M1 Pro Harici Çift Monitor Sorunu
-
hocam m1 ler ekstra 1 monitör destekliyor, 2. monitörü taksan bile bi tanesini aynalıyor, yani 3 farklı ekran kullanamıyorsun.
-
M1 => 1 Monitör
M1 Pro => 2 Monitör
M1 Max => 4 Monitör
M2 => 1 Monitör
M1 Mac Mini lerde 2 monitör desteği var (1 HDMI - 1 Thunderbolt)
Bazı dock station larda DisplayLink ile 2 monitör extend edilebiliyor.
Ben 24 inçlik monitörümü satıp bir tane 34 inç lik canavar aldım. fazlasıyla yeterli oluyor :)
-
@Shephard, hardware+ DisplayLink çözümü var orada daha önce okumuştum orayı. artık ekstra bir cihaz almadan çözmek istiyorum :D
@yolbulucu, %100 bir çözüm yok geçici yollar var işte hocam onlarda ne kadar sağlıklı muallak..
@Atakan, maalesef.. can sıkıcı bir durum.
@EscDewil, bir başka satın alma sebebim de bu oldu zaten. normal de ips panel güzel bir 27" monitor kullanıyordum m1 proya geçince de aynı monitör ile devam ettim ama görüntü hiç iyi değildi. bakalım LG ile nasıl olacak. deneyimleyip bilgi paylaşırım.
@sLeymN, klasik olacak belki ama apple watch, iphone, airpods kullanınca eko sistem kusursuz çalışıyor ve oyun oynamadığım için işimi görüyor. haa zararı yok mu tabiki var kıçı kırık bi mssql kurmak için dockerla 50 tane takla attırıyorsun.
@Freak, ne alsan kar.. her geçen gün zarar.
@EnableTurk, eğer çözüm bulamazsam mecbur tek monitör ile devam hocam
@rakkoc, evet hocam kullanan arkadaşlar var YT de izledim bir kaç kişi fakat pahalı ve gereksiz çözümler ve dediğin gibi sürekli tak çıkart yaptıklarını söylüyorlar. günün sonunda pahalı bir thunderbold (displaylink) ile bağlantı yapsak dahi sıkıntılar oluyor. uykudan uyanmama vs..
@whopper, aynen hocam yukarıda @rakkoc hocayada yazdığım gibi günün sonunda yapılsa bile pamuk ipliğine bağlı her an gidecekmiş gibi bir şey oluyor :)
@AdReNaLiNe, muhtemelen benimde öyle olacak.. :/
@LynXMaSTeR, çözümler mevcut fakat takla attırmak gerekiyor işte hocam ve hiç sağlıklı değil. -
crystalmeth bunu yazdı
@Shephard, hardware+ DisplayLink çözümü var orada daha önce okumuştum orayı. artık ekstra bir cihaz almadan çözmek istiyorum :D
@yolbulucu, %100 bir çözüm yok geçici yollar var işte hocam onlarda ne kadar sağlıklı muallak..
@Atakan, maalesef.. can sıkıcı bir durum.
@EscDewil, bir başka satın alma sebebim de bu oldu zaten. normal de ips panel güzel bir 27" monitor kullanıyordum m1 proya geçince de aynı monitör ile devam ettim ama görüntü hiç iyi değildi. bakalım LG ile nasıl olacak. deneyimleyip bilgi paylaşırım.
@sLeymN, klasik olacak belki ama apple watch, iphone, airpods kullanınca eko sistem kusursuz çalışıyor ve oyun oynamadığım için işimi görüyor. haa zararı yok mu tabiki var kıçı kırık bi mssql kurmak için dockerla 50 tane takla attırıyorsun.
@Freak, ne alsan kar.. her geçen gün zarar.
@EnableTurk, eğer çözüm bulamazsam mecbur tek monitör ile devam hocam
@rakkoc, evet hocam kullanan arkadaşlar var YT de izledim bir kaç kişi fakat pahalı ve gereksiz çözümler ve dediğin gibi sürekli tak çıkart yaptıklarını söylüyorlar. günün sonunda pahalı bir thunderbold (displaylink) ile bağlantı yapsak dahi sıkıntılar oluyor. uykudan uyanmama vs..
@whopper, aynen hocam yukarıda @rakkoc hocayada yazdığım gibi günün sonunda yapılsa bile pamuk ipliğine bağlı her an gidecekmiş gibi bir şey oluyor :)
@AdReNaLiNe, muhtemelen benimde öyle olacak.. :/
@LynXMaSTeR, çözümler mevcut fakat takla attırmak gerekiyor işte hocam ve hiç sağlıklı değil.evet bi şekilde yapılıyor ama dediğin gibi sağlıklı değil, o yüzden de olmuyor dedim.
-
Hocam ben bundan kullanıyorum. 2 adet monitör sorun omadı. Hatta typ-c ile de ipad bağlıyorum. Sıkıntısız.
-
I5 kasa mac mini kullandim 2 ekran ve 3 ekran sorunsuz baglayip calistim
M1 mac mini kullaniyorum 2 ekran sorunsuz calisiyor. 3. Ekran bile sorunsuz calisiyor.
M1 Pro macbook Pro kullaniyorum 1 ekran sorunsuz calisiyor ama 2. ekran evde oladigi icin deneyemedim. ama mutlaka calistirir 60hz modunda ayarla 2 monitorude destekler
-
displayport to usb tpyec kablo aldım gelsin bir monitörü displayport ile diğerini hdmi ile bağlayıp deniyecem
-
Suan intel tabanli bi macbook pro kullanıyorum. M2 Proda sorunu çözerlerse diye bekliyorum. Windows işleri içinde yanina amd dektop pc topladim. Apple intelden kaçmasaydi bi intel i9 toplar hackintos kurardım :)
-
Valla hocam M1 tuhaf bişi. Bende de benzer bir problem vardı, bilgisayarın birinci girişine çeviriciyi takarsam makina 20 dakika sonra çöküyordu. 2. girişte ise sıkıntı yoktu :D Servise falan gönderdim bişi yok dediler anlamadım. O yüzden farklı portları falan bi deneyin derim.
-
@zputnik,
m1 pro mu kullanıyorsun hocam? yoksa intel işlemcili pro mu?
@archair23,
müsait olunca bi denerseniz hocam çok memnun olurum çünkü 60hz çektim hala değişen bir şey olmadı.
@rakkoc,
ya valla bende yılmak üzereyim yaptığım her işe bi çomak sokuyor m1 :)
@FrodoTheYuzuksuz,
denemediğim kablo kalmadı 2. monitor no signal olarak kalıyor :D++
hdmi ile takılı olan monitör bağlıyken internet 10mbps :) hdmi çekince 100mbps çıkıyor. buyrun bir başka sorun.. drop atıyor network e :D