Linux Mint Lisa 12 Kararlı Sürümünü Kullananlar
-
hayırlı geceler..
Uzun bir süreden sonra tekrar linux'a geçmeyi düşünüyorum. en son mint julia 10 sürümünü kullanıyordum bir çok forumda gnome'nin kendini şaşırdığını söyleyenler var. üst menü ve alt menü bar' da problemler varmış, açılışta kapanışta lekeleme, görüntü bozulmaları vs..
aramızda kullananlar var mı ?
mint sistemlerini elden geçirmiş kullanıcılar varsa lisa ile karşılaştırma yaparlarsa ya da sistem olarak teste tabi tuttukları site vs varsa paylaşım yaparlarsa sevinirim. -
bayadır kullanmadım. tahminen böyle bişey varsa da sürücüleri güncelledikten sonra falan gider.
ubuntunun debian tabanlısı var esas onu kullanmak isterdim.
aslında debian da denemek istiyorum ama güncellemeler, programlar kısıtlı oluyor diyorlar.
mint da basitlik ve kullanışlılık açısından iyidir.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------bayadır kullanmadım. tahminen böyle bişey varsa da sürücüleri güncelledikten sonra falan gider.
ubuntunun debian tabanlısı var esas onu kullanmak isterdim.
aslında debian da denemek istiyorum ama güncellemeler, programlar kısıtlı oluyor diyorlar.
mint da basitlik ve kullanışlılık açısından iyidir.
-----------------------------abi deb sıkıyor beni, programlardan yana sıkıntım var aynen dediğin gibi kurarken kırk takla atıyorum.
mint linux'un piri benim için ama bu sürüm epey problemli galiba bide bizim müridlerden yorum alsam direk mbr'nin derinliklerine gönderceğim indirdiğim isoyu.
edit : mbr'nin en dibine kadar yolu var koduğumun sisteminin. Linux sistemleri toparlanışa geçmezse yandılar.
-
harddisk i formatlayana kadar bende yüklüydü hiç bir problemi yoktu ubuntu da mint te debian tabanlı zaten
-
mint 12 deki en buyuk fark kendi gnome arabirimini kullanmalari (adini unuttum simdi). gnome2 arabiriminin kopyasi.
onun haricinde her sey ayni son kullanici icin.
-
Mint in arayüzü çok güzel olmuş yüklüym ben şunu bi :)
-
ubuntu dan basarili oldugu kesin
-
denemeden sonuç çıkaramayacağız.. yarın deniyeyim sonuçları yazarım.
-
Ne yapma niyetinde olduğunu bilememde, ubuntu candır ev kullanıcısı için yav laf etmeyin şuna :) evde eski laptopumda halen kullanıyorum.
-
Mint Lisa kullanıyorum. Arabirim olarak mate var. Gnome 2 arabirim kulanıyorum. Yeni arabirime alışamadım hala. Biraz geliştirsinlerunity arabirimi öyle geçicem. MAte şuan az ram ve işlemci yiyor tavsiye ederim
-
- Ubuntu 12.04 LTS (Precise Pangolin) Daily Build
- 32Bit (x86)
- 64Bit (x64)
- :-D