Meslek Lisesi Mezunlarına Müjd
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------Tahribat Forum
Gündem - Güncel Konular
Meslek Lisesi Mezunlarına Müjd
konuyu açmadan başlığı falan bi kez daha gözden geçirmek gerekir. :)
edit:
imam hatiplerin önünü açıyorlar.. taşlayın..
-----------------------------
tam ben dicektim :D -
SeRDaR bunu yazdı:
meslek liseslilere ne adaletsiziği ya ne saçmalıyorlar asıl adaletsizlik düz liseslilere ohh be adamlar hem meslek okusun eline mesleğini alsın hemde düzliseliyle aynı imkanda üniversteyegirsin a.k bilseydim bende mesleğe giderdim elimde arıyetten meselk olurdu üniverste kazanamasanda ama düz liseli mecbur üniversteyi kazanmak zorunda elinde meslek yok Eğitim sisteminde adaletsizlik derseniz öyle bir sayarım ki
(...)
şuraya bi imzamı atayım ... :|bilsem mesleğe giderdim amk :|
-
ben liseyi bitireli bayaa oldu taa ozamanlar vardı bu söylentiler hala var...
-
Bişey soruyorum.
2 yıllık MYO okumak için öss'ye girip barajı geçtikden sonra meslek lisesinde okudugum bölüme 2 yıllık girebiliyor muyum ?
Yoksa lise diploman notun falan mı bakılıyor ?
-
bayzin bunu yazdı:
-----------------------------Bişey soruyorum.
2 yıllık MYO okumak için öss'ye girip barajı geçtikden sonra meslek lisesinde okudugum bölüme 2 yıllık girebiliyor muyum ?
-----------------------------meslek lisesi okuduktan sonra kendi bölümün myo suna girmek için öss yegirmene gerek yok sınavsız geçiş için başvuracaksın sınavsın yerleşeceksin tabi yerleştirileceğin okulda diploma notun etkili oluyor
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------bayzin bunu yazdı:
-----------------------------meslek lisesi okuduktan sonra kendi bölümün myo suna girmek için öss yegirmene gerek yok sınavsız geçiş için başvuracaksın sınavsın yerleşeceksin tabi yerleştirileceğin okulda diploma notun etkili oluyor
-----------------------------o sistem deişmemişmiydi yani sınaw zorunluluğu koymamışlarmıydı ?
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------Hmm
Peki diploma notu düşükse hiç birine girememe falan gibi bir durum oluyor mu
-
inş. bu katsayı olayı kalkarda it gibi öss çalışır güzel bir bölüme giderim.... :D
-
bayzin bunu yazdı:
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------Hmm
Peki diploma notu düşükse hiç birine girememe falan gibi bir durum oluyor mu
-----------------------------okulun öğrencilere verdiği diploma notu 50 ile 100 arasında..
bu yıl 55 le bile alan birçok MYO var. balıkesir, kütahya ve diğer şehirlerde bazı üniversiteler.. eğer Meslek Lisesi mezunuysan bu saydığım üniversitelerin dışında, BÜTÜN özel üniversitelerin 2 yıllık (kendi alanın olması lazım) bölümlerine sınavsız, rahatlıkla girersin.
-
hersene hep aynı hep aynı arada kaynıyan hep biz oluyoruz üniversite için puanımız kesilmese bile meslek yüksek okullarında mesleki eğitim haricindeki dersler çok yeterli olduğunu düşünmüyorum