Kitap Tavsiyeleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

yao bu dünya klasiklerini okuduğunuz zaman ne anlıyorsunuz vallahi u billahi çok merak ediyorum ?

(boşuna zaman kaybı, insana birşey katmıyor)

illa ekşın istiyorsanız Ali Şeriati okuyun , afyonun ne olduğunu ondan okuyup anlayın, özünüze dönün beyler ..

koskocaman 4 sayfa yazılmış birisi Ali Şeriati yazmamış ayıptır yaoo, felsefenin amk. adam bu,

adama merhaba de , merhabayla ilgili 1 kitap yazar , o derece yani ama ölmüş gitmiş mübarek devrimci  ....

ben çok kitap okumam, okumayıda sevmem, romanmış, sürükleyiciymiş, polisiyeymiş, ekşınmış bunları hayatta okumadım, okumamda.(tavsiyede etmem)

ali şeriatiyi biraz araştırdım ve okumaya başladım, okurken başıma ağrılar girdi, kitapları çok ağır amk. ama okuyun yine de.

kitabı 1 kereye mahsus okuyup bırakmayın, 2.inci defa tekrar okuyun zevk ü sefa alırsınız.

okuduğum şu üç kitabı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.

Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri l

Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri ll

Ali Şeriati - İnsanın Dört Zindanı

''düşünüyorum o halde varım değil! başkaldırıyorum o halde varım demeliyiz. çünkü her düşünen başkaldırmaz; ama her başkaldıran muhakkak düşünmüştür.''

....

ulan bizim memlekette bunun gibi 2 kişi olsaydı şimdi AKP devrilmişti :)

By_Gizemli tarafından 18/Şub/14 13:11 tarihinde düzenlenmiştir

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Jilet_Boris bunu yazdı
    futurist bunu yazdı
    angels_demos bunu yazdı

bunun dışında her türlü kitap önerisine açığım:

"illa oku"

"ufkun gelişir "

"şaşırırsın ağzın açık kalır"

"ne kitaplar varmış" diyerek önereceğiniz kitap varsa yazın seve seve incelerim listeye alırım.

son zamanlarda çok sıkıldım biraz adrenalin olsun dedim :))

P.S. = Boccaio'nun bir kadının ağzından "evet bizim zopa yememiz lazım yoksa götümüz kalkar" tarzı yazdığı kısım bombadır, az yobaz değilmiş :D

bunu arattım bulamadım p.s. kitabın adını

ilk 2 kitabı ilginç buldum. listeye ekledim diğer arkadaşlara da teşekür ederim yeri gelmişken

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    csr288 bunu yazdı

alamut efsane

söylendi aldım adını

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    By_Gizemli bunu yazdı

yao bu dünya klasiklerini okuduğunuz zaman ne anlıyorsunuz vallahi u billahi çok merak ediyorum ?

(boşuna zaman kaybı, insana birşey katmıyor)

illa ekşın istiyorsanız Ali Şeriati okuyun , afyonun ne olduğunu ondan okuyup anlayın, özünüze dönün beyler ..

koskocaman 4 sayfa yazılmış birisi Ali Şeriati yazmamış ayıptır yaoo, felsefenin amk. adam bu,

adama merhaba de , merhabayla ilgili 1 kitap yazar , o derece yani ama ölmüş gitmiş mübarek devrimci  ....

ben çok kitap okumam, okumayıda sevmem, romanmış, sürükleyiciymiş, polisiyeymiş, ekşınmış bunları hayatta okumadım, okumamda.(tavsiyede etmem)

ali şeriatiyi biraz araştırdım ve okumaya başladım, okurken başıma ağrılar girdi, kitapları çok ağır amk. ama okuyun yine de.

kitabı 1 kereye mahsus okuyup bırakmayın, 2.inci defa tekrar okuyun zevk ü sefa alırsınız.

okuduğum şu üç kitabı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum.

Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri l

Ali Şeriati - Yalnızlık Sözleri ll

Ali Şeriati - İnsanın Dört Zindanı

''düşünüyorum o halde varım değil! başkaldırıyorum o halde varım demeliyiz. çünkü her düşünen başkaldırmaz; ama her başkaldıran muhakkak düşünmüştür.''

....

ulan bizim memlekette bunun gibi 2 kişi olsaydı şimdi AKP devrilmişti :)

araştırdım yazrın londrada öldürülmüş herlade. çok kopuk bilgiler vardı.

öldüğü içinde kitapa tanıtım bölümünde hayatını yazmışlar

çok karmaşık geldi anlamdım.

iranlı şeriatçi ama aynı zamanda karışıtı..

yorumuna bakınca da solcu mu şeriatçimi . akpyi devirmekle alakasını anlamadım.

çorba oldu kafam. biraz açıklarsan sevinirim. madem iyi yazar tanıyalım kitaplarının içeriğinden bir iki cümle yazarsan çok iyi olur

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Insana birsey katan kitap önerilerini bende alabilir miyim? Şöyle diyim mesela kitabı okuduktan sonra kimya bilgisi katsın bana, ne bileyim motor yağından bilgi versin, böyle hayat hakkında olsun yani :) Örneğin araba bozuldu şu sebepten bozuldu bunu nasıl çözdüğünü açıklasın. Böyle bilgili kitaplar okumayı istiyorum. Diğerleri tıraş vakit kaybı. Zevk için kitap okumayıda sevmiyorum. Bana birşeyler öğretmesi lazım.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    DevilRullz bunu yazdı

Insana birsey katan kitap önerilerini bende alabilir miyim? Şöyle diyim mesela kitabı okuduktan sonra kimya bilgisi katsın bana, ne bileyim motor yağından bilgi versin, böyle hayat hakkında olsun yani :) Örneğin araba bozuldu şu sebepten bozuldu bunu nasıl çözdüğünü açıklasın. Böyle bilgili kitaplar okumayı istiyorum. Diğerleri tıraş vakit kaybı. Zevk için kitap okumayıda sevmiyorum. Bana birşeyler öğretmesi lazım.

arkadaşlar daha çok roman ismi vermişti . senin istediğin bilim teknik kitapları.

Ben yıllarca ansiklopedi okudum. hiç denemediysen tavsiye ederim.

genç beyin dergisi al migrosta ve onun gibi marketlerdede  bulabilirsin. ( 7 tl gibi birşey)

national geographic derim ama dili çok halkvari ben daha bilimsel seviorum. daha yumuşak onun dili. 10 tl gibi birşey

simyacı okudum hayatım değişti. ince bir kitaptır 20 tl gibi orjinali

mesleki kitap satan kitapçılara git. çok güzel çizim kitapları var mesela.. sen ilgi alanınına bakarsın

Adam fawer kitaplarını oku.önce hiçbirşey anlamazsın. bu bildiğimiz roman dersin. sonra kitabın içeriğini son sayfasındakileri  araştır hayat nedir görürsün

tess grissen -CERRAH oku süper sağlık bilgisi öğrenirsin. bir seri katilin dilinden yazılmış. romandır ama gerçek hayat gibi

elif şafak -AŞK yine çevrendeki kişilere farklı bakarsın.bende öyle bir etki yapmıştı

dan brown kitapları içinde komplo teorisyeni derler. ama hiç okumadım.

**

SON SÖZ: kitap sana birşey öğretmez kitabı okur. içinden cımbızla çekersin. buda senin biraz bu konuya yatkınlığunla ilgilidir

herkes bakar ama herkes göremez.

çok kitap okuyarak bunu kazanırsın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

dan brown;

dijital kale

melekler ve şeytanlar

davincinin şifresi 

kayıp sembol

okudum ve öneririm. hepsi aynı tarz aslında birini seversen diğerlerini de seversin. 

klasik olarak; 

suç ve ceza çok iyidir. ölü canlar da fena değildi.

nurulmac11 tarafından 23/Şub/14 20:44 tarihinde düzenlenmiştir

black implies white, self implies other, life implies death.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek

George Orwell-1984

"Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S0KR4T3S
    S0KR4T3S's avatar
    Erkek

polisiye tarzı seviyorsan 10 küçük zenci efsanedir 1 günde bitirmiştim

nietzcheyi daha iyi tanımak istersen ecce homo kendi kitaplarını ve hayatını incelediği bir kitap

edgar allen poe hikayeleride en iyilerdendir gothic tarzda ciltli olarak tüm hikayeleri mevcut, içlerinde birde polisiye var morgue sokağı cinayeti sherlock holmes'in doğmasına ilham olan bir hikaye tek kitap olarakta bulabilirsin.

S0KR4T3S tarafından 24/Eki/14 13:23 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 4467 Toplam Mesaj: 50