Muhasebeci Benim Patronum Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Ulan kan beynime sıçramış haldeyim şuan.

Adama soru soruyorum lafı cımbızla alıyorum eşime beyanname verecek dün yazlıkta yapacam diyordu şimdi süre uzatıldı bayramdan sonra yapıcam diyor. Bre puşt biz kaç gündür ne kadar vergi iadesi alacaz diye haber bekliyoruz senden. Akşama doğru 54K iade alacaksınız dedi. Bu hesap nasıl oldu diyorum. Aynen şunu yazdı: "Beyan atarım sana detayına bakarsın"

Ne anlayacam ben senin beyanından. 54K nasıl olduysa belki 60K yı da buluruz. Söylemiyor adam gibi.

Zaten istisna şu bu işlerinde yasal bi faydası olunca bile avantasını istiyor eleman.

Yani yaptığı hiç bir hesaptan bi bok anlamıyorum şu ana kadar.

Gönderdiğim yemek fişlerini bi de başkasına işliyor. Aynı gün bu kadar yemek masrafı yazamazsın diyor ulan benim fişi millete işleyip benim fişimle milletten avantanı alıyorsun.

Ayda 8K + Avantası şekkinde ödüyorum. Yetmiyor adama.

Bir de bu 4. Muhasebecim. Adam gibi gelirin şu giderinin şu kadarını işledim şu kadarı giderleşti şu kadaeı amortisman diye rapor veremiyor herif.

Sürekli öde öde öde usülü çalışıyorum 2 yıldır.

Bunlardaki dayılanmanın nedeni nedir? Ne istiyor ayda 50K mı istiyor çözemedim.

Anlamadığm için arabayı bile şahıs üzerine aldım yok satarken şöyle vergi ödersin böyle vergi ödersin dedi diye.

Hayır ay sonu sktir çekeceğim zaten de yine ay ı şey olmasını nasıl engelleyeceğim.

Benim derdim vergi ödememek değil. İnsan gibi neyi neden ödediğimi anlamak istiyorum. Millet aracını şirket üzeri e alıyor giderleştiriyor onu bile yaptırmadı bize.

zeybekustasi tarafından 30/Mar/25 01:12 tarihinde düzenlenmiştir

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bu ülkede artist adam oğalmış ya iyice yemin ederim ortalık Kahpe kaynıyor.

"Millet aracını şirket üzeri e alıyor giderleştiriyor onu bile yaptırmadı bize." sebep neymiş :D merak ettim

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    ArmadA bunu yazdı

"Millet aracını şirket üzeri e alıyor giderleştiriyor onu bile yaptırmadı bize." sebep neymiş :D merak ettim

Arabayı 3M 'na şirket üzerine aldın.

1 sene sonra araç 3,5 M oldu diyelim.

Aradaki 0,5M için gelir vergisi ödersin ne gerek var diyor lale. Yakıt bakım diğer her şey de bu şekilde gtümüze giriyor. Beni zarar ettirdiğinin farkındayım da elemanın amacını çözemedim bi de kaç yaşında adam.

zeybekustasi tarafından 30/Mar/25 01:23 tarihinde düzenlenmiştir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Millet muhasebecisiyle avukatıyla kanka olur biz elimiz gtümüzde geziyoruz. İlginç gerçekten.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    herrero
    herrero's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Millet muhasebecisiyle avukatıyla kanka olur biz elimiz gtümüzde geziyoruz. İlginç gerçekten.

Sen bir de Almanya'dakileri gör Türkiye'dekini öpüp sırtında gezdirirsin. 2021-2022-2023 bilançoları hazır haldeyken maliye ödenen vergiler için defterleri kontrol edeceğim dedi, yarım saat görünüvermeye 8.500€ yazdı. Değiştirdik bakalım yenisi nasıl olacak. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    ArmadA bunu yazdı

Arabayı 3M 'na şirket üzerine aldın.

1 sene sonra araç 3,5 M oldu diyelim.

Aradaki 0,5M için gelir vergisi ödersin ne gerek var diyor lale. Yakıt bakım diğer her şey de bu şekilde gtümüze giriyor. Beni zarar ettirdiğinin farkındayım da elemanın amacını çözemedim bi de kaç yaşında adam.

arkadaşımın başına geldi; 350bin'e şirketinin üstüne aldığı araba yaklaşık 2 milyon oldu. arabayı yenilemeye kalktı fakat en son arabayı uçurumdan aşağı atmayı düşünüyordu.

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo
    zeybekustasi bunu yazdı

Adama soru soruyorum lafı cımbızla alıyorum eşime beyanname verecek dün yazlıkta yapacam diyordu şimdi süre uzatıldı bayramdan sonra yapıcam diyor. Bre puşt biz kaç gündür ne kadar vergi iadesi alacaz diye haber bekliyoruz senden. Akşama doğru 54K iade alacaksınız dedi. Bu hesap nasıl oldu diyorum. Aynen şunu yazdı: "Beyan atarım sana detayına bakarsın"

Ne anlayacam ben senin beyanından. 54K nasıl olduysa belki 60K yı da buluruz. Söylemiyor adam gibi.

Zaten istisna şu bu işlerinde yasal bi faydası olunca bile avantasını istiyor eleman.

Gönderdiğim yemek fişlerini bi de başkasına işliyor. Aynı gün bu kadar yemek masrafı yazamazsın diyor ulan benim fişi millete işleyip benim fişimle milletten avantanı alıyorsun.

Bir de bu 4. Muhasebecim. Adam gibi gelirin şu giderinin şu kadarını işledim şu kadarı giderleşti şu kadaeı amortisman diye rapor veremiyor herif.

Anlamadığm için arabayı bile şahıs üzerine aldım yok satarken şöyle vergi ödersin böyle vergi ödersin dedi diye.

Hayır ay sonu sktir çekeceğim zaten de yine ay ı şey olmasını nasıl engelleyeceğim.

Benim derdim vergi ödememek değil. İnsan gibi neyi neden ödediğimi anlamak istiyorum. Millet aracını şirket üzeri e alıyor giderleştiriyor onu bile yaptırmadı bize.

hocam ne iş yapıyorsun? ne kadar ciron var? kaç çalışanın var?

mesela tek başına çalışıyorsun. her gün 5 yemek fişi girersen incelemede adama sorarlar sen günde 5 öğün iş yerinde mi yiyorsun diye. yani yaptığın iş ile vergiden indirmek istediğin fiş yada faturalar iş yerinde kullanılabilir ve açıklanabilir olması lazım. işyerin kuafördür işyerinin üzerine bmw alırsın. hayırdır diyebilirler. yukarıdaki sorularını bilmediğimden sana net bir şey diyemiyorum ama bu işin mantığı her harcama gider değildir. iş yerinde kullandığın harcama giderdir. yani markete gittin cips aldın harcamadır. marketten temizlik malzemesi aldın giderdir.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdem358
    erdem358's avatar
    Erkek

Bak tek kelime yazıcam

Değiştir 

Yav he he
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

Arabayı sattıktan sonra 3 sene içerisinde tekrar bir araç alırsan doğacak vergiyi erteleyebiliyorsun, yeni aracın ile aradaki farkı düşüyorsun diye biliyorum, büyük defter olman kafi

Yemek fişleri, abuk subuk fişler konusunda biraz haklı olabilir oda şirketin büyüklüğüne vs bağlı.

tek adamsındır, gidip her güne 5-10k yemek fişi bulup veriyosundur maliye hop kardeşim ne yiyosun, içiyorsun bu kadar der diye işlemiyordur diye düşünüyordur

Müşavirlik tarafını adam bana vergi çıkartmasın, allem etsin kallem etsin beyanı öyle versin az vergi ödeyeyim veya hiç ödemeyeyim diye düşünmeyin, bir denetim olur öttürürler.

Vergiden kaçınmak ile kaçırmak arasında büyük fark var, ama senin müşavir biraz uyuşuk gibi, birde bir kere avanta muhabbetine alıştırdıysan geçmiş olsun

Ülkede öyle rapor mapor sunan adamı zor bulursun, onun için gidip kendi muhasebecini çalıştırcan 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kentaki
    Kentaki's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Hocam gel senim defterini benim yengeye tutturalım kafan ve cebin rahat olsun.

Whatsapp : +15642123298 | Telegram : @unomedya | Website : https://tr.uno-medya.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nonelabs
    nonelabs's avatar
    Erkek

hocam, avanta kısımları hariç adamın dediklerinin altına imzamı atarım. sakın "gel abi vergi çıkartmayız sana" falan diyen muhasebeciyle calısma, araç kısmında da haklı, benım arkadaş araçtan 2 milyon kar ediyor gozuktugu icin büyük bir vergi ödedi. aylık 2500 tl yakıt gideri için değmez. mantıksız harcamalar da incelemeye girerse öttürürler haberin olsun. he çevrendeki bin kişiye bişey olmamıştır da sana denk gelir uğraşır durursun.

Toplam Hit: 840 Toplam Mesaj: 18
akıl verin