Mahallenizin Davulcusu Benim Karikatür(Rte)
-
erkan07 bunu yazdı:
-----------------------------dostum paket kime ait önemli değil önemli olan o paketi devam ettirmek.iyi bişeyi değiştirmemişler bak ne güzel.biz ne krizleri gördük.ne enrji bakanlıgı yapıpta bilmem nerelerde arsa tarla yat kat alan gördük..kriz yok dolar düşüyor avro düşüyor ..eksikleri ise terör trafik ve işsizlik ve dış ilişkiler gerekirse rest çekeceksin sikeceksin nota vereceksin.
benim askerime çuval geçirteninde buna izin vereninde çatışmayıp emir dinleyeninde teslim olanında a.q bizim timi(c) pusuya düşürüp teslim ol dediler dinlemedik a.q.
işte bak eksiklerinide söyledim tayyipin.terör terör terör,işsizlik.
-----------------------------Al işte ne güzel anlamışsın daha neyin tartışmasını yapıyoruz?
Dolar Avro düşüyor: Çünkü sıcak para denen ve TÜRKİYE borsası'nın % 70 ( yanlış okumadın yetmiş seksen) oluşturan yabancı sermaye akışı var, normalde faizler deüşürülerek dolar-avro sabit tutulması lazım ama böyle yapılmıyor. Peki bu iyi birşeymi? HAYIR böyle yaparak ithalat çoğalıyor ihracat ve üretim KATLEDİLİYOR. Dolar çıktığı zaman %25 faiz çıkaran devlet sanayicilerimizin yok olmasına göz yumuyor.
1- Bu ne demek? İyi gibi görünen herşey o kadar iyi değildir.
Kriz yok: Çünkü ekonomik krizler üretimde çıkmazların ve pazar paylarının kısıtlı olduğu zamanlarda olur. Üretim bittiği için,hükümet avrupa ve amerikadan onay aldığı için, ithalatın ekonomiyi yönetmesi sebebiyle kriz yok. (Bknz Ecevit döneminde parti bölünmeden önce tüm yahudi lobileri ayaklanmış, amerika kudurmuştu en yakın arkadaşım dediği "hüsemetiin özkan" mason efendilerine karşı çıkamamış ve en sonunda parti bölünmüştü.
2- Bu nedemek? Rusya, Türkiye ekonomisinin 2 katı kadar parayı hazinede kriz olasılığna karşı tutuyor. Türkiye ise çok rahat(mı) neden acaba?
İşsizlik var: Eeee üretimin olmadığı, ekonominin ranta dayalı olduğu bir ayağı çukurda ülkelerdende başka ne bklenir ki?
terör var: Dünyanın 8. büyük ordusuna sahibiz diye övünüyoruz ama 2 adım ötemize gitmeye tezkere çıkmıyor?
Avrupa, Amerika ve Yahudiler AKP'yi demokratik ve güven verici buluyorlar: Tüm bu yazdıklarımı okuduktan sonra bunun nedeninide siz düşünün.
SONUÇ: Bakmak ile görmek farklı şeylerdir. Lütfen daha iyi bakıp GÖRMEYE çalışın.
-
Ya ekonumıden anlayanda yorum yapıyor arastırmyanda koru korune savunuyorlar ne kadar yazık keske bıraz arastırsanız keske bıraz bılgı alamay calısaanız...