Kosgeb Kredisi Alan Oldumu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

ilk bir iş kurmak için sanırım önce eğitim alınmalıymış süreç hakkında tam bilgisi olan varmı özellikle deneyimleyen?

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

hocam "tam" olmasa da bilgim var, eğitime katıldım kuralları şartları biliyorum. Ben kursu tamamlamadım ancak kosgeb desteğiyle firma açan bir arkadaşım, ıflas ettı

Sen harcamanı yaparsın, faturaları kosgebe gönderirsin, kosgeb onların %65'ini karşılar.

Cebine de para koymaz

Cevdet tarafından 23/Ağu/17 10:55 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek
    Cevdet bunu yazdı

hocam "tam" olmasa da bilgim var, kursa katıldım kuralları şartları biliyorum. Ben kursu tamamlamadım ancak kosgeb desteğiyle firma açan bir arkadaşım, ıflas ettı

Sen harcamanı yaparsın, faturaları kosgebe gönderirsin, kosgeb onların %65'ini karşılar.

Cebine de para koymaz

Naylon fatura kestiririz o zaman :d

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Cevdet bunu yazdı

hocam "tam" olmasa da bilgim var, kursa katıldım kuralları şartları biliyorum. Ben kursu tamamlamadım ancak kosgeb desteğiyle firma açan bir arkadaşım, ıflas ettı

Cebine de para koymaz

cebe koymasın zaten de bu destekleme oranları yatırım bölgelerine göre değişiyor onu okudum

peki kalkınma ajanslarında durum nasıl?

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek

Birkaç yıl önce uğraşmıştım hocam.

Süreci anlatayım.

Önce kosgeb kaydı, sonra kosgebin sistesinden proje başvurusu vs. işleriyle uğraştım. Başvuru formlarını doldurmak için baya bir süre harcıyorsun zaten.

Proje üzerinde çalışacak elemanlar, alınacak makine ve teçhizatlar, hizmetler ve tüm bunlar için alacağın promorfa faturalarıyla birlikte doldurduğun başvuru formlarının (iş planları, rakip analizleri vs.) çıktılarını alıyorsun. Sana atanmış bir uzman oluyor. Onunla birlikte takip ediyorsun süreci.

Ben arge inovasyon desteği için başvurmuştum. Bu anlattığım dökümanları tamamlamak için bir ayımı harcadım. Tekrar gittim kosgebe, oradaki memur dedi ki sizin uzmanınız atanmamış ama gidin bunları evrak kayıta verin uzmanınız daha sonra atanır.

Evrak kayda gidiyorum, diyor ki sizin uzmanınız atanmamış kayda alamayız. Diğer memura gidiyorum diyor evrak kayda girmemiş uzmanınızı atayamayız. Kosgeb genel merkezine gidiyorum, şubeye gidiyorum, hergün genel merkezi arıyorum, şube müdüründen randevu alıyorum randevu saatinde adamı bulamıyorum. İki hafta hergün bunlarla uğraştım. En sonunda evrak kayda bir şekilde aldırdım, uzmanı da atadılar. Atanan uzman başka bir kosgeb merkezindeymiş. Süreci onunla takip edecez diye oraya gittim. Adam iki hafta yıllık izne çıkmış.

En sonunda yıldırma politikalarıyla uğraşmaktan kosgeb binasında sinir krizi geçirdim.  Vazgeçtim, verecekleri destek yerin dibine batsın dedim. İyi de yapmışım.

Özetle, adamın varsa çok kolay alırsın.

KodlayanAdam tarafından 23/Ağu/17 09:16 tarihinde düzenlenmiştir

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek

Hocam eğitim gittin, 25 gundu sanırım, sana her gun için 20 tl cep harçlığı veriyorlar. Ancak her gun değil, eğitim bittiğnde ödüyorlar. Ben eğitim bitirmemiştim.

Genelde eğitimde bazı temel bilgiler konuşulur, hoca birkaç güncel örnekler verir, havadan sudan konuşulur. ben derse çok katılırdım mesela soru ve cevaplarımla

Eğitimin sonunda artık kosgeb görevlileri de eğitime katılır 

Eğitimde "melek yatırımcı" denen kişiler de olabilir "kaklınma ajansı" dediğin bu sanırım

"Kiranı karşılamazlar" 2-3 sene önceki kurala göre

"İstediğin her şeyi alırsın, faturalarını saklarsın, harcamalarını yaparsın (işle ilgili) (genelde her şeyi kabul ederler), daha sonra topladığın faturaları kosgebe gönderirsin, 3-6 ay içinde (inş.) yaptığın harcamanın %65ini ödeme olarak alırsın kosgebten

Cevdet tarafından 23/Ağu/17 11:05 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cevdet
    Cevdet's avatar
    Erkek
    Sanalcaptan bunu yazdı
    Cevdet bunu yazdı

Cebine de para koymaz

Naylon fatura kestiririz o zaman :d

Fatura Kestirecek birisini bulursan neden olmasın. Ancak anlaşılacaktır çunku seninle ilgilenen biri olacak. kosgeb danışmanı

Cevdet tarafından 23/Ağu/17 09:26 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Kimleri ne kadar tanıdığın önemli aga,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

reisi bu konularda rahatsız etmem istemem :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

reisi bu konularda rahatsız etmem istemem :)

hocam en son duyduğum kadarıyla sen zaten böyle hevesli hevesli kredi peşinde koşunca birilieri yanaşıyor veya sen çaktırmadan milletin ağzını yokluyorsun (belediyelerde veya bunun onay mekanizmasında kimler varsa) onlar sana belli bir komisyon karşılığında krediyi çıkartıyor. Çevremde çok duydum bir kaç ay öncede otobüste yanımda birisi açık açık konuştu bu mevzuyu. Bu şekilde 7-8 tane karşılıksız kredi alıp (çevresindekiler ile) sözde şirket kurup işe atılıp batırıyorlar bi kaç ayda, parayı iç ediyorlar. Senin benim gibi gerçekten iş kurmak isteyen fikri olanlarda sıra beklemekle onay beklemekle kendini heder ediyor. Parayı iç etmeyecek gerçekten iş kuracaksan belediyede sağlam tanıdığın varsa onları bir yokla. Hakkınla uğraş dieyceğim ancak o kadar az ki hakkıyla bu kredileri hibeleri alanlar, araya adam sokmadan almaya çalışana mal gözüyle bakıyorlar. 

Rast gele

heza tarafından 23/Ağu/17 10:58 tarihinde düzenlenmiştir

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

doğuda eş dost aracılığı ile  bu kredileri hibeleri alanlar paraları iç ediyor, tonlarca örneği var burada. 2 projemiz vardı kardeşimle hazırladığımız lakin tanıdık aracı referans vesaire olmadan dönmediği için işler pes ettik. size de öyle olmaz umarım.

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
Toplam Hit: 1829 Toplam Mesaj: 13
kosgeb desteği