Microsoft Hesabımda Yaşadığım Anormal Durum
-
Merhaba;
Bugün telefonuma bir sms geldi. Sms bana ait olmayan bir eposta adresi ile alakalı ve Verify başlığı ile geldi. İçeriği şöyle;
Bekleme bitti, (ne demekse???)
ca*****@windows*.com (SMS bu şekilde * ile yazılmış. Benim "ca" ile başlayan bir eposta adresim yok)
güvenlik bilgileri değiştirildi. İncele:
https://account.live.com/pSMS'deki linke tıkladım (Iphone ile girdim) ve Microsoft login ekranına geldim. (Skype adresimden dolayı) Telefon numaramı yazdım ve ileri dediğim anda Microsoft parola sıfırlama kodu SMS olarak geldi. Ben sayfayı kapattım.
Aradan 1 dakika geçmeden aşağıdaki sms geldi;
*******31 adresli Microsoft hesabının parolası değiştirildi.
Siz yapmadınız mı? https://account.live.com/pw
Ardından hemen (cepten) ben de şifremi değiştirmek için kod istedim. Kod geldi ve girdim. Şifremi alakasız bir şifre yaptım.
Aradan 1 dakika geçmeden, Microsoft'tan yeniden hesap sıfırlama kodu geldi. (açmadım ve ekranda bildirim olarak yazmadı da)
Aynı dakika içerisinde şifrem değişti ve şifreniz değişti sms'i gene geldi.
Ardından ben değiştirdim, o değiştirdi, ben değiştirdim, o değiştirdi........ TAM 12 kez şifremi değiştirdi.https://i.hizliresim.com/d7LY7Z.png
Son yapılan işlemlerde ise, şuan değiştirdiğim şifrem ile adam hesabıma giriş yapıyor ve şifremi değiştirmek istiyor. Fakat Microsoft çok fazla sms gönderdiği için, bana sms gönderemiyor. Adam bu sebeple şifremi değiştiremiyor.
MagaraAdami tarafından 08/Kas/17 01:03 tarihinde düzenlenmiştir
Bu adam, sms ile bana gelen kodu nasıl girip şifremi değiştirebiliyor ? Bu bir microsoft açığı mıdır ? -
hadi şifreni falan keyloggerdır fake sayfadır bi şekilde alıyor diyelim
telefonuna gelen sms'i nasıl görüyor anlamadım bir de iphone kullanıyorum diyorsun
microsoft açığı olduğunu düşünmüyorum , bana bir arkadaş şakasına kurban gidiyorsun gibi geldi.
-
jailbreak var mı telefonda
-
1. Microsoft hesabındaki kişisel bilgilerine bak. Orada bir değişiklik yapılmışmı. 2. İnternete kablosuz modem üzerşnden mi bağlanıyorsun ? 3. Kendi modemin mi ?
-
iphone dedin diye temkinli yaklaşıyorum , android deseydin direk casus yazılım diyebilirdim ( klasik keylogger aslında) .
Ama iphone da da çeşitli casus yazılımlar mevcut , lakin bunun kurulumu için jailbreak gerekli yani jailbreak yapılmadı ise appstore dan bunu indirip kuramazsın yada bir ios developer ın mac inde bağlamadıysan bu durumda imkansız .
Bu konuları irdelemeni tavsiye ederim.
-
Microsofttan geldiğini düşündüğün bütün sms ler fake olmasın?
-
watervay bunu yazdı
Microsofttan geldiğini düşündüğün bütün sms ler fake olmasın?
Microsoftun sitesine girdiğimde şifreyi resetle dediğimde sms gönderim limitine takıldı şeklinde uyarı alıyorum. Fake sms gelse account.live.com sitesinde sms limitimi etkilemezdi.
alicem bunu yazdıjailbreak var mı telefonda
network bunu yazdıiphone dedin diye temkinli yaklaşıyorum , android deseydin direk casus yazılım diyebilirdim ( klasik keylogger aslında) .
Ama iphone da da çeşitli casus yazılımlar mevcut , lakin bunun kurulumu için jailbreak gerekli yani jailbreak yapılmadı ise appstore dan bunu indirip kuramazsın yada bir ios developer ın mac inde bağlamadıysan bu durumda imkansız .
Bu konuları irdelemeni tavsiye ederim.
Telefon Jailbreakli değil. Bugün tüm gereksiz uygulamaları ve oyunları sildim. Şuan tertemiz telefon. Fakat şifre sıfırlama sms gönderimi yapmaya devam ediyor adam. Hesabımı kapattım (şuan donduruldu, tamamen kapanması 2 ay alacakmış). Normalde 6 karakter sms geliyordu, şuan açmak için 4 karakterli doğrulama sms'i geliyor. Adam o sms'i doğrulayıp hesabı geri açamıyor. Fakat göndermeye devam ediyor şifre sıfırlama için.
emrah20 bunu yazdı1. Microsoft hesabındaki kişisel bilgilerine bak. Orada bir değişiklik yapılmışmı. 2. İnternete kablosuz modem üzerşnden mi bağlanıyorsun ? 3. Kendi modemin mi ?Modem üzerinden de mobil veriden de denedim. Fakat SMS doğrulama işlemini adam aşıyor. Bana gelen SMS'i görebiliyor yada Microsot'un SMS algoritmasını çözmüş gibi bir durum var ortada.
Huerfanos bunu yazdıhadi şifreni falan keyloggerdır fake sayfadır bi şekilde alıyor diyelim
telefonuna gelen sms'i nasıl görüyor anlamadım bir de iphone kullanıyorum diyorsun
microsoft açığı olduğunu düşünmüyorum , bana bir arkadaş şakasına kurban gidiyorsun gibi geldi.
Arkadaşım da olsa SMS doğrulamasını nasıl geçebilir ki ? :) İlk başta ben de öyle bir durum sandım. Fakat aklım almıyor adam bana gelen sms'i giriyor sisteme.
-
"Ardından ben değiştirdim, o değiştirdi, ben değiştirdim, o değiştirdi........ TAM 12 kez şifremi değiştirdi."
Hocam herşeyi bırak şu cümle kafama takıldı. Acaba 12. seferde artık bu döngüye bir dur demenin vakti geldiğini nasıl farkettin çok merak ettim.
-
Bulunduğun bölgeden başka yerde dene, bağlantıda ki gibi gsm sniffing yapıp sana gelen sms i okuyor olabilirler. https://www.ckn.io/blog/2015/11/29/gsm-sniffing-sms-traffic/
Eğer çevrende android telefon kullanan var ise bu yazılım ile tespit edebilirsin : https://github.com/CellularPrivacy/Android-IMSI-Catcher-Detector/releases
-
torpedo_XL bunu yazdı
"Ardından ben değiştirdim, o değiştirdi, ben değiştirdim, o değiştirdi........ TAM 12 kez şifremi değiştirdi."
Hocam herşeyi bırak şu cümle kafama takıldı. Acaba 12. seferde artık bu döngüye bir dur demenin vakti geldiğini nasıl farkettin çok merak ettim.
Dur diyemiyorum ki hala :) adam şifremi sıfırla diyor, SMS kodunu girip sıfırlıyor. Nasıl dur diyebilirsin?
-
Takipteyim