarafından 23/Şub/14 20:44 tarihinde düzenlenmiştir -
George Orwell-1984
-
polisiye tarzı seviyorsan 10 küçük zenci efsanedir 1 günde bitirmiştim
nietzcheyi daha iyi tanımak istersen ecce homo kendi kitaplarını ve hayatını incelediği bir kitap
edgar allen poe hikayeleride en iyilerdendir gothic tarzda ciltli olarak tüm hikayeleri mevcut, içlerinde birde polisiye var morgue sokağı cinayeti sherlock holmes'in doğmasına ilham olan bir hikaye tek kitap olarakta bulabilirsin.
S0KR4T3S tarafından 24/Eki/14 13:23 tarihinde düzenlenmiştir