Matematik Mühendisliği
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------
matematik alt kümesidir fiziğin (fizik bir tanedir candır)
-----------------------------Bence tam tersi fizik matematiğin altkümesidir. Matematik olmadan fizikte hiçbirşey yapamazsın. Yani fizik matematiğe bağımlıdır ama matematik fiziğe bağımlı değildir. Bütün pozitif bilimlerin temeli matematiktir.
-
cyberfalcon bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------Bence tam tersi fizik matematiğin altkümesidir. Matematik olmadan fizikte hiçbirşey yapamazsın. Yani fizik matematiğe bağımlıdır ama matematik fiziğe bağımlı değildir. Bütün pozitif bilimlerin temeli matematiktir.
----------------------------- -
cyberfalcon bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------++++
Fiziğin Dili Matematik
Fizik dil olarak sayıları dolayısıyla Matematiği kullanır. Matematiksiz Fizik, Dilsiz bir insan benzer. Fizikciler maddenin yapısını ve tabiattaki denklemleri açıklayan denklemler yazarlar. Evren matematik diliyle yazılmıştır.
Fizik deneye ve ölçmeye dayalı bir bilimdir, ölçmeler de sayılarak dayanır.bknz:http://www.webzeus.net/fizikte-modelleme-ve-matematigin-yeri.html
inşaat mühendisliği diye yanıp tutuşurken bir belgesel sayesnde şimdi bende matematik okumak istiyorum.
-
Kelv1n bunu yazdı:
cyberfalcon bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------++++
Fiziğin Dili Matematik
Fizik dil olarak sayıları dolayısıyla Matematiği kullanır. Matematiksiz Fizik, Dilsiz bir insan benzer. Fizikciler maddenin yapısını ve tabiattaki denklemleri açıklayan denklemler yazarlar. Evren matematik diliyle yazılmıştır.
Fizik deneye ve ölçmeye dayalı bir bilimdir, ölçmeler de sayılarak dayanır.bknz:http://www.webzeus.net/fizikte-modelleme-ve-matematigin-yeri.html
inşaat mühendisliği diye yanıp tutuşurken bir belgesel sayesnde şimdi bende matematik okumak istiyorum.
-----------------------------kelvin şu belgeselin linki varmı
-
hayalin neyse onun peşinde koş
-
ztv yi bilirsin orda bi matematik hocası var süleyman ertekin.
o adam bizim dershane de hoca matematik mühendisliği mezunu.
bölümün zor olduğunu söylemişti zamanında. ve 4 senede bitirebilen kişi sayısının nadir olduğundan bahsetmişti.
ancak teorilerle falan uğraşıyorum demişsin senin için bi nebze kolay olabilir.
her meslekte olduğu gibi bu meslekte de kendi işini kendin yaratacaksın yani matematik mühendisi arıyoruz diye bi iş ilanı bulamazsın :)
-
itü fizik müh'e girdim hocam bu sene ve mat müh'le çap, yan dal falan yapmayı da düşünmüyo değilim. pek çok kişinin söylediğinin tersine iyidir güzeldir. hele ki itü gibi bi okulda filan okursan o zaman bambaşkadır. hakkında biraz araştırma yapmıştım daha önceden. bankacılıktan tut yazılım sektörüne kadar baya geniş bi yelpazen olucak :) tavsiye ederim.