Klasik Gitarda Bir Problem ?
-
Arkadaşlar bir klasik gitarın telleri nota basmadan neden cızırdar ?
-
tellerin/gitarın cinsi ve kullanılmış derecesi ne?
-
sap atması diye tabir edilen sapın kasadan milimetrik ayrılmasından dolayı cızırtı olur.
12. perdelere bas bakalım cızırtı merkezi orası mı?
-
teller az buçuk gevşemiş olabilir. Çalarken arkadan farklı sesler geliyor :D Ben hep telefon çalıyor sanıyordum önceleri sonradan farkettim telden geliyormuş o ses :)
-
Teller cızırdıyor eskimiş olabilir diye d dario yeni tel alıp taktım yine aynı gitarın markası BARCELONA modeli LC-3900C klasik gitar. Perdelere baktım hemen hemen hepsinden cızırtı geliyor
-
erc bunu yazdı:
-----------------------------Teller cızırdıyor eskimiş olabilir diye d dario yeni tel alıp taktım yine aynı gitarın markası BARCELONA modeli LC-3900C klasik gitar. Perdelere baktım hemen hemen hepsinden cızırtı geliyor
-----------------------------hocam telleri de yeniyse sap ayarını bir müzik markete yaptır, sanırım sorun çözülecektir.
-
izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------erc bunu yazdı:
-----------------------------Teller cızırdıyor eskimiş olabilir diye d dario yeni tel alıp taktım yine aynı gitarın markası BARCELONA modeli LC-3900C klasik gitar. Perdelere baktım hemen hemen hepsinden cızırtı geliyor
-----------------------------hocam telleri de yeniyse sap ayarını bir müzik markete yaptır, sanırım sorun çözülecektir.
-----------------------------peki bunu ben yapamaz mıyım ?
-
Sap ayarından olacagını sanmıyorum. Ayrıca karşılaştıgım düşük fiyatlı klasik gitarlarda sap miline de rastlamadm hic. Belki de bana denk gelmemiştir.
Akustik olsaydı sap ayarından diyebilrdm ama bu durumda sanmıyorm.
6 telin hepsinde de tek tek calınca cızırtı var mı ?
tellere vuruş hızına göre cızırtı artıyor mu ? ya da sakin caldıgında cızırdamadıgı oluyor mu?
Alt eşiğin oldugu kısmı iyice bi dinle genelde klasiklerde cızırtı ordan geliyor.
-
erc bunu yazdı:
-----------------------------izzmarit bunu yazdı:
-----------------------------erc bunu yazdı:
-----------------------------peki bunu ben yapamaz mıyım ?
-----------------------------Telleri değiştirebilirsin ama sap ayarını sağlam bir ustaya yaptırman daha iyi olur.
-
klasik gitara sap ayarı yapıldığını sizden duyuyorum :D
hacı onu ancak köprünün altına kağıt koyarak telleri yükselterek çözersin zaten dandik bi gitar bendede vardı onceden aynı model.
-
yani anlaşıldı abiler ben bunu bir ustaya göstereyim çok maaliyet çıkarsa yenisini alırım,ufak bir şeydir dedim ama baya iş açıcak gibi duruyor teşekkür ederim hepinize