Maddi Hasarlı Trafik Kazası (Araç Değer Kaybı Davası Açtırdım)
-
Sizin ya da bir yakınızının başına gelebilir maddi hasarlı trafik kazası, benim başıma geçen ay geldi, çok şükür canımıza bir şey olmadı, normalde üstüne düşmem kaza der geçerdim ama araç sürücüsü hem % 100 suçlu hemde dalgındım filan deyince kafam attı, (Ben yine insanlık bende kalsın ara ağızlarını yokla size dava acacağız ne diyorsunuz de dedim avukata, oda aramış rest çekmişler elinizden geleni ardına koymayın gibisinden, # tahmin ediyordum öyle olacağını, #) davayı mahkeme kabul etti bakalım bundan sonra nasıl bir süreç izlenecek neler yaşanacak göreceğiz, sizinlede paylaşıyorum ki arkadaşlar böyle bir durum da kaldığınız yasal olarak haklarınız nedir bilelim,
-
hocam hakkınızda hayırlısı olsun..
merak ettim de nasıl bi kazaydı biraz daha anlatır mısın? bide kabaca şöyle mi adam malına zarar verdiği gerekçesiyle dava mı açmış oldun şimdi
-
aracın değeri ne kadar
-
zndmn bunu yazdı
hocam hakkınızda hayırlısı olsun..
merak ettim de nasıl bi kazaydı biraz daha anlatır mısın? bide kabaca şöyle mi adam malına zarar verdiği gerekçesiyle dava mı açmış oldun şimdi
Kavşağa yaklaşırken sol şeritten çıkan birisi geldi vurdu, evet aracımda ikinci el satışında değer kaybı olduğu için açıldı dava,
-
Daha geçen hafta iki sıfır araç kaza yaptı. Birisi minibüs ne sigorta var ne bir şey dimdizlak daha yeni almış yolda arkadaşıma çarptı. Hadi çarptın niye hala gaza basıp sürütüp gidiyorsun. Arkadaşın arabada sıfırdı 1 aylık. Eksper raporu bekliyor.
Minibüsler trafik ne zaman kaldırılacak büyük bir umutla bekliyorum. Ne kural var ne bir şey. Zart diye dört yolun ortasında yolcu indiriyor bindiriyor. Hiç kural nizam yok.
-
Keşke kazayı geçirdiğin gün tespiti yaptırsaydın.
Aracın tamir edildiyse bilirkişi eksperle temasa geçecek.
Senin aracına ne kadar para harcanmış onun bilgisini öğrenecek.
Daha sonra da bi hesap yöntemi(iç işleri bakanlığının sanırsam) var onunla değer kaybını hesaplayacak.
Hukuk mahkemesine bilirkişi raporu teslim edecek.
Avukatın daha sonra karşı tarafın sigorta firmasına mahkeme açarken ödediğin paraların makbuzunu ve bilirkişinin raporunu gösteren evrakı mail olarak atacak.
Sigorta da size parayı tıpış tıpış ödeyecek. Hee ödemezse de dava açılarak alırsın yine her türlü.
Süreç anlattığım şekildedir. Yalnız değer kaybını hesaplarken rakam düşük çıkabilir.Hesap yöntemi çok dandik.
Ben kaza yaptığım günün ertesi günü tespiti yaptırmıştım. Karşı taraf itiraz ettiyse de dava dosyası değil de tespit dosyası olduğu için bilirkişi raporuna itirazı hakim kabul etmedi. :-)
Hasar onarılmadan herşey gözüksün diye.
Bunun için dosyanın düştüğü hakime nazının geçmesi lazım. :-)
-
ne masrafı var mahkemenin hang basamakları yaptın? bende açacağım
-
vay be helal olsun. hocam senle tanışalım biz aynı şehirdeyiz :) eğer aracın değer kaybını alabiliyorak mükemmel bişey bu. zira hep aklıma takılıyordu bu durum.
-
hoca bi kurban fln kes kestiysen bi daha kes kanını fln sür arabaya kendine ne bileyim hayır hasenat bişey yap beladan uzak dur böyle ufak işlerin üzerine gitme uğraşma bence
-
eğer adam gariban sa yazık etmişsin senki antepin kralı olmamış eğer yavşaksa sik gitsin yalancı şahitlik yapılır her türlü yemin edilir .
-
blue-hack bunu yazdı
https://www.facebook.com/pages/BLUE-WORLD/818211018244053?ref=aymt_homepage_panel kendi facebook sayfam beğenirseniz sevinirim
1 kişi beğenmiş onu nasıl kandırdın lan :D yoksa kendin misin o