folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Kombi Tavsiyesi

Kombi Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

Mürid(e)ler;

Aranızda kombiden anlayan varsa yardımcı olabilir misiniz? (Hatta Ankara'da bu işleri yapan biri varsa daha makbule geçer).

Kayın babamın kombisi cortladı, zaten sağlam birşey de değilmiş. Bkz: Demirdöküm Neva... Değiştireceğiz ama hangi marka hangi model alalım bilmiyoruz, daha önce hiç kombi alışverişim olmadı. Hermetiği var yoğuşmalısı var, bunların farkı ve daha da önemlisi bize lazım olanı hangisi soruları kafamda...
    Konuyla ilgili olarak tek bildiğim,elimizdeki Neva 24, yani 24.000kcal/h değerindeki bir cihaz.
    Önerilerinizi bekliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

vaillant kullanıyoruz. 10 yıllık kombi 15 kere bozulmuştur üstü var altı yok. tahminen 2 kombi parası tamire vermişizdir. 

mq kombisinin  musluk sıcak suyu contasımıdır nedir düzenli bozulmaya ayarlanmış gibi . teşekkürler vaillant

Minimalist Değilim Tembelim
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Baya araştırdım,

Vaillantta karar kıldım, Adamlar sobadan beri ısıtma cihazları üzetiyorlar :)

ecoTec Pro tam yoğuşmalı aldım, montaj boru işçilik kollektör dahil 3.100 tl civarında maloldu.

tüm bayilerde fiyatlar hemen hemen aynı :)

Tüm kaloriferlerin üstlerinin boyunu ölç.

8.5 metreye kadar 18.500 lük olan 236-3 işini görür.

eğer daha fazlaysa 24.000 liğini alırsın ama sizin 24.000 lik normalken 18.500 lük tam yoğuşmalı sorun çıkartmaz diye düşünüyorum.

Ulusda KMN mühendisliğe yaptırdım.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

buderus alıp bakımlarını yaptırıp 10 yıl arkana bakmıoyorsun

ZzZzZzZ...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

3 yıldır yoğuşmalı Viessmann Vitodens 100 kullanıyoruz. Daha bir kere temizlettik, o da bakımı yaptırmak gerektiğinden :) Herhangi bir sorun çıkarmadı çok şükür. Gayet memnunuz, tavsiye edebilirim.

Hangi markada karar verirseniz verin, mutlaka yoğuşmalı alın. Biz alırken bize "yoğuşmalı alırsanız boşa para verirsiniz, gelen doğalgaz faturası ile harcamanızı 5 senede anca karşılar hatta karşılamaz bile" demişlerdi. İnat ettik yoğuşmalı seçtik, 1 senede karşıladı. Aynı apartmanda yoğuşmasız kullanan komşular da var ama tam bir fatura farkı veremiyorum, malum zam gelmiş galiba :)

RaNGeR tarafından 17/Kas/15 20:14 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek
    trooper bunu yazdı

buderus alıp bakımlarını yaptırıp 10 yıl arkana bakmıoyorsun

aynen bizim de buderus ve 10 yıl oldu hala tık demiyor. Listeye bu markayı da ekleyebilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JOE
    JOE's avatar
    Erkek

Eca - Confeo Plus

Not late for nothing
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

Benim de dışarıdan duyduğum: 1 numara Buderus, 2 numara Vaillant oldu. Bayi fiyatları aynıysa, direkt bu işle uğraşan, Ankara'dan mürid(e) varsa iletişime geçelim, yabancı kazanmasın di mi ;)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı

Baya araştırdım,

Vaillantta karar kıldım, Adamlar sobadan beri ısıtma cihazları üzetiyorlar :)

ecoTec Pro tam yoğuşmalı aldım, montaj boru işçilik kollektör dahil 3.100 tl civarında maloldu.

tüm bayilerde fiyatlar hemen hemen aynı :)

Tüm kaloriferlerin üstlerinin boyunu ölç.

8.5 metreye kadar 18.500 lük olan 236-3 işini görür.

eğer daha fazlaysa 24.000 liğini alırsın ama sizin 24.000 lik normalken 18.500 lük tam yoğuşmalı sorun çıkartmaz diye düşünüyorum.

Ulusda KMN mühendisliğe yaptırdım.

Rene işi biliyorsun. Vaillant'tan şaşmayın. İçindeki herşeyi kendileri yapıyor ve Almanya'dan geliyor. Gidip de BOSCH alıp ben Alman malı aldım diye sevinmeyin, Manisa'da üretiliyor. Seni biraz öpmüşler ama o kadarlık olur. Çok samimi dostum Vaillant bayisi ondan 2300TL ye aldım, takdırdım. Eğer ev yeni ise veya yalıtım konusunda ekstra bişeyler varsa mutlaka tam yoğuşmalı al. Eski ev se yalıtım çok çok zayıf ise yoğuşmalı almanın pek de bir anlamı yok. Yoğuşma olayı önemli tasarruf açısından.

Alacağınız markaları sırası ile yazayım :

1- Vaillant
    2- Viessmann
    3- Buderus
    4- ECA
    5- BOSCH
    6- Demirdöküm

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaNGeR
    RaNGeR's avatar
    Erkek

@streetw1se hocam, elbette yalıtımın etkisi tartışılmaz ama yoğuşmalı ile yoğuşmasız arasındaki fark; yalıtımsız evde birinde 500-600 lira fatura ödemek iken diğerinde (yani yoğuşmalı kombide) en fazla 300-350 lira ödemektir. Yani arasında illaki fark oluyor.

Bir de genelde karşılaştığım bir durumu da belirtmek isterim, kombinin balkon gibi dışarıya kurulum yapılması durumunda, ev içinde olmasından daha fazla fatura getiriyor. Onun da nedeni kombi çok soğuk havalarda siz kullanmasanız da kendini donmaya karşı engellemeye çalışmasından dolayı belli bir ısıya çıkması (ki bu 30-35°C'lik bir değere tekabül ediyor). Ev içinde olduğunda böyle bir sorun yaşamıyorsunuz. Bilgilerinize.

edit: imla...

RaNGeR tarafından 17/Kas/15 23:35 tarihinde düzenlenmiştir

Forumda mesaj yazarken lütfen imla kurallarına uyalım, düzgün bir TÜRKÇE ile yazışalım. TÜRKÇE bizimdir, dilimize sahip çıkalım.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek
    RaNGeR bunu yazdı

@streetw1se hocam, elbette yalıtımın etkisi tartışılmaz ama yoğuşmalı ile yoğuşmasız arasındaki fark; yalıtımsız evde birinde 500-600 lira fatura ödemek iken diğerinde (yani yoğuşmalı kombide) en fazla 300-350 lira ödemektir. Yani arasında illaki fark oluyor.

Bir de genelde karşılaştığım bir durumu da belirtmek isterim, kombinin balkon gibi dışarıya kurulum yapılması durumunda, ev içinde olmasından daha fazla fatura getiriyor. Onun da nedeni kombi çok soğuk havalarda siz kullanmasanız da kendini donmaya karşı engellemeye çalışmasından dolayı belli bir ısıya çıkması (ki bu 30-35°C'lik bir değere tekabül ediyor). Ev içinde olduğunda böyle bir sorun yaşamıyorsunuz. Bilgilerinize.

edit: imla...

Doğalgaz şirketlerinin bazı şehirlerde değişik politikaları var. Mesela Manisa'da kesinlikle evin içine aldırmıyorlar. Balkonda duruyor bizimkisi. Bazı şehirlerde ise sorun etmiyorlar. 3-5 fazla vereyim ama dışarda olsun. En güvenli yer orası...

Toplam Hit: 1968 Toplam Mesaj: 15
tavsiye yeni kombi