Mühendislik Tamamlama Sınavı Sonuçları Açıklanmış
-
Madem istihdam edemeyeceksin niye alıp okutuyorsun mk
Bunlar hep maaşları aşağıya çekmek için. Varya mühendislik odalarının falan filan paranın altında çalışmayın laflarına karşı zaten yeni mezunlar piyasayı kırıyordu şimdi bu teknikçiler mühendis oldularla piyasa iyice kırılacak.
asgari ücretle mühendislik ...
ya kontenjanları kısın, teknik eğitim veren ne kadar kurum varsa kapasitesine göre öğrenci alın fazlasını değil !!!
-
HighElf bunu yazdı
Madem istihdam edemeyeceksin niye alıp okutuyorsun mk
Bunlar hep maaşları aşağıya çekmek için. Varya mühendislik odalarının falan filan paranın altında çalışmayın laflarına karşı zaten yeni mezunlar piyasayı kırıyordu şimdi bu teknikçiler mühendis oldularla piyasa iyice kırılacak.
asgari ücretle mühendislik ...
ya kontenjanları kısın, teknik eğitim veren ne kadar kurum varsa kapasitesine göre öğrenci alın fazlasını değil !!!
kardeş bu iş artık kah arşa çıkar alemi seyrederim kah yeryüzüne inerim alem beni seyredere dönmeye başladı isteyen firma istediği adamı seçecek gözüyle bakıyorlar kendini yetiştiren güvenilir konuşkan vs.vs. şimdi birde teknoloji mühendisleri geldi bu adamlarda uygulama ağırlıklı ve ''teknoloji mühendisi'' sıfatıyla çıkıyor ve aynı yetkilere sahip piyasa kırma meselesinde bence mühendislik fakültesi mezunları arafta kalacak o yüzden seçeceksen ya iyi üniversitenin mühendislik fakültesini seçeceksin ya da teknoloji fakültesi seçeceksin teknik eğitimler zaten kapatılıyor...
şu halde teknoloji fakültelerinin eğitim kaliteleri iyileştirilse kaliteli hocalar gelse'' malum hocalar teknik eğitimden geçişli'' mühendislik fakültesinden mezun olan kişi yerine tercih edilecektir'' elektronik mühendisliği. makina. enerji sis. mek. yazılım vs'' sonuç olarak mühendislik fakülteleri böyle mezun vermeye devam ederse bir kutuplaşma olacak iyi üni den çıkan mühendislik fak. mezunu iyi maaşlılar kötü üni müh. fak. çıkan az maaşlı mühendisler ve iyi maaşlı aranan teknoloji mühendisleri ( iyi eğitim almayan teknoloji mh. de 2. gruba dahil edebilir sonuçta aynı yetkiye sahipler) 2. grup hiçbir iş yapmazken birinci grup ve 3. grup arasında iş bölümleri olacaktır uyg. ve teori. şeklinde kategorize edilerek.
akmarky tarafından 12/Ağu/13 05:58 tarihinde düzenlenmiştir
olaya yazılım olarak değilde makine otomasyon iklimlendirme tekstil gibi alanlardanda bakın. -
beyaban bunu yazdıdarq bunu yazdı
yav tamam okulda alınan dersler falan hikaye de kardeşim bizim götümüz çıkıyor 4 yıllık okul bitirmek için mühendis olabilmek için siz basit basit sınavla mühendis oluyorsunuz bu mudur yani adalet. Mühendis açığımı var mk ülkede ne alaka şimdi. 2 yıllık yapın ozaman herkes mühendis olsun. Deprem olduğunda görürüz projelerinizi kim çakma kim gerçek mühendis...Bunun çözümü bu değil.
valla ben teknikerim çok mühendis gördüm tamam okul kişide bilginin temelini atar ama piyasada gördüğüm hesap kitap veya teknik bilgi mühendis tekniker arasında pek fark yok hatta teknikerler bir adım önde oluyor sadece imza yekkisinden dolayı mühendis bir adım önde
Not:mühendislerin aldığı parada geldiği mevkide gözüm yok okumuş gelmiş eyvallah ama meslekte kendilerinden diplomaca alt olanları küçümsemek söz konusu olduğunda sorarım o adama ben 6 yıl mesleki eğitim almışım sen 4 yılda hesap kitap haricinde ne öğrendin
Ne öğrendiysem öğrendim yada öğrenmedim ama o okulu götüm çıka çıka okudum bitirdim kaç bin tl para harcandı şehir dışı olduğu için, sen bana gelmiş eğitimde ne ögrendin, hesap kitap haricinde ne ögrendin... Eğitim kötüyse bunun çözümü hadi teknikerleri de alalım değil. Adamın hakkıdır kazanmıştır mühendisliği, ister eğitimi dışı kendini geliştirir ister geliştirmez. Gelip bana sistemi savunmayın bide. Ha bide karşındakini tanımadan konuşma sidik yarışına gerek yok 4 yıl aldığım eğitimimi bende övmüyorum ama o süreçte de boş durmadım, kendimi emin ol iyi geliştirdim. Okulda iyi dersler verilmiyor diye kendini iyi geliştiremiyeceğini sanıyorsan yanılıyorsun.
-
tefcilere basitce okul bitiriyorsun diyen mühendislerle transkriptimi kamu oyu önünde karşılaştırmak istiyorum görelim kim daha çok dirsek çürütmüş. bölümüm bilg. ve kontrol öğ. hodri meydan.
edit: ayrıca 2008 öss'yle kazanmıştım kimin bölümünün puanı daha yüksekmiş onu da görelim.
WALLACEs tarafından 12/Ağu/13 10:35 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir Mühendis Harbiden Kolay yetişmiyor, Kabul edelim Mühendisliğe tamamlama sınavı çok basit, sınava giren kişi sayısı bariz miktarda az bu sınav cok kolay ben göt yırtıp össde mat 2 çözmekle uğrasayım lys ygs yardırayım adam ygs yardırsın sonra mühendisliğe tamamlamaya girsin gene mat 1 konuları sorulsun, sonra mühendis olsun iyi ya. Gerçi ben Harita mühendisliği okuyorum bizim bölümü pek etkilemiyor makina ve elektrik elektronikcileri etkiliyor. Yazık günah!
-
az bilgisayar mühendisi vardı bi de mühendis olmayanları da kattılar. mk adam ytü den mezun ben mühendisim iş bulamadım diye ağlarken bi de bunlar çıktı :| bu yöneticilerin aklını seveyim aklını.
-
Sezpanhe bunu yazdı
ağzımı bozacam şimdi . Lan yavşaklar 4 yıl matematik gördük diye götünüz mü kalktı.
basit basit derslermiş. saçma sapan bölümlermiş. ulan yediremiyorsunuz kendinize anca laf salatası yapıyorsunuz. Bir teknik öğretmenin teknik konuda daha çok bilgi sahibi olduğu gerçiği götünüze batıyor.
Neymiş mat 4 almış. Müh olunca mat 4 mat 100le iş yapıyorsun ya. Asıl sizin aldığınız eğitim vahim. Madem okadar mat. çözüyordun bilmem ne yapıyordun git tıp oku göt lalesi.
düz liseden bilmem fen lisesindeki laleler üniversite kazanıp 1 yıl türkçe matematik 3 yıl salak salak derslere girip teknik alanda bir sikim yapmayıp biz mühendisiz diyor ya siz kafasının mühendislerisiniz.
benim aldığım eğitimin yarısının yarısını alsanız bir boka sahip olurdunuz.
Edit: Ajdar kılıklılar sizi.insanın ufkunun açılması demek ne demek bi bilseniz