Kolon (Bağırsak) Kanserinin Belirtileri
-
arkadaşlar geçen ay başında annem göğüs kanseri dolayısıyla vefat etti. malum sonrasında böyle şeylere daha dikkat ediyoz. şimdiden burdan yazayım; annem için mesaj yazmayın mesajımı gören herkes iyi dileklerini söyleyecektir herkesten Allah razı olsun tabi ama site benim site değil sonra under. amcamızla sevişmeyim (: saygılar sevgiler (;
genel bilgi amaçlı söyleyim bu kanser denen illet diyeyim 1 nesil atlıyormuş, yani annemin de halası mıydı öyle bir akrabası kanserden vefat etmiş annemin baba tarafında 1 nesilde bu kanser yok işte annemde var bizde yani çocuklarında olmazmış bizim çocuklarımızda olabilirmiş. şu kolon kanseri de;
- Devamlı ishal ya da kabız olma gibi dışkılamada değişiklik
- Dışkıda kan ve/veya rektal bölgede kanama
- Kansızlık (anemi)
- Yorgunluk ve halsizlik
- Dışkının kalem gibi ince ve uzun olması
- Dışkıda yumurta akı görünümlü salgı
- Karın ağrısı ya da pelvik ağrı
- Kilo kaybı
- Mide bulantısı ve kusma
- Göz akında ve ciltte sararma
- Dışkılamaya rağmen bağırsakların boşalmadığı hissi
- Yutma güçlüğü
- Yemek yerken çok çabuk doyma hissi
bilmiyorum ama bu kanserde de erken teşhis hayat kurtarır heralde. ben söyleyimde (;
-
yok dokudan otopsi alindi kaynim oldu diyenler gelmeden once hemen koyayim
https://youtu.be/TG8VM5-CTfw?t=5972
https://www.youtube.com/watch?v=7KCQ2A7NPpY
https://www.youtube.com/watch?v=ouCWNRvPk20
kardesim senin kaynin zaten olecekti.... tip kaynini 3 gun daha uzatmak icin aldi o otopsiyi.
-
Kimsenin Başına Gelmesin Çok Sıkıntılı Bir Olay..
Ameliyat Olacak Kadar Şanslıysan Birde Kemoterapi Yapıyorlar.. Elin Ayağın Tutmaz Halde Dolaşıyorsun.. Dışkıda Kan Son Nokta Belirti Aslında.. Bende 4-5 Ay Öncesinde Sol Testiste Bir Ağrı Başladı Üroloji Falan Gezdik O Kısma Bakıldığı İçin Birşey Çıkmadı.. Sonrasında Bağırsaktaki Kanserli Kısımda Vücudun Solunda Çıktı.. Belki İdrar Yoluna Baskı Yaptı Falan Dediler Ama Bu Sadece Bir Yorumdu Tabi.. Doktorun Söylediğini Göre Türkiyede En Çok 2 Kanser Türü Yaygınmış Miğde Ve Kolon Her Sene Biri Şampiyon Oluyormuş Ligi Domine Etmişler..
Özetle Zor İşler, Psikolojisi, Ameliyatı, Kemoterapisi..
-
Hazır gıdalar tüketiyorsanız,sigara ve alkol kullanıyorsanız 3 senede bir,bunların hiç biri yok ve sağlık lı beslenmeye önem gösteriyorsanız 5 senede bir mutlaka kolonoskopi öneririm.Kesinlikle ama kesinlikle uyutulmadan yaptırmayın.
Kolonoskopi kısmı en kolayı ama hazırlık aşaması çok zor.Bir şişe ilaç veriyorlar, bunu meyve suyuna katıp 1 saatte içmeniz gerekiyor.2-3 saat sonra etkisi başlıyor,o andan itibaren kesintisiz her 15-20 dakikada bir sabaha kadar tuvalettesiniz.Tam bu son dediğiniz anda bir daha geliyor :( Ananızdan emdiğiniz süt g.... çıkıyor o derece :)
Kolon kanseri,önlenebilir tek kanser türlerinden biridir.Bağırsaklarınızda kansere dönmeye meğilli polip denilen yapı varsa,ağrısız sızısız bir şekilde kolonoskopi ensasında alıyorlar ve bu illeti başlamadan bitiriyorsunuz.Unutmayın,polipler her insanda olabiliyor ama hepsi kanseri olacak diye bir durum yok.Doktorlar riske girmemek için bu polipleri alıp teste gönderiyor.
Mutlaka ama mutlaka 3-5 yıl arasında belli bir yaştan sonra kolonoskopi yaptırın.Hatta hazır hortumla tanışmışken endoskopi ve kolonoskopiyi aynı seansta yaptırın.Tek seferde ikisini bir arada çıkarmış olursunuz.
-
geçen acıyı cok yedim orul orul kanlı dışkı yaptım :D kanser olabilirmiyim acaba : D ama senede 2 3 defa olur :D
-
MaxeL bunu yazdı
geçen acıyı cok yedim orul orul kanlı dışkı yaptım :D kanser olabilirmiyim acaba : D ama senede 2 3 defa olur :D
Hemoroid kanaması olabilir hocam. Sizde hemoroid şüphesi var mı? çünkü bende acıyı çok severim (kahvaltıda 1 kase acı biber yiyecek kadar) ama bende pek etki olmuyor.
-
bir hastane çalışanı olarak söylüyorum
CA testlerini yaptır kolonozkopi endoskopi yaptır doktorun mutlaka gastroentoroloji uzmanı olsun
yok onun eltisi yok bunun emmisi söyle olmuş böyle demiş sakın takılma bunlara sakın dinleme hastaneye git
aşağıda yazdığın sikayetlerin tamamı konon kanseriyle hem alakalı hem alakasız. kafanda kurma kafayı yersin karın ağrısının onlarca nedeni var kansizlığın keza öyle o ggözdeki sararma safra kesesi rahatsızlığı yada sarılık da olabilir.
yapma ACANIM YAPMA. DOKTORA GİT KONTROL YAPTIR.
-
erdem358 bunu yazdı
bir hastane çalışanı olarak söylüyorum
CA testlerini yaptır kolonozkopi endoskopi yaptır doktorun mutlaka gastroentoroloji uzmanı olsun
yok onun eltisi yok bunun emmisi söyle olmuş böyle demiş sakın takılma bunlara sakın dinleme hastaneye git
aşağıda yazdığın sikayetlerin tamamı konon kanseriyle hem alakalı hem alakasız. kafanda kurma kafayı yersin karın ağrısının onlarca nedeni var kansizlığın keza öyle o ggözdeki sararma safra kesesi rahatsızlığı yada sarılık da olabilir.
yapma ACANIM YAPMA. DOKTORA GİT KONTROL YAPTIR.
hocam anlamadın heralde benlik bir sorun yok. Annem geçen ay başında kanserden vefat etti herkes dikkatli ve farkında olsun diye paylaştım. sanırım 1 nesil atladığı için ben rahatım.
@elyos2600
evet hocam öyleymiş.
evet hocam bu kemoterapi dedikleri dediğin gibiymiş. açıkçası ben şimdiye kadar sadece duyuyordum kemoterapi diye bişey ama öyle etkilerini bilmiyordum ve bide galiba son çare gibi bişey. Annemde görmüştü kemoterapi sonrası ruh gibi sadece geziniyordu.
-
beyler internetten hastalık araştırmayın kesnlikle inanın psikolojinizi bozarsınız hayata küsersiniz
özel hastaneler insanlarıı telaşlandırmak ve para kazanmak için her belirtiyi her boku kansere bağlıyor çünkü birer müşteriyiz hasta değil
baş ağrısı deyip geçmeyin göt kanseri olabilirsiniz vs vs gibi haberler fazlasıyla var gerçekten sıkıntınız varsa aile hekimine gidin bilgi alın o yönlendirsin internet sakın abi
bugüne kadar neye baktıysam internetten mutlaka kansere çıkıyor ucu hiç şaşmadı
paylaşmayın abi böyle şeyler bence -
serhat8102 bunu yazdıMaxeL bunu yazdı
Hemoroid kanaması olabilir hocam. Sizde hemoroid şüphesi var mı? çünkü bende acıyı çok severim (kahvaltıda 1 kase acı biber yiyecek kadar) ama bende pek etki olmuyor.
Oda olabilir hocam kücük kücük başlangıç hahaha
-
- Kansızlık (anemi)
- Yorgunluk ve halsizlik
- Dışkılamaya rağmen bağırsakların boşalmadığı hissi
şu maddeler bende var. büyük abdestte kan da tespit ettiler bakalım ocakta kolonoskopi var... endoskopide bişey çıkmadı ama sonucu görene kadar karamsar davranmıyorum.