Maketler Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

Sanırım 20 yıldır ölçek modelcilikle ilgileniyorum. Model, boya, fırça veya airbrush soruların olursa yaz.

model set olarak tamiya genelde en iyi detay ve kolaylığı sunar, gaza gelip meng, trumpeter felan girişme en başta çok üzer. Revell'den uzak dur hayatın törpülemek ve putty ile boşluk doldurmakla geçer.

benim model aldığım yerler;

https://www.mmyhobby.com/
    https://www.hobbytime.com.tr/

boya olarak vallejo veya citedal kullanıyorum. Törbü, zımpara, yan keski ve neşterim tamiya.

Tepe ışığını ikeadan aldım.

fırçalarım da vinci onlarıda kadıköyde

artsanatsal.com'un dükkanına gidip aldım.

Teşekkür ederim, bu 2 site google aramalarda karşıma çıkıyordu ama sektörü bilmediğim için güvenilir mi değil mi anlamamıştım.

Benim şu an linkini paylaştığım maket ve onun yanında gelen 1 fırça 4 boya dışında bir ekipmanım yok. İlk olarak aktif kullanacağım neleri almalıyım? Dün 2-3 saate yakın plastik maket sohbetleri izledim youtube'dan. Macun vs bir sürü aparat var, nerede kullanılıyor, nedir ne değildir sıfırdan bir kategoriye girince sudan çıkmış balığa döndüm.

Bu markaların daha sofistike maketleri var mıdır? Atıyorum Hogwarts Castle maketi gibi. Yoksa tüm plastik maket camiası tank,uçak,gemi,araba kategorilerine mi sıkışmış? Sence makette ideal ölçek nedir?

GusFring tarafından 28/Ara/24 19:37 tarihinde düzenlenmiştir

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek

maket işinde ideal ölçek yoktur senin gözüne ne güzel geliyorsa o ideal ölçektir. Ben hemen hemen hepsinde yaparım. 

En başta ihtiyacın olacaklar;

Fırca -> burada boy boy almanı öneririm biraz videolara bakarsan bsae(modelin büyük kısımları), detail,highlight ve drybrush için ayrı ayrı fırca var. Drybrush için yılların tecrübesini söyleyeyim kadınların küt uclu makyaj fırcası
    Boyalar(Önerim vallejo),
    Islak palet -> boyama yaparken boyalarının palette kurumaması ve iki üç boyayı karıştırıp fantastik renkler yapmak için. Hazır alabilirsin(bende army painter var) veya internette nasıl yapılacağına bakabilirsin
    Yan keski, -> sakın nalburdan veya elektronikcilerden alma onlar agır ve küt olur. Senin direk model için olan hafif ve ince uclulardan alman lazım yoksa modeli parcalarsın
    Neşter -> Model parcasını çerceveden çıkardıktan sonra yanlarında kapan çapakları temizlemek için
    Zımpara -> modelin birleşme kısımlarını iyicene temizlemek için

İleri seviyeler bunlar biraz ilerleyince lazım

küçük el matkabı -> bazen delik açman gerekiyor
    airbrush -> bu sadece kendisine has tonla boya ve malzeme ile geliyor
    Küçük kıskaçlar -> küçük parcaları tutturup böyle köpük gibi birşeye koyuyorum o şekilde boyuyorum
    Glaze medium -> buna bakarsın abi şimdi açıklamayayım ama ıslak palet ilede yaparsın
    eskitme fırcaları ve toz,toprak,pas efekleri

Benim önerim özellikle boya ve fırcalarda temel şeyleri al daha sonra zamanla benim gibi 300 küsür boyan ve tonla fırcan oluyor. Fırça temizliği bu işin en kritik kısmı mutlaka videolarına bak. Model işinin ucu bucağı yok, eğer diorama ve bina yapacaksan başka firmalar var ama o apayrı bir dünya. Orada biraz heykelcilikte oluyor.
    Dolgu malzemesi(putty veya green stuff) modelde kavuşmayan veya boşluk kalan yerleri doldurmak; yeteneğin varsa yeni şekiller vermek için kullanılıyor. 

Bu cidden koca bir dünya, ben başlarken sadece tank yapacağım derdim şimdi sana çöl fırtınasında ırak ordusunun kullandığı tankların kamuflajını ezberden söylerim.

Son yıllarda ama model işini tamamen savaş oyunlarına döndürdüm; şu firmalardan model alıp yapıyorum sonra arkadaşlarla kapışıyoruz.

warhammer.com

store.warlordgames.com

corvusbelli.com

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek
    sandman bunu yazdı

maket işinde ideal ölçek yoktur senin gözüne ne güzel geliyorsa o ideal ölçektir. Ben hemen hemen hepsinde yaparım. 

En başta ihtiyacın olacaklar;

Fırca -> burada boy boy almanı öneririm biraz videolara bakarsan bsae(modelin büyük kısımları), detail,highlight ve drybrush için ayrı ayrı fırca var. Drybrush için yılların tecrübesini söyleyeyim kadınların küt uclu makyaj fırcası
    Boyalar(Önerim vallejo),
    Islak palet -> boyama yaparken boyalarının palette kurumaması ve iki üç boyayı karıştırıp fantastik renkler yapmak için. Hazır alabilirsin(bende army painter var) veya internette nasıl yapılacağına bakabilirsin
    Yan keski, -> sakın nalburdan veya elektronikcilerden alma onlar agır ve küt olur. Senin direk model için olan hafif ve ince uclulardan alman lazım yoksa modeli parcalarsın
    Neşter -> Model parcasını çerceveden çıkardıktan sonra yanlarında kapan çapakları temizlemek için
    Zımpara -> modelin birleşme kısımlarını iyicene temizlemek için

İleri seviyeler bunlar biraz ilerleyince lazım

küçük el matkabı -> bazen delik açman gerekiyor
    airbrush -> bu sadece kendisine has tonla boya ve malzeme ile geliyor
    Küçük kıskaçlar -> küçük parcaları tutturup böyle köpük gibi birşeye koyuyorum o şekilde boyuyorum
    Glaze medium -> buna bakarsın abi şimdi açıklamayayım ama ıslak palet ilede yaparsın
    eskitme fırcaları ve toz,toprak,pas efekleri

Benim önerim özellikle boya ve fırcalarda temel şeyleri al daha sonra zamanla benim gibi 300 küsür boyan ve tonla fırcan oluyor. Fırça temizliği bu işin en kritik kısmı mutlaka videolarına bak. Model işinin ucu bucağı yok, eğer diorama ve bina yapacaksan başka firmalar var ama o apayrı bir dünya. Orada biraz heykelcilikte oluyor.
    Dolgu malzemesi(putty veya green stuff) modelde kavuşmayan veya boşluk kalan yerleri doldurmak; yeteneğin varsa yeni şekiller vermek için kullanılıyor. 

Bu cidden koca bir dünya, ben başlarken sadece tank yapacağım derdim şimdi sana çöl fırtınasında ırak ordusunun kullandığı tankların kamuflajını ezberden söylerim.

Son yıllarda ama model işini tamamen savaş oyunlarına döndürdüm; şu firmalardan model alıp yapıyorum sonra arkadaşlarla kapışıyoruz.

warhammer.com

store.warlordgames.com

corvusbelli.com

Emeğin için teşekkürler hocam, arada rahatsız ederim

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek

hocam ben de şimdi meraklandım ettim de tren hastalığımdan dolayı bakayım dedim allahın bir lokomotifi nasıl 10k 20k filan oluyor ? bu hazır pakette çıkan bir şey değil mi ? ray may alıp set kuruyorsun anladığım.

hani maket gemi gibi de değil. 

https://www.hobbytime.com.tr/urun/piko-52600-1-87-v-200-1-diesel-db-iii-lokomotif-modeli?srsltid=AfmBOoqW4ywREZm-1VQDPIXkNE1-MaxCr6CIhlVdI_Ua34owUaKD9oaR 

şu fiyatlar ne öyle :D

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

5 yıldır Gundam maket yapıyorum :) ne kadar cok ilgilenen varmıs aslında sevindim acıkcası.

WW2 konseptinde gidersen hocam tamiya üzmez, revell söylenmiş zaten ama cocuk işidir bosver onu.

Netten değilde dükkanlardan alırsan bazen elden cıkarmak istedikleri setler oluyor onları cok ucuza alabilirsin. Kuzen tamiya topluyor besiktastan alıyoruz.

Face te devasa kalabalık gundam gruplari var bakin oralara

Kurtlar tasma takmaz....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rapidhacker550
    rapidhacker550's avatar
    Erkek
    LaNCeLoT bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

5 yıldır Gundam maket yapıyorum :) ne kadar cok ilgilenen varmıs aslında sevindim acıkcası.

WW2 konseptinde gidersen hocam tamiya üzmez, revell söylenmiş zaten ama cocuk işidir bosver onu.

Netten değilde dükkanlardan alırsan bazen elden cıkarmak istedikleri setler oluyor onları cok ucuza alabilirsin. Kuzen tamiya topluyor besiktastan alıyoruz.

link var mı ? böyle öğretici bir şeyler lazım. sıfırdan başlamak adına

T.C Anayasası Madde 26 : Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar. Bu fıkra hükmü, radyo, televizyon, sinema veya benzeri yollarla yapılan yayımların izin sistemine bağlanmasına engel değildir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

eskiden rene rc uçak yapıyordu 

yapmıyor muydu ben mi yanlış hatırlıyorum :)

@renegadealien

kroo tarafından 29/Ara/24 09:45 tarihinde düzenlenmiştir

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    rapidhacker550 bunu yazdı
    LaNCeLoT bunu yazdı
    Cesnist bunu yazdı

link var mı ? böyle öğretici bir şeyler lazım. sıfırdan başlamak adına

https://www.youtube.com/@StudioGundam

Maketlerin canlılarını görmen için

Öğretici linkler:

https://docs.google.com/document/u/0/d/1Tr8UyF2Xg5Ojqw0sxcO7oIG7IIsJPes3lMO5pHZKu5o/pub?pli=1

http://www.dalong.net/

Bu sene kısmet olursa bir japonya yapıp valizi dolduracağım

طדṮ
Toplam Hit: 852 Toplam Mesaj: 19
hobi maket revell