Motorlar Ve Çeşitleri Hakkında Bilgi ?
-
Arkadaşlar istanbulun trafiğinden nefret ettiğim için kendime cocukluktan beri tutkum olan motorsiklet almaya karar verdim fakad ne aliyim bilmiyorum daha önce hiç vitesli kullanmadım ileride r6 falan almayı düşünüyorum profesyonel olunca profesyonel olana kadar tecrübeli arkadaşlar beni biraz bilgilendirebilir mi scooter kullanmayı biliyorum reflekslerim cok iyidir kafamdaki cbr 125 ama cok kücük motor sonucta bunu alıp biraz binip yükselticem cabuk elimden cıkıcak bir sey olması lazım hız merakım yok ama sport model olması gerekio ve kafam estiğimde burdan istanbuldan cıkıp izmir e kadar gidebilyim beni yormasın yakıtını normal olsun ilk tecrübem olacagı için sıfır düşünmüyorum akrobatik hareketler yapmayacam aranızda bir sürü motor kullanan vardır bana bu konuda destek olursanız cok sevinirim simdiden sağoolun
-
Hocam geçici çabuk satılsın diyorsan yamaha ybr 125 tavsiye edebilirim.2500 3000 arası işini görür.Bulmak zordur (temizini) ama buldugun zaman o gün bile satabileceğin motor.Yada mondial düşünebililrisn geçiş dönemi olarak oda yaklaşık 1500 tl gibi
-
SaNaL_AjaN bunu yazdı
Hocam geçici çabuk satılsın diyorsan yamaha ybr 125 tavsiye edebilirim.2500 3000 arası işini görür.Bulmak zordur (temizini) ama buldugun zaman o gün bile satabileceğin motor.Yada mondial düşünebililrisn geçiş dönemi olarak oda yaklaşık 1500 tl gibi
hoca eski modelleri ybr nin tipi hiç hosuma gitmio yani ybr alacam ama 2012 2014 arası olabilir diger modelleri bana tip olarak gram hosuma gitmio zaten diorum ki simdi aliyim mayısa kadar bineyim elim ayagım alıssın mayısta motor yükseltirim mondial olabilir ama ne bileiyim motor sonucta bu mondial sıkıntılı olmasın
-
hocam şekil olarak bir şey diyemem ama 2004 e kadar bulabilrsen japon malı sonrası çin malına döndü.Kullanacağın motor geçiş dönemi oldugu için cok takma derim.YÜksek modelde fiyat olarak zarar edebilrsin ama bu motorlarda etmezsin.Mondial ı alternatif olarak sundum tabiyki
-
yrb 125 mi aliyim 250 mi aliyim cünkü ben kız arkdasımıda bindirmek istiorum beraber gezeriz diye düşünüyorum ikimizin agırlıgını kaldırsın motor ikimizin toplam agırlıgı 150 kg
-
250 cc satışı yavaştır ama 125 i al 1 saat snra satabilrsin(ybr için).125 cc bende ramzey scooter var 3 kişi bindiğimiz çok oldu :)) toplam 250 km ağırlık düşün artık :D
-
anladım hocam motor ehliyeti ne kadar bilen var mı ? b ehliyetim varda motorda olması lazım polislerle ugrasmıyım 3 kurus için
-
ilk başlarda küçük motor kullanman alışman için daha iyi ama şunu unutma o 125 lik sana 1 ay sonra yetmicek hatta 250 te yetmicek.küçük gelicek
-
tecrüben yok ise r6 ile başlamanı tavsiye etmem. 125 veya 250 lik motorla tecrübe kazanıp daha sonradan yükseltebilirsin bana göre.
a2 ehliyet fiyatlarıda 500 ile 600 arası olması lazım.
ayrıca bu sitedende motorlar ve sürüş teknikleri ile ilgili bilgi sahibi olabilirsin.
http://www.altinelbiseliadam.com/kategori/hayati-bilgiler/
-
bugrahan45 bunu yazdı
tecrüben yok ise r6 ile başlamanı tavsiye etmem. 125 veya 250 lik motorla tecrübe kazanıp daha sonradan yükseltebilirsin bana göre.
a2 ehliyet fiyatlarıda 500 ile 600 arası olması lazım.
ayrıca bu sitedende motorlar ve sürüş teknikleri ile ilgili bilgi sahibi olabilirsin.
http://www.altinelbiseliadam.com/kategori/hayati-bilgiler/
direk r6 alamam zaten hem bütçem yetmez hemde tecrübem o yüzden ilk bende 125 falan düşünüyorum altın elbiseli adamın yüzüne saten bu işe merak saldım D:
-
Bütçeni belirle ona göre bi ton motor var..
benim ilk motorum 125kt idi.. 900 liraya almistim.. afyondan izmire 2 kisi geldik tepesinde..
devaminda da 3 ayda 2000km ye yakin yol yaptm.. sıkıntı yaşamadım..
Çinlilerde titreşim sıkıntın olur 2013 altında..(balansör 2013ten itibaren diye biliyorum kesin olmamakla beraber)
ilk motor düşmen kalkman sana kalmış.. Deli gibi trafikte sürdüm hicbisey olmadi.. gecenin 3ünde bomboş yolda taksi geldi yere serdi beni :)
yedek parcaları ucuz olana bak derim ve mumkunse cup ve scooter alma.. lastikler biraz daha kalın olsun..