MYSQL ? MSSQL?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    armutkaki
    armutkaki's avatar
    Erkek

Selam,

Oracle'ı bir kenarda tutarak;

Mysql ve Mssql arasındaki farkları şöyle özet geçebilecek bir mürit vamıdır acep ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek
    http://www.tahribat.com/Forum-Mssql-Ile-Mysql-Arasindaki-Fark-Nedir-33741/

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake. benim ben olduğuma inanmayan murat çömez'e selam olsun :)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

facebook mysql kullanıyo diye biliyom daha ne olsn

....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sharp
    Sharp's avatar
    Erkek

Media bunu yazdı:
    -----------------------------

bizim için veritabanında kısas facebook zaten

www.yesilgrow.com - Growshop
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Sharp bunu yazdı:

Media bunu yazdı:

bizim için veritabanında kısas facebook zaten

o kadar gerizekalılar ki facebook, google gibi büyük sistemler saçma iş yapacak . O yüzden hiçç ne yaptıklarına bakmayalım dimi ?

Google, facebook, apple, oracle tarzı büyük şirketlerin ne yaptığını iyi incelemek gerek. Her zaman en doğrusunu yapmıyorlar ama genelde en doğrusu... Hele hele dosya işlemleri, veritabanları vs.. konusunda

Kaldı ki veri depolama diyorsan 1- google, 2 facebook.stackoverflow ve 3-5 site dışında google, facebook, wikipedia ile yarışabilecek bir mssql projesi var mı bidiğin ?

---

http://developers.facebook.com/opensource/

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

mssql tabii ki

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:

mssql tabii ki

----------------------------

abicim şunları nedeniyle açıklarsanız daha yararlı olur.

Bana göre asp vs php, python vs java, linux vs windows'tan farksız.

Bazı konularda birisi daha üstün. Projeye göre seçilmeli. Mysql'in mssql 'den aşşağı kalır yanı olduğunu sanmıyorum ve mssql 'inde mysql'den aşşağı kalır yanı yoktur.

hele dünyanın en taşaklı veritabanı olan oracle'ın mysql'i geliştirmeyi duyurmasından sonra (2008 deydi sanırım) gözünüzü sevim kalkıpta mysql pis kaka demeyin.

--

Bana kalırsa 5 sene sonrasını görmek lazım. Örneğin django sağlamlaşacak.

http://www.postgresql.org/

ve http://www.sqlite.org/

hatrı sayılır bir hale gelicek. mssql muhtemelen gelişir ama mysql mi yoksa mssql mi 5 sene sonrasının ihtiyaçlarını karşılayacak ve gidişat neresi ?

mesel php6 ile sınıf yapılarına falan çok yüklenecekler. Daha sağlam işler gelecek . Yani yapılacak işleri düşünüp ona göre 5 senelik bir öngörü hazırlamak lazım .Php sağlamlaşır mutlaka. Fakat benim gözüm django'da . Açıkçası 5 seneye kadar baya sağlam hale geleceğini düşünüyorum.

Bir iki projeyi halledip django'ya geçicem sonunda.  Bütün bunlara bakmak lazım. Yoksa mssql iyi, mysql gömer, pstgresql ziker demekle olmak. Neye göre ne için hangi yönden ve hangi alanlarda ?

--

Nasıl ki server ve network işlemlerinde unix'in dashaqlı olduğunu en baba windowsçular bile kabul ediyorsa kıyaslama yapılacak alanı iyi seçmek lazım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

web projelerde mysql.

şirket içinde program(ERP) db için mssql ve oracle.

zumsuk hocam inan 5yıl sonra mssql çok daya iyi yerlerde olacak.

şimdide oracle ile baş edecek seviyyeler gelmiş durumda.

her platforum sorunu var mssqlda başka problemi yok.

düzenleme:

sqlite küçük projelerde kullanmak için iyidir.her hangi sürücü felan gerektirmiyor

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Bir kere MYSQL oracle tarafından satın alındı. Yani oracle = RDMS kralı ise MYSQL ise onun çocuğudur...

Şimdi gelelim karşılaştırmaya..

MYSQL destek: Oracle; İşletim Sistemi: CrossPlatform; Lisanslama Ücreti:Ücretsiz anca ücretli kısımlarıda var ancak çok ucuzlar.; Ticari uygulamalarda kullanılan Bazı ayrıntılı özellikleri yok ancak oracle satın aldığından beri bu özellikleri ekliyor. Hızlı gayet.

Mssql destek: Microsoft; İşletim Sistemi: Windows; Lisanslama Ücreti: Oracle'ın ücretleri kadar pahalı.; Birçok ek özelliği mevcut ve gayet hızlı. Oracle kadar kaliteli ve eksiği olmayan bir sistem.

MYSQL 5.1 > den sonra aşırı derecede gelişti. Heleki INNODB engine ile birçok özelliği oldu.

Ben MYSQL i öneririm. Şuda bir gerçek ki facebook google gibi firmaların mysql kullandığını bilip bunu dikkate almamak saçmalık olur. Facebook gibi bir sistem gerek hız, gerek iş uygulamalarındada kullanılan bütün fonksiyonları ve daha fazlasını kullanan bir sistem. Google ondanda öte. Bunlar önemsenmeli,

Diğer bir yandan google da facebook ta mysql yeniden kodlayabilecek kadar büyük firmalar yani bu firmaların mysql yeniden şekillendirme veya istedikleri kısımları istedikleri gibi yapmak gibi büyük imkanları var.

TR gerçeklerinde ise MYSQL i kendi sisteminize göre değiştirmek demek google facebook gibi mühendis istihtam eden bir firmanın olması demek ki o da yok bu ülkede.

Ancak mssql hiç kullanmadım. Bunuda objektif görüş için belirtmek isterim. Oracle kullandım feci bir sistem.

MSSQL ile ORACLE ın fiyatlarına baktım az önce cidden dudak ucuklatıyorlar.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Açık kaynak dünyası mysql satıldı diye baya bi tepki koyuyorlardı. O yüzden sqlite, postgresql gibi bir sürü şeye yönlendirler. Hoş yaptıkalrı aptallık bana göre. Yinede oracle, mssql, mysql dışında bi veritabanını şu 2-3 sene içinde kullanmak büyük risk demek sanıyorum. Şu dakikadan sonra açık kaynak dünyasının kafasına göre savrulmasını takmıyorum.

O yüzden (tamamen kendi fikrim ve tercihi olarak söylüyorm) ; mssql'a para vereceğime oracle kuralım. Yoksa hiçç bulaşmam mysql ile devam ederim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

Açık kaynak dünyası mysql satıldı diye baya bi tepki koyuyorlardı. O yüzden sqlite, postgresql gibi bir sürü şeye yönlendirler. Hoş yaptıkalrı aptallık bana göre. Yinede oracle, mssql, mysql dışında bi veritabanını şu 2-3 sene içinde kullanmak büyük risk demek sanıyorum. Şu dakikadan sonra açık kaynak dünyasının kafasına göre savrulmasını takmıyorum.

O yüzden (tamamen kendi fikrim ve tercihi olarak söylüyorm) ; mssql'a para vereceğime oracle kuralım. Yoksa hiçç bulaşmam mysql ile devam ederim.

Ordaki tepki ilk zamanlardan kaynaklanıyor. Zira mysql satışı yapılırken mysql in başından beri gelişimine katkıda bulunan bir çok müh. şirketten istifa ettiler. Bu olanların hepsinin tek sebebi oracle ' ın mysql i niçin aldığını kimsenin bilememesi ki ben bile çok küfür ettim oracle. Zira kendine rakip bir firmayı alarak iyice tekelleşebilirdi, mesela mysql i paralı hale getirebilirdi oracle. İşte korkulanda buydu zaten. Gerçi paralı hale getirdide oracle ancak o kadar korkulacak bir halde değil. Ancak o kadar kötü olmadı ama hala ileride ne yapar oracle bu konuda bir fikir yok. Zira bir mssql olmasa ben eminim oracle ' ın mysql in ücretsiz sürümünü kaldıracağından.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 2814 Toplam Mesaj: 17