folder Tahribat.com Forumları
linefolder Kriptoparalar & Blockchain
linefolder Mining Hk. Hangi Coin Kazılmalı ? Hazır Satılan Miner Önerisi ?

Mining Hk. Hangi Coin Kazılmalı ? Hazır Satılan Miner Önerisi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    MbK bunu yazdı

Ben şuan telefonla ice kaziyorum. Geçen konu açtım kimse oralı olmadı. Bakalım gelecekte ne olacak yazarım buraya...

Ben söyleyeyim ne olacağını, telefona yazık olacak

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jinpachi
    Jinpachi's avatar
    Erkek
    yolbulucu bunu yazdı

abiler şimdi bu alet etrafta birileri varsa mı para kazanıyo ? tam olarak nasıl işliyor ? yoksa helium olmayan yere gidip helium aleti dikince mi kazanıyoruz

https://explorer.helium.com/

şurdan bakıyorum anlamadım tam

Tek başına bi işe yaramıyor. 

kazanç sağlamak için etraftaki cihazların gönderdiği sinyallere tanıklık etmen veya tam tersi senin cihazın  yaydığı sinyallere etraftaki cihazların tanıklık etmesi lazım

tabii bu cihazların sıklığına ve yerleşim uzaklığına göre ödül oranı değişiyor. birbirine çok yakın olmayacaklar. şuan Hip104 sanırım, yeni bir değişiklik yapıldı, Kurulum alanındaki cihaz sıklığı sınırları değiştirildi, ödül oranları değişti.

Yaşa, Öl...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Silvanus
    Silvanus's avatar
    Erkek

Raspberry üstüne kurulmuş finestra diye bi cihaz satılıyordu bi ara, evdeki kendi raspberryime yazılımı atıp anten takarak kullanabilir miyim bunu? Cihazı satın almak istemiyorum deneyen oldu mu hiç? Benimde hiç bir bilgim yok bu konuda

Silvanus tarafından 04/Şub/24 11:17 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Silvanus
    Silvanus's avatar
    Erkek
    Silvanus bunu yazdı

Raspberry üstüne kurulmuş finestra diye bi cihaz satılıyordu bi ara, evdeki kendi raspberryime yazılımı atıp anten takarak kullanabilir miyim bunu? Cihazı satın almak istemiyorum deneyen oldu mu hiç? Benimde hiç bir bilgim yok bu konuda

Copilota sordum böyle bir şey yazdı ama bence sallıyor.

Kendi cihazınızı FinestraMiner'a dönüştürmek için gerekli talimatlar şunlardır:

- Raspberry Pi OS işletim sistemini indirin ve microSD kartınıza yükleyin. Bu işlem için Raspberry Pi Imager¹ programını kullanabilirsiniz.
    - Raspberry Pi cihazınızı bir HDMI ekranına, klavyeye, fareye ve güç kaynağına bağlayın. Raspberry Pi 4 kullanıyorsanız, micro HDMI ve USB-C kablolarına ihtiyacınız olacak.
    - Raspberry Pi cihazınızı açın ve ilk kurulum adımlarını tamamlayın. Kablosuz ağa bağlanın ve şifrenizi değiştirin.
    - FinestraMiner yazılımını indirmek için terminali açın ve şu komutu yazın:

```bash
    curl -sL https://finestraminer.com/install | sudo bash
    ```

- FinestraMiner yazılımını çalıştırmak için şu komutu yazın:

```bash
    sudo finestraminer
    ```

- FinestraMiner Uygulaması'nı akıllı telefonunuza indirin ve cihazınızı eşleştirin. Uygulama üzerinden cihazınızı yönetebilir ve kazançlarınızı takip edebilirsiniz.
    - Raspberry Pi cihazınıza uyumlu bir anten ve güç kaynağı takın. Anteni pencereye yakın bir yere yerleştirin ve cihazınızı Helium Ağı'na katılın.

Bu talimatları izleyerek kendi cihazınızı FinestraMiner'a dönüştürebilirsiniz. Ancak, bu işlemi yapmadan önce FinestraMiner'ın resmi web sitesinde² yer alan uyumluluk listesini ve sıkça sorulan soruları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, bu işlemi yapmanın garantiyi geçersiz kılacağını ve cihazınızın zarar görebileceğini unutmayın. Bu nedenle, bu işlemi kendi sorumluluğunuzda yapın. Eğer sorun yaşarsanız, FinestraMiner destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz³. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 😊

Kaynak: Bing ile konuşma, 4.02.2024
    (1) Raspberry Pi İlk Kurulumu #1.1 - Robotistan. https://maker.robotistan.com/raspberry-pi-kurulum/.
    (2) Raspberry Pi İçin Kurulum Rehberi - Webtekno. https://www.webtekno.com/raspberry-pie-nasil-kurulur-h82585.html.
    (3) Raspberry Pi İlk Kurulumu - Medium. https://medium.com/@enesbyk/raspberry-pi-i%CC%87lk-kurulumu-12a492aea037.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jinpachi
    Jinpachi's avatar
    Erkek
    Silvanus bunu yazdı
    Silvanus bunu yazdı

Copilota sordum böyle bir şey yazdı ama bence sallıyor.

Kendi cihazınızı FinestraMiner'a dönüştürmek için gerekli talimatlar şunlardır:

- Raspberry Pi OS işletim sistemini indirin ve microSD kartınıza yükleyin. Bu işlem için Raspberry Pi Imager¹ programını kullanabilirsiniz.
    - Raspberry Pi cihazınızı bir HDMI ekranına, klavyeye, fareye ve güç kaynağına bağlayın. Raspberry Pi 4 kullanıyorsanız, micro HDMI ve USB-C kablolarına ihtiyacınız olacak.
    - Raspberry Pi cihazınızı açın ve ilk kurulum adımlarını tamamlayın. Kablosuz ağa bağlanın ve şifrenizi değiştirin.
    - FinestraMiner yazılımını indirmek için terminali açın ve şu komutu yazın:

```bash
    curl -sL https://finestraminer.com/install | sudo bash
    ```

- FinestraMiner yazılımını çalıştırmak için şu komutu yazın:

```bash
    sudo finestraminer
    ```

- FinestraMiner Uygulaması'nı akıllı telefonunuza indirin ve cihazınızı eşleştirin. Uygulama üzerinden cihazınızı yönetebilir ve kazançlarınızı takip edebilirsiniz.
    - Raspberry Pi cihazınıza uyumlu bir anten ve güç kaynağı takın. Anteni pencereye yakın bir yere yerleştirin ve cihazınızı Helium Ağı'na katılın.

Bu talimatları izleyerek kendi cihazınızı FinestraMiner'a dönüştürebilirsiniz. Ancak, bu işlemi yapmadan önce FinestraMiner'ın resmi web sitesinde² yer alan uyumluluk listesini ve sıkça sorulan soruları kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, bu işlemi yapmanın garantiyi geçersiz kılacağını ve cihazınızın zarar görebileceğini unutmayın. Bu nedenle, bu işlemi kendi sorumluluğunuzda yapın. Eğer sorun yaşarsanız, FinestraMiner destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz³. Umarım yardımcı olabilmişimdir. 😊

Kaynak: Bing ile konuşma, 4.02.2024
    (1) Raspberry Pi İlk Kurulumu #1.1 - Robotistan. https://maker.robotistan.com/raspberry-pi-kurulum/.
    (2) Raspberry Pi İçin Kurulum Rehberi - Webtekno. https://www.webtekno.com/raspberry-pie-nasil-kurulur-h82585.html.
    (3) Raspberry Pi İlk Kurulumu - Medium. https://medium.com/@enesbyk/raspberry-pi-i%CC%87lk-kurulumu-12a492aea037.

Bu helium cihazlarında lisans muhabbeti var.

Sensecap cihazlar için anlatayım

her cihazda seri numarası, bu seri numarasına göre belirlenmiş bir cihaz kimliği var.

Öyle eldeki raspberry kullanarak yapılabileceğini sanmıyorum.

Yaşa, Öl...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Silvanus
    Silvanus's avatar
    Erkek

Vay namussuzlar, nerde hani özgür, merkeziyetsiz network. Adamlar cihaz satmanın derdinde o zaman sadece.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Cok seviyorum su boga doneminde ortaya cikan minerlari :D

Bu isi yapacaksaniz ayi doneminde az zararina veya ufak bi kara yapip boga doneminde bozacaksiniz. Yanlis zamanda yanlis isler :)

Sonra boganin sonunda piyasa fiyatinin 3 katina alimis gpularinizi minerlarinizi birileri olu fiyata topluyor. (Son 2 bogada guzel gpu upgrade ettim. 2 Boga oncesi 1080, gecen boga da 3090 aldim adamin faturasinin 5te1ine falan :)

Not: Bu arada gpu fiyatlari cok artmadan gpu stoklamak daha mantikli olabilir :D 

NmC tarafından 04/Şub/24 15:25 tarihinde düzenlenmiştir

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

tek tek cevap vereyim herkese

@JiggSaw hocam genelde hnt iot'leri bozdurup başka coinlere atarak parayı daha da arttırdım. ama iot sürekli mining ediliyor evde.

@AslanAmca ilk cihazımı ocak 2022'de almışım , ikincisini nisan 2022'de almışım şuana kadar 1i sürekli aktif, diğeride %50 aktif çalışıyor (arkadaşımın balkonunda :d arada fişi çekiyorlar unutup)

@Ccaglayan abü yapmaması için bir sebep yok :d bahsettiğin konumların ama şuan cihaz fiyatı nedir ne değildir inan bilmiyorum :/ benim alanım çok kısıtlı evim binaların içinde 1.katta , poe ethernet filan aldım çatıya koyuyum diye üşendim aq öyle kaldı :D

@yolbulucu merkeziyetçil olmayan bir network sağlamak gibi birşey amaçları , başka cihazlar benim evdeki antenden veri alışverişi yaptımı veya kendi içlerinde veri transferi yaptımı bana dönüş olarak coin veriyor , önceden hnt'deydi , sonra solana'ya geçince iot oldu. bende çok anlamıyorum arada takip ediyorum :D

@Silvanus kullanamsın lisanslı ve kayıtlı bir lora modülünü ihtiyaç var , oda zaten cihazın parasına yakın para.

@NmC adam haklı :D benim aldığımda beri fişte takılı duruyor zaten ev içinde bozulma kırılma vs. olmaz.

hnt'i lrc çevirdim öyle bir aldım , iot bozdum öyle bir aldım. şimdiki aklım olsaydı 2 sene hiç ellemezdim malum dolar molar.

ama zararda etmedim bu işten :D

http://www.leyladansonra.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JiggSaw
    JiggSaw's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

tek tek cevap vereyim herkese

@JiggSaw hocam genelde hnt iot'leri bozdurup başka coinlere atarak parayı daha da arttırdım. ama iot sürekli mining ediliyor evde.

@AslanAmca ilk cihazımı ocak 2022'de almışım , ikincisini nisan 2022'de almışım şuana kadar 1i sürekli aktif, diğeride %50 aktif çalışıyor (arkadaşımın balkonunda :d arada fişi çekiyorlar unutup)

@Ccaglayan abü yapmaması için bir sebep yok :d bahsettiğin konumların ama şuan cihaz fiyatı nedir ne değildir inan bilmiyorum :/ benim alanım çok kısıtlı evim binaların içinde 1.katta , poe ethernet filan aldım çatıya koyuyum diye üşendim aq öyle kaldı :D

@yolbulucu merkeziyetçil olmayan bir network sağlamak gibi birşey amaçları , başka cihazlar benim evdeki antenden veri alışverişi yaptımı veya kendi içlerinde veri transferi yaptımı bana dönüş olarak coin veriyor , önceden hnt'deydi , sonra solana'ya geçince iot oldu. bende çok anlamıyorum arada takip ediyorum :D

@Silvanus kullanamsın lisanslı ve kayıtlı bir lora modülünü ihtiyaç var , oda zaten cihazın parasına yakın para.

@NmC adam haklı :D benim aldığımda beri fişte takılı duruyor zaten ev içinde bozulma kırılma vs. olmaz.

hnt'i lrc çevirdim öyle bir aldım , iot bozdum öyle bir aldım. şimdiki aklım olsaydı 2 sene hiç ellemezdim malum dolar molar.

ama zararda etmedim bu işten :D

Hocam bu kartla da ince ince bisiler kazılır mi? Ve değer mi? Yapılırsa ne kazilabilir? 😊

Sapphire rx 6500 xt 4gb gddr6

İmza YOK !!!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

RTX 3080 TI MSI ve Asus elimde 15 tane faturali kart var, hatta hazir mining rigide var, alici ariyorum guvenilir ilgilenirseniz dm atin ucuza vericem

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
Toplam Hit: 3971 Toplam Mesaj: 47
eth btc miner kaspa mining