folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Merkez Bankası Faiz Arttırımı

Merkez Bankası Faiz Arttırımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Biliyorsunuz ki dün akşam doların hızlı yükselişinin önüne geçmek adına faizler %10 lara kadar çıkarıldı. Bunun kısa ve uzun vadede bu ülkeye yararı/zararı ne olur? Dolar şuan 2.2 civarında görünüyor, bu düşüş nereye kadar devam eder? 2 liranın altına düşer mi yoksa 2 lira ve/veya üstünde çizgisini korur mu? 

Her zamanki gibi bu gibi durumlardan vatandaş zararlı çıkıyor olsa da, bu durumun vatandaşa tahmini zararı ne olur? Yerinde bir karar mıdır yoksa geciktirilmiş ya da lüzumsuz bir karar mıdır? Ekonomiden pek anlamadığımdan merak ettim bunları. Yorumlarınızı bekliyorum.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

benimde merak ettiğim bunca aydır neyin beklendiği ? bir gecede dolar düzelsin diye faiz arttırımına gidildi dolar aynı kurda kalırsa yapacağınız işi... ben gidiyorum olayı olur. 

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Aylarca millet ekmegini yagladi dolarla, simdi bi gecede dolar dusurduler. 

Bizde eldeki 3-5 le bisey olur mu derdindeyiz.

Sikilen yine biz olduk rahat olun.

edit:imla.

NoToLeRaNcE tarafından 29/Oca/14 10:24 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo
    x ArmadA bunu yazdı

benimde merak ettiğim bunca aydır neyin beklendiği ? bir gecede dolar düzelsin diye faiz arttırımına gidildi dolar aynı kurda kalırsa yapacağınız işi... ben gidiyorum olayı olur. 

Hocam bildiğim kadarıyla bugüne dek merkez bankası dolar düşsün diye 2.5 milyar dolar sattı. Tabii bunlar doların tırmanışının önünü kesemedi. Yalnız dolar 2 liranın altına düşerse merkez bankası rezervini korumak adına tekrardan dolar aldığında dünyanın balını kaymağını götüreceği gerçeğini göz önüne almazsak bu alım dolarda yeniden tırmanışa sebep olmayacak mı bunu da merak ediyorum.

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

doların yükselmesiyle herşeye zam gelir faiz artırımıyla doların yükselişi engellenir sonra faizle birlikte eflasyon yukselir tekrardan herşeye zam gelir şirketlerin borçlanma maliyeti artar devlet (repo,tahvil) özel sektöre yüksek faizle borçlanır sonra yine zam gelir

en hissedilen benzin artar akbil 2,25 basar elektirik doğalgaz pahalanır faturalar kabarır bu senede telefonu değiştiremeyiz :|

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    x Ayazz bunu yazdı
    x ArmadA bunu yazdı

Hocam bildiğim kadarıyla bugüne dek merkez bankası dolar düşsün diye 2.5 milyar dolar sattı. Tabii bunlar doların tırmanışının önünü kesemedi. Yalnız dolar 2 liranın altına düşerse merkez bankası rezervini korumak adına tekrardan dolar aldığında dünyanın balını kaymağını götüreceği gerçeğini göz önüne almazsak bu alım dolarda yeniden tırmanışa sebep olmayacak mı bunu da merak ediyorum.

piyasaya pompalanan doları önünü yabancı bankalar kesiyor. Haliyle ateşi düşürmek için faizler yükseltiliyor.  Geçici çözüm. Yakında patlak verecek...

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Düşük kur yüksek faiz zaten yıllardır takip edilen politika, sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Yine satıp savurur bir denge kurarlar.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek
    x RETRET bunu yazdı

Düşük kur yüksek faiz zaten yıllardır takip edilen politika, sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Yine satıp savurur bir denge kurarlar.

neyi satıcaklar hocam satıcak bişi kaldımı ki ? kur bazında dolar önlemi anca 2.20 nin altına indirdi peqi her yerde övünen ekonomistlerimiz bu sefer ne yapıcak her şeye zam toplu taşımadan tutta tea ebesine kadar ki birde seçim çalışmaları için bütçe ayırımı yapılacak o paralar nerden gelir kime gider ? olan gene bize olur. 

Living Death
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    x ArmadA bunu yazdı
    x RETRET bunu yazdı

neyi satıcaklar hocam satıcak bişi kaldımı ki ? kur bazında dolar önlemi anca 2.20 nin altına indirdi peqi her yerde övünen ekonomistlerimiz bu sefer ne yapıcak her şeye zam toplu taşımadan tutta tea ebesine kadar ki birde seçim çalışmaları için bütçe ayırımı yapılacak o paralar nerden gelir kime gider ? olan gene bize olur. 

İstanbulu kazanırlarsa kuzey ormanlarını imara açacaklar :) nefes alınmaz ve su sorunu yaşayan bir şehir haline gelecek. Akdeniz ve Ege kıyılarında hâla ciddi rant var, yeni hesler, yeni avmler yeni gökdelenler, yeni madenler daha fazla zehirlenen köylü daha fazla göç daha kalabalık şehirler, daha yüksek suç oranı... daha çok yabancıya toprak ve mülk satışı... daha kontrolsüz para girişi... Katar kaynaklı terör paralarının Türkiyede kullanılması... Türkiyede 8 sene daha satacak malzeme var.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iem
    iem's avatar
    Erkek

benim anladığım tüsiad daşşağıyla oynar gibi türkiye ekonomisiyle oynuyor..

Şeytan,Sevilmesede fikirleri ilham verir.
Toplam Hit: 2844 Toplam Mesaj: 22