Müşteriye Hediye?
-
Selamlar,
İş anlaşması yaptığımız bir firmaya jest amaçlı bir hediye göndermek istiyoruz. Yaklaşık 15 kişi var aklımda. Özellikle yönetime ne göndermek gerekir. Genelde hediye kuralları oluyor firmaların bunların var mı bilmiyorum ama basit bi hediye kutusu gibi değilde daha anlamlı bir şey ne olabilir. Total bütce 80-100K.
-
Firmaların hediye kuralını hiç duymamıştım. Kamuda anlarım da özellerin de böyle kuralları mı var?
-
Liquid bunu yazdı
Firmaların hediye kuralını hiç duymamıştım. Kamuda anlarım da özellerin de böyle kuralları mı var?
Eski çalıştığım firmada 50 Avro üzeri yemek hariç hediye tazminatsız fesih nedeniydi. Rüşvet gibi düşünüyorlar.
-
Herkese alışveriş çeki yolla bence daha güzel olur herkes ihtiyacına göre bişey alır ve daha mutlu olur.... örn ; ( giyim, ayakkabı mağazası vs...)
-
zeybekustasi bunu yazdıLiquid bunu yazdı
Eski çalıştığım firmada 50 Avro üzeri yemek hariç hediye tazminatsız fesih nedeniydi. Rüşvet gibi düşünüyorlar.
Anladım hocam. Kişi başı 5300-6600 tl arasına denk geliyor. Hava soğuk güzel atkı vs yaptırabilirsin. Ya da bayanlara çanta erkeklere cüzdan vs. Meblağ yüksek olduğundan hediye ağın geniş olur. Güzel kaliteli şemsiyeler de olabilir. Kullanılacak şeyler bence hediyede daha anlamlı. Eşim bu konuda uzmandır. Sanırım yıl boyunca kim neyi eksik dediyse aklında tutup nokta atışı hediye bulur. Müsait zamanda tavsiye alırım elbet fikri vardır :))
-
Enquinx35 bunu yazdı
Herkese alışveriş çeki yolla bence daha güzel olur herkes ihtiyacına göre bişey alır ve daha mutlu olur.... örn ; ( giyim, ayakkabı mağazası vs...)
O birazda firmanın kendi işi gibi geliyor bana. Adamların parasını aldık çünkü. Bizim adımızın yazdığı bir kutu olurda içinde ne olur onu düşünüyorum. Kahve bardak filan zamanında çok küfür ettim bu hediyelere :D
Ben çalışırken kadınlara beymenden çanta göndermişti firma bize de kol düğmesi cüzdan filan gelmişti.
Bütçenin çoğunu gm tarafına ayıracağım da bu adamlar ne sever bilmiyorum.
-
zeybekustasi bunu yazdıEnquinx35 bunu yazdı
O birazda firmanın kendi işi gibi geliyor bana. Adamların parasını aldık çünkü. Bizim adımızın yazdığı bir kutu olurda içinde ne olur onu düşünüyorum. Kahve bardak filan zamanında çok küfür ettim bu hediyelere :D
Ben çalışırken kadınlara beymenden çanta göndermişti firma bize de kol düğmesi cüzdan filan gelmişti.
O zaman kahve makinesi veya çay makinesi alabilirsin herkes kullanabilir kaldırıp köşeye koymazlar...
-
zeybekustasi bunu yazdıEnquinx35 bunu yazdı
geçen hafta ofise sadece yöneticiye kablosuz sarj aleti gönderdiler müdüre isme özel kalem ama taşa...lı olanlardan arkadaşa çikolata kutusu geldi başka bir arkadaşıma vakko gömlek cüzdan kemerli bir set. sana nekadar uytar bilmem ama bu ara herkesin elinde hediye firma yada isim yazan stanley logolu termos görüyorum
-
Hocam çok ince bir ayar vermen lazım. Bu hediye olayı normalden daha mı pahalıya yaptırdık gibi bir anlayış doğurabilir
-
öyle olmaz. yönetime 10klık hediyeler mi vercen :D Ya çok pahalı bi saat alır patronlarına verirsin (bu da adamla samimiyetin varsa yaparsın) ya da hiç yapmazsın.
3-5 kuruşluk hediyelerle itibarını zedelersin geri teper.
ekstralar:
az samimiyet ile adamları yedirip içirirsin ya da sevdikleri futbol takımının maçına götürebilirsin loca vs.
samimiyetin varsa gece eğlencesine çıkarırsın.
samimiyetin daha fazlaysa onlar zaten sana neye ihtiyaç olduğunu söyler, sen de gidip onu alır hediye edersin.
samimiyetin çok daha fazlaysa direk ihaleden pay verirsin :,Dnot: yukardaki yazılar özel sektör içindir. (devlet kurumları için geçersizdir, bela çıkarır başına)
kelebeksim tarafından 20/Şub/25 17:16 tarihinde düzenlenmiştir -
Yazilimci bunu yazdı
Hocam çok ince bir ayar vermen lazım. Bu hediye olayı normalden daha mı pahalıya yaptırdık gibi bir anlayış doğurabilir
Bunu pek düşünmemiştim dikkate almak lazım ama sanmıyorum pek