Modemi Modeme Kablosuz Bağlamak
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı
50-75 TL falan fazla öde wifi kitli olanı al bence.
Çünkü direk internet şebekeden geldiği için wifi yide mis gibi yayıyor
hocam öneriniz var mıdır ? prizlilere bakıyordum özellikle, cihazı direkt fişe takıp üzerine kablo takmam gerekecek. tp linkten de şaşmayayım diye bu ürünü seçtim.
-
shivo bunu yazdıiLLuMiNaTi bunu yazdı
50-75 TL falan fazla öde wifi kitli olanı al bence.
Çünkü direk internet şebekeden geldiği için wifi yide mis gibi yayıyor
hocam öneriniz var mıdır ? prizlilere bakıyordum özellikle, cihazı direkt fişe takıp üzerine kablo takmam gerekecek. tp linkten de şaşmayayım diye bu ürünü seçtim.
Hocam kullanmadığım yada denemediğim bir şeyin önerisini veremem ne yazık ki;
https://www.amazon.com.tr/TP-Link-TL-WPA7510KIT-TL-WPA7510-KIT-Powerline/dp/B06WWFLS77
Bu ürünü kullanıyorum ben ama fiyat validesinin klitorisini gıdıklayacak kadar artmış ben 450 TL ye almıştım 1 ay önce yada amazon bokunu çıkartmış.
Kısacası alırken kaç mbps desteklediğine dikkat et AC desteği olan wifi kitli bir şey bul.
Hani kablo okey ama onun dışında wireless performansı da çok güzel direk şebeke üzerinden çektiği interneti tertemiz yayıyor.
O yüzden her zaman alınacak bir şey olmadığı için wifi kitli olanı almak çok daha mantıklı.
Yukarıdakini arkadaşa almıştık oda memnun mesela wifi kalitesi olsun vs.. ( Ama kendim denemediğim için direk öneri dğeildir bu tabi ki )
Edit büdüt: pardon pirizli istemişsin. O zaan yelpaze daralıyor ve fiyat farkları anlamsız hale geliyor. O konuda bir şey diyemeyeceğim.
-
modemlerin çoğunda repeater özelliği var . oşekilde işe yaramadı mı ?
işe yarasa bile ping ciddi etkilenir. ama mesh teknolojisini destekleyen ikitane cihaz alsan çok rahat edersin.
rpeater dan ayrı olarak çok kolay ve esnek kullanılabiliyorlar. yerlerini değiştirsen bile hangisinde data bağlıysa diğerine gönderebiliyor.
yada ikisinide kablo ile bağlasan ikiside access point olarak devam ediyor.
-
İki modemde de wds özelliği var ise.. iki modeminde wifi şifreleme özellikleri aynıysa yapılır ben evde 3 modemi bağladım kullanıyorum oda değiştirirken download kesilmiyor baz istasyonu gibi oldu
-
yunusdogan bunu yazdı
İki modemde de wds özelliği var ise.. iki modeminde wifi şifreleme özellikleri aynıysa yapılır ben evde 3 modemi bağladım kullanıyorum oda değiştirirken download kesilmiyor baz istasyonu gibi oldu
Nasıl yapacağız hocam? iki tane ttnetin verdiği zyxel modem var onları kablosuz bağlayıp birini repeater olarak kullanabilir miyim?
-
ExcellencE bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Nasıl yapacağız hocam? iki tane ttnetin verdiği zyxel modem var onları kablosuz bağlayıp birini repeater olarak kullanabilir miyim?
Acayip basit
İlk modem e ip ayarına gerek yok fakat diğer modeme sabit veya dinamik ip vermelisiniz dhcp kapatılan ekranda görürsünüz 2. Modeme verilen ip ilk modemde aynı ip bloğunda fakat son basamağı farklı olmalıdır
192.168.1.1 ilk modem
192.168.1.2 ikinci modem
İki modemin wifi adları birebir aynı olacak
Wifi yayın kanalları ve 40 20 mhz ayarı aynı olacak
Wifi şifreleri ve şifreleme türleri birebir aynı olacak
Modemlerin wds sekmesinden iki cihazı birbirine ekletip kaydedeceksiniz
İkinci modemin dhcp özelliğini kapatacaksınız
Finish.. bu arada wds denen şey airties cihazlar mesh olarak anılıyor aynı şekil kullanırsınız.
Bu işlemler sonucunda hız probleminiz olursa ya wifi kanalı seçimi doğru değildir ya da iki cihaz birbirini 60 70 db değilde 75 ve üstü değerlerde iletişim kuruyordur. Bu değer ne kadar düşük olursa o kadar verimli sonuç alınır 60 idealdir 70 75 yutup videosu izletir ama ping artar
-
yunusdogan bunu yazdıExcellencE bunu yazdıyunusdogan bunu yazdı
Acayip basit
İlk modem e ip ayarına gerek yok fakat diğer modeme sat veya dinamik ip vermelisiniz dhcp kapatılan ekranda görürsünüz
İki modemin wifi adları birebir aynı olacak
geçenlerde eski modemlere yazılım kurup AP e çevirme için site adresi sen mi vermiştin hocam?
-
Hatırlamıyom ben değilimdir