folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ne Olacak Bu Hayat Pahalılığı?

Ne Olacak Bu Hayat Pahalılığı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek
    gremlin bunu yazdı

Asgari çalışan türkiye geneli %20 yi geçmez. İstatistiklere göre %70 görebilirsiniz. Çünkü hemen hemen her iş yeri çalışanını asgari gösteriyor sgk primi çok ödememek için. Ama maaşlar daha yüksek.

Emeklilerin maaşlar düşük. Emeklilerinde en az yarısı aynı zamanda çalışıyor zaten.

Asgari maaş ile istanbulda yaşayanlar var. Çok zor ama var. Genelde bu tarz çalışan ailelere baktığınızda evde en az 2 kişinin çalıştığını veya bir kişinin bir şekilde ek iş yaptığını görürsünüz.

İstanbulda kendine mercedes vito alıp bir şirkete kaydedip kendine çalışan binlerce kişi var mesela. Bunlar şirketlerde sgk lı ve kendi sgklarını kendileri ödüyor. Adamın hem 2 milyonluk aracı var hemde kayıtlarsa asgari ücretle çalışan bir personel. Bunların aylık gelirleri yıllık ortalamada 2k usd oluyor minimum. bu sadece küçük bir ayrıntı.

Etrafıma bakıyorum cafelerde, restorantlarda yer yok. bazı yerlerde sıra bekliyorsun. Evet herşey pahalı herkes şikayetçi. Ama her yer hınca hınç dolu. Araç fiyatları yüksek ev fiyatları yüksek ama noterler full.. burası da ayrı bir muamma

Hocam sadece şu kısma değinmek istiyorum ; Etrafıma bakıyorum cafelerde, restorantlarda yer yok. bazı yerlerde sıra bekliyorsun. Evet herşey pahalı herkes şikayetçi. Ama her yer hınca hınç dolu. Araç fiyatları yüksek ev fiyatları yüksek ama noterler full.. burası da ayrı bir muamma

Sattığı mala, yaptığı işçiliğe zam yaparak fiyatları yükseltiyor. Böylelikle alım gücü korunmuş oluyor ( Herkes için değil tabiki ) 

Örneğin ; Gıda - Otomotiv sektörü.

Yemeden içmeden olmaz. Teker dönmeden de para kazanılmaz. Balatası bitmiş bir araç ile kimse yola çıkmaz. Mecbur değiştirecek.. Hepsi birbirine bağlı...

Sonu yok,

Bunun önüne geçmek için kredi faizleri ve kredi kartı faiz oranları sürekli yükseltiliyor. Önümüzde ki dönemde daha da artarak devam edeceğini düşünüyorum.

Diğer yandan da kredi kartı limitleri de düşürülecek.

Bekleyip göreceğiz bakalım.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek
    gremlin bunu yazdı

Asgari çalışan türkiye geneli %20 yi geçmez. İstatistiklere göre %70 görebilirsiniz. Çünkü hemen hemen her iş yeri çalışanını asgari gösteriyor sgk primi çok ödememek için. Ama maaşlar daha yüksek.

Emeklilerin maaşlar düşük. Emeklilerinde en az yarısı aynı zamanda çalışıyor zaten.

Asgari maaş ile istanbulda yaşayanlar var. Çok zor ama var. Genelde bu tarz çalışan ailelere baktığınızda evde en az 2 kişinin çalıştığını veya bir kişinin bir şekilde ek iş yaptığını görürsünüz.

İstanbulda kendine mercedes vito alıp bir şirkete kaydedip kendine çalışan binlerce kişi var mesela. Bunlar şirketlerde sgk lı ve kendi sgklarını kendileri ödüyor. Adamın hem 2 milyonluk aracı var hemde kayıtlarsa asgari ücretle çalışan bir personel. Bunların aylık gelirleri yıllık ortalamada 2k usd oluyor minimum. bu sadece küçük bir ayrıntı.

Etrafıma bakıyorum cafelerde, restorantlarda yer yok. bazı yerlerde sıra bekliyorsun. Evet herşey pahalı herkes şikayetçi. Ama her yer hınca hınç dolu. Araç fiyatları yüksek ev fiyatları yüksek ama noterler full.. burası da ayrı bir muamma

Suriye'nin güneyine inince savaş yok, gece kulüpleri dolu eğlence gırla.

Gördüğünüz taraf bardağın hangi tarafı. Dolu tarafı görüyorsan zaten Şam, boş tarafı görüyorsan İdlib.

Yardımla geçinen etrafımda 200'den fazla aile var (tanıdık değil fakat kaydını bildiklerim).

ontedi tarafından 26/Eyl/23 16:02 tarihinde düzenlenmiştir

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alkolikkarga
    alkolikkarga's avatar
    Erkek

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    gremlin bunu yazdı

Abi neyin üstünden hesap yapıyorsanız yapın da artık şunun üstünden hesap yapmayın yav. Bu söylediğin Nusrete gittiğinde Nusretin dolu olduğunu görüp ülkenin durumu iyi demek gibi bişey.

Zaten oralara ona para harcayabilecek adamlar gidiyor ve sen oraya gidince haliyle o insanları görüyorsun. Ben de mesela Sultanbeyli şok markette,bim de çocuğu 3 liralık kekden 2 tane fazla aldı diye çocuğuna kızıp geri bıraktıran anneleri görüyorum. Sultanbeyli göletin orda belediye baklava dağıttı izdiham yaşandı 50 yaşındaki koca kadınların saçı başı açıldı kargaşada. 

Uzaylıların dünyaya gelip Lüksemburga,İsviçreye bakıp oo dünyada insanlar süper lüks yaşıyorlar demesi gibi bir analiz bu  :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Konu başlığına vereceğim cevabım şu;

Ben pahalılığın giderek artacağını ve İnsanların pahalılık altında ezileceğini ve bu sebepten dolayı büyük şehirlerden göçe ( Maddiyatsızlıktan - Geçimsizliklen dolayı ) zorlanacağını düşünüyorum.

Mesala şimdilik kombileri açmadık. Bakalım bu kış nasıl geçecek ! Ne kadar fatura gelecek ?

Su desen ayrı mevzu, Yağış yok barajlar boşalıyor resmen. Şebeke suyuna sürekli klor basıyorlar. Önceden ayda bir olurdu şimdi her hafta oluyor.

Akaryakıt desen keza fiyatlar nereye çıktı gördük. Nakliye fiyatları - kargo fiyatları taşımacılık vs vs uçtu.

Bu gün 5 liraya aldığını yarın alamıyorsun. İnsanlar ürktüğü için 1 değil 4 tane birden alıyor. Ev stokçuluğu yaşanıyor.

Birde dedikodular var ki, Eyvah Eyvah.. Şuna zam gelecekmiş dedin mi tamam a.q 30 dk içinde türkiyenin öbür ucuna ( sosyal medya ile yayılıyor ) gidiyor. Hurra yüklenin stoğa.

Asıl cümbüşü kredi ile dönen büyük firmalar patladığında göreceğiz.. Bunu hepimiz hissedeceğiz.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    zeybekustasi bunu yazdı
    korkarabatak bunu yazdı

Adamda kafa yokki amk.

Bi gün gelir milyonluk araclardan hangisini alayım der.

Bi gün gelir hangi evi alayım der.

Bi gün gelir kiracima nasil sozlesme yapayim diye sorar.

Ondan sonra da çıkıp calismaktan pert olduk sizin hiç derdiniz yok mu diye sorar.

Ulan 1000 dolar ortalama maas alıyormuşuz iste ne derdimiz olacak amk.

Hakaret etmişsiniz ama tutarlı bir cevap vermeye çalışacağım. 

Biz karadenizli olduğumuz için burada tarım oldukça yaygın. Şuan fındık Ordu'da 100 TL civarında. Dipten söylüyorum 500KG fındığı olan biri 50.000 TL parayı bugün yarın gebine koyar bu da yaklaşık 4 asgari ücret. Kendi çevremde 1 Ton altında fındık toplayanda pek yok. Bu da yaklaşık 9 Asgari ücrete denk geliyor. 

Yani iki casede de adam sadece asgari ücret alıyor olsa tarımla birlikte aylık geliri 1 asgari ücretin üzerine çıkıyor. 

Başka bir örnek vereyim bir yakınım asgari ücret alıyor. Eşi asgari ücret alıyor. Hafta sonu eşi gündeliğe gidiyor. Fındık dönemi ücretler 3 katına çıkıyor(ot biçme gübre atma vs) Aylık ortalama evine minimum 3 asgari ücret giriyor. 

Bu çevremdeki en kötü ailenin durumu. Gerçi ondan kötüsü de bizim aile. Annem ve kız kardeşim asgari ücret kadar para almıyorlar. Sadece benim desteğimde asgarinin üstüne çıkabiliyorlar. :(((

Ben yorumlarımı eve giren para olarak yapıyorum. Düz asgari ücret alan gerçekten çok temel iş yapıyordur. Örneğin düz temizlik işçisi gibi. Bir yakınım bu şekilde bir kurumda çalışıyor ama onun da şöyle ek geliri var. Gelen velileri de karşılıyor vs patron 1,5 asgari ücret veriyor. Bugün lokantalar, lcw gibi yerler prim + tip le çalışıyor. 

Keşke ama keşme refah seviyemiz yüksek olsa. Asgari ücret yoksulluk sınırının üzerinde olsa. Çok az kişi asgari ücretle çalışsa.

Şuan anne baba çoluk çocuk herkes ama herkes evde çalışıyor. Ben aylık gelir 1000 Dolar dedim ama altında yaşamak mümkün olmadığı için söyledim. Bugün 11.500 TL ile bir insanın hayatta kalma şansı çok düşük.

iki sorum var burda: 

- yılda kaç kez fındık hasadı yapılıyor hocam? (gerçekten bilmiyorum)

- ordu/giresun vb deki toplam fındık arazilerini toplayıp o yöredeki insanlara bölsek kişi başı kaç kg fındık düşer? bunu ilk sorunun cevabıyla çarparsak ne kadar bi gelir hesaplayabiliriz? 

genel olarak konudaki herkes kendi penceresinden ne görürse ona kitlenmiş durumda. 

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo
    THT2005 bunu yazdı

Konu başlığına vereceğim cevabım şu;

Ben pahalılığın giderek artacağını ve İnsanların pahalılık altında ezileceğini ve bu sebepten dolayı büyük şehirlerden göçe ( Maddiyatsızlıktan - Geçimsizliklen dolayı ) zorlanacağını düşünüyorum.

Mesala şimdilik kombileri açmadık. Bakalım bu kış nasıl geçecek ! Ne kadar fatura gelecek ?

Su desen ayrı mevzu, Yağış yok barajlar boşalıyor resmen. Şebeke suyuna sürekli klor basıyorlar. Önceden ayda bir olurdu şimdi her hafta oluyor.

Akaryakıt desen keza fiyatlar nereye çıktı gördük. Nakliye fiyatları - kargo fiyatları taşımacılık vs vs uçtu.

Bu gün 5 liraya aldığını yarın alamıyorsun. İnsanlar ürktüğü için 1 değil 4 tane birden alıyor. Ev stokçuluğu yaşanıyor.

Birde dedikodular var ki, Eyvah Eyvah.. Şuna zam gelecekmiş dedin mi tamam a.q 30 dk içinde türkiyenin öbür ucuna ( sosyal medya ile yayılıyor ) gidiyor. Hurra yüklenin stoğa.

Asıl cümbüşü kredi ile dönen büyük firmalar patladığında göreceğiz.. Bunu hepimiz hissedeceğiz.

insanlar da patlayacak, şöyle ki : nakit avans, avans hesap faizleri düşükken insanlar bunlara abandı. şimdi onların faizleri 4x falan oldu. sabit gelirli olup bunlarla kendini çeviren çokça insan vardır. onlar bi yerlerden kısıp bunları kapamak zorunda kalacak. ama maliyetler arttığı için de kısmaları zor olacak vs vs .

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mezantalac
    Mezantalac's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı
    Mezantalac bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı

Ahtapot 3000tl

Buzlu badem 80gr 100tl

Patlamış taze mısır 100gr 40tl

Ev yapımı şarap 3lt 400tl

Ben memnunum amk. 

Ahtapot nasıl 3000 TL abi 300 olmasın 

Yoo 3.000 TL iri ahtapotun çiğ adedi.

Kime satıyorsun abi 3000 e. Sözüne güvendiğim için yazıyorum sana. Varsa öyle bir fiyat veren ben İzmir'den yollayayim sana 2000 den. Kaç kiloluk istiyorsan.

"Bundan yirmi yıl sonra, yapmadığın şeylerden,yaptıklarından daha fazla pişmanlık duyacaksın.Bu yüzden, halatlarını söküp at. Güvende olduğun limandan ayrıl. Yelkenlerini rüzgarla doldur. Araştır. Hayal et. Keşfet." (Mark Twain)
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hannibal_King
    Hannibal_King's avatar
    Erkek

Ciddi ciddi çok az bir kesimin asgari ücret aldığını düşünenler var. 

@sLeymN "sanırım bizim sorunlarımızdan birisi de, herkesi ve her yeri kendimizin etrafı gibi sanıyor olmamız." demiş.

Tespitine katılıyorum hocam. Çok doğru.

--------------------------------------

A101'de şokta çalışan kişiler, kasiyerler

Çağrı merkezinde çalışan kişiler (Turkcell vs.)

Evinize damacana su taşıyan adam

Üniversitedeki 200 kişilik özel güvenlik kadrosu (352.631 aktif çalışan özel güvenlik varmış ülkede emniyet'in kaynaklarına göre), yine üniversitelerdeki taşeron temizlik işçileri

Köfteci Yusufta çalışan 50-60 a yakın garson(arı gibi çalışır garsonlar), Mac Donalds, Burger king vb. yerlerde çalışan kişiler

Mağazalardaki satış görevlileri (Mavi, Hummel, vb. tüm markalar)

Atölyede battaniye üreten işçiler

Bu saydığım meslek grupları asgari ücret kazanıyor. Bazen üretim yapan atölye tarzı yerlerde 2000 TL fazla veriyorlar. Ondada mesai ücreti vermeyince aynı şeye denk geliyor :) Aslında asgari ücret almış oluyorlar.

http://meslekiegitimharitasi.meb.gov.tr/calisan.php

Bu linki inceleyebilirsiniz.

Özetle A firmasında çalışan ve ortalama olarak 20-25 bin kazanan 50 tane çalışana karşılık, 120.694 kapıcı209.930 kasiyer, 612.215 tezgahtar, 110.500 paketleme işçisi vb. pek çok çalışan var. Asgari ücret alan insan sayısı çok çok fazla.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

valla bugüne kadar yaşanan bolluğun bir acı reçetesi olacaktı elbet, millet bankanın parasiyla evi arabayı döşedi lüks lüks yaşadı asıl yanlış olan buydu (yurtdışında da böyle diyecekler için o ülkelrin biz gibi dolar açığı yok) cari açığı olan ülkelerin böyle olayan paralarını yemesi bir yerde duvara çarpacağı ortadaydı. hatirlayin yeni ev alana uygun kredi kampanyası yaptilar ne oldu ? ev satanlar direk 200k 300k zam yaptılar evlere neden ? çünkü krediyle paraya ulaşmak kolaylaşti para çoğaldi ve değeri azaldı.

bizim tek sıkıntımız dolar gelimizin giderimizden az olmasi. yanı dolar üreten ürünlerimiz yok ha bu sadece devletin suçu mu ? elbette değil yabancı ülkelerin dolar gelirlerini devlet değil özel şirketler yapıyor. aldığınız yabanci menşeili ürünlerin sahibi devlet mi özel şirketmi oraya bakarak görürsünüz. bizim yurtdışına sattiğimiz ürünlerde ortada öyle çok olmazsa olmaz ürünlerimiz yok herşeyi geçtim marka takintımız bile bize zarar beyaz eşya alacağız illa güney kore mali olsun diyoruz alsana yerli ürün yok hepimizde var. e biz böyle yerli ürünleri desteklemeyip yurtdışına çatır çatır dolar yollarsak nasıl düzelmesini bekliyoruz ?
    bana sorarsanız dolar geliri olmayan adamın yurtdışından ürün almasını yasaklayacaksın :D ülkenin çoğu tl kazanıyor ama dolar harcıyor zaten piyasada dolar yok bu daha da dolar krizine sokuyor ülkeyi.  çözüm basit kilo vermeye benziyor ya boğazını tutup yemeyeceksin ya da spor yapıp yediğinden fazlasını yakacaksın yani YA ÜRETİP DOLAR sokacağız ülkeye YA HARCAMAYIP dolar çıkışına engel olacağız ama bunu uygulaması zor tabi. 

ha bunu yapsak bile en az 3-4 sene böyle gider bu bizi kısa vadede kurtaracak şey yüklü bir altın rezervi, petrol rezervi vs.. öyle havadan beleş para gelmesi lazım.

In every job there is a no
Toplam Hit: 5336 Toplam Mesaj: 59
hayat pahalılığı