Mühendis Abiler Ya Da Pazarlama İle Bilgililer Bi Bakabilir Mi
-
MBA yap araştır
-
Yuksek lisansta pazarlama ve muhasebe ve finansman dersleri al. Ama tezi muhasebe ve finansman uzerine yaz. Boylesi daha etkili olur hocam.
-
Eğer az dersin varsa part-time olarak Alışveriş Merkezlerinde bireysel satışdan prim veren mağazalarda çalışmaya başlayabilirsin. Yani ne kadar aylık satış yaparsan belli bir yüzde sana veriyorlar, ya da aylık bir hedefin oluyor örnek vermek gerekirse 40.000 TL bu miktar kadar satış yaparsan sana 400 TL veriyorlar. Giyim sektöründen örnek vermek gerekirse ; LC Waikiki, Defacto gibi yerlerde çalışırsan tahminim kafanı t-shirt katlamaktan kaldıramazsın fakat Mavi Jeans gibi havuz priminin olmadığı bireysel satışdan prim elde edebileceğin yerlerde çalışmaya bak. Ya da müşterinin daha yoğun olduğu, bireysel prim sisteminin de yer aldığı firmaları araştırabilirsin. Buradaki amaç para kazanmaktan ziyade, aylık sana verilen hedefi gerçekleştirmen için sarfedeceğin çaba tecrübene tecrübe katacaktır. Sattığın ürünün kumaşının ne gibi özellikler içerdiğini, müşteriye bakınca o kişinin beden numarasının ne olduğunu, müşterinin beğendiği ürünün ona uygun bedeninin olmadığında müşterinin renk ve zevklerini kafanda tartarak ona alternatif bir ürün önerebilme yetinin olması gerekir. Bunları yaparken de müşteriye göre davranmasını bilmelisin, kiminle abi/abla muhabbeti ya da kiminle daha resmi konuşulup/konuşulmayacağını kestirmen gibi.
Kazandığın bu tecrübe, teknik olarak başlayacağın iş hayatında faydası olacaktır. -
Satacağın malı zaman içerisinde tanırsın. Üniversite bitirmiş insansın , açar kataloğu okursun 1-2 gün içerisinde yeterli bilgiye sahip olursun. Bu halledilemeyecek bir nokta değil.Pazarlama işinde önemli olan yabancı dil bilgin. Bende Maden Mühendisiyim. Pazarlama ilanlarını daha doğrusu Satış Mühendisi ilanlarını çok takip ettim. %90 ında İngilizce şart.Yüzeysel ingilizce değil ancak . Konuşman , karşındakini anlaman ve yazabilmen lazım.
Yabancı dil sorunu çözdükten sonra çokta yapabileceğin bir şey yok. Pazarlama , satış üzerine seminerlere katıl mümkün olduğunca sertifika almaya bak. Bunlar bir adım önde olmanı sağlar. -
Pazarlama demek : Müşteri demek
Ve her satıcı aslında müşteridir de
yani sen nasıl bir satıcı görmek istersen karşında öyle bir insan olacaksın
İşi kendin kuracaksan , bu tip işlere girip çıkacaksın. en alttan hatta belki pazardan
yada çok lüks bir mağazadan, fabrikalardan sırayla çalışarak eğitimi tamamla
Çünkü karşına gelen bir kişi senden birşey alacağı zaman,
bu adamın bir bakışta tık ne olduğunu anlayacaksın ki (Her sınıfın beklentisi farklıdır)
ona göre yaklaşıp malı satasın
fakirse maddiyata dikkat edecek , sende fiyattan yaklaşacaksın
çok zenginse kalitesini vurgularsın falan
Ben hep satış işini önemsemezdim meğerse en önemlilerinden briymiş
Kitabını oku yüksek lisans yap falan bence o işin ikinci safhası.
mutfağında pişmeden hepsi hikaye
-
Arkadaşlar lütfen hayatinda satisci mühendis görmemiş insanlar arkadaşı yanlış yönlendirmesin. Ukalalık yapmayim diyorum ama göz göre göre de yanlis yönlendirilmesine tahammül edemiyorum.
Öyle pazarlama taktiği falan sökmez bu işlerde,
Alici zaten alicidir, silindir kullanmayan adama gidip silindir satamazsin. Plc kullanmayan adama gidip plc satamazsin.
Plc kullanan adama gidip al benim markam daha iyi der satarsin. Servis ağlarını, teknik desteğini vs öne sürersin. Omronda muadil seride 3 analog, 8dijital input var. Canopen var, schneiderde da aynilari var 3 analog inputun 2si fast input, kullandiginiz enkoderde 14bit çözünürlükle calisiyordunuz, artik 24bit calisabilirsiniz, fiyatta da bu kadar avantaj olur. Ödemelerde peşin bu kadar, 3 ay vade bu kadar. Gibi gibi. Bilgi, tecrübe ve ürün konuşur teknik satışta. İşin içine girmeden anlamak zor.
Mobilim pc basina gecince detayli yazacağım.
-
Adam esnaf olmicak , muhendis olacak.
Yabanci dil ogren , yuksek lisans yap
( bir esnaf cocuguyum , dinlemeni tavsiye ederim )
:)
-
saat gece 2.54 olmuş :D
mümkünse müşteriyi kelimelerle boğacaksın, düşünmesine fırsat vermeyeceksin. söz daima sende olacak. Müşterinin cebindeki paraya ortak olduğunu bileceksin. Bil ki o para, senin para. kendinden emin, vakur mağrur davranacaksın. çoğunluğu yer, pek azı istisna.
ne istediğini bilen insanlara ancak bildiğin kadar rehberlik edebilirsin.
gece gece al sana gelsin.
willy William... EGO. XD
Buda bana gelsin : yasemin tomson.. as the sun goes down. yeeeyy.
sen yine @KAAN muridi dinle
RitmFarbRacourci tarafından 29/Şub/16 03:50 tarihinde düzenlenmiştir -
=benim isim.
Muhendisin ne isi var tisort satmakla hali satmakla.
Satis pazarlama diyorsan dev firmalara yonel fuar fuar dolas dunyayi gez. O bakanla yemek, bu mudurle icmek, maille krismıs kutlamak, sizi ziyaret edelim mi hi? diye arayip haftaya guney amerikaya ziplamak seklinde bir calisma akisi var epey muhtesem oluyor.
Adama kapi kapi dolasip elektrik supurgesi satacak muamelesi yapmislar :D Sen 20 liralik temizlik urunu satmayacaksin tanesi mesela 300Klik cihaz satacaksin, cok konustugun laf cambazligi yaptigin icin senden almayacaklar zaten, senin sirketin bu konuda liderlerden oldugu icin senle gorusmeye gelecekler. Sen efendi efendi cekeceksin takim elbiseni cihazin sunumunu yapacaksin adamlarla yemege gideceksin teklif hazirlayacaksin.
Oneriler: Staj yap git calis bol bol. Sahane ingilizce ogren.
Bu ikisi goturur gayet.
-
Hocam mesela ben şuan kurulacak bir lab için satın almalara bakıyorum. Ürün satışı için gelen birsürü mühendis oluyor hatta aralarında malzeme mühendisi olanlarda vardı, o adam bana çekme cihazı satmak için gelmişti. Çoğuyla yaptığım muhabbette hemsinin söylediği şu. Ürünün satılmasında fiyat gibi konular kadar önemli olan şey ikili ilişkiler. Mühendis olamyıp sattığı cihazın özelliklerini mühendisten daha iyi bilen birsürü satıcı var. Yani satışta mühendis olmak bir artı fakat ikili ilşkiler çok çok önemli. İkili ilşkiden kastım ağzınıniyi laf yapması, nabza göre şerbet vermek kısacası.