Ne Yiyeceğiz?
-
Hocalar @yolbulucu'nun "Ne içiyorsunuz" konusundan esinlenerek bir konu açmak istiyorum.
Şu gıda dedektifi adlı kanalı takip ediyorum ara ara. İç pazardaki limondan tavuğa cevizden elmaya her şey ilaçlı. En son cevizde salmonella tespit etmişler. Ne yiyip ne içeceğiz? Ata tohumu topladım onları ekmeyi planlıyorum ama o da tek başına yeterli olmayacak biliyorum.
Kodumun ülkesinde alacağımız meyve sebzelerden bile korkuyoruz. Siktir edip saldınız mı yoksa bi önlem plan program var mı?
Sağlıklı olduğundan emin olduğunuz dondurulmuş sebze-meyve ya da tavuk-et türevi şeyler var mı ?
-
İmkanım olsa sırf bu sebepten dolayı avrupa'da yaşamayı tercih ederdim ama maalesef imkanım yok.
-
doguya tasinip köylülerle iyi anlasirsan saglikli beslenmeye yaklasirsin batıya gittikce kalite ciddi fark edilir sekilde düşüyor.
mesela tekirdaglilara inanilmaz acıyorum adamlarda ne et , ne süt ürünleri güzel.
et diye yedikleri etten baska herseye benziyor. pazardaki bir iki peynirci olmasa hayatlari kaymis. resmen a101 olmasa açlar . bir balık taze oda b12 alip hafızalari iyi diye sevinemiyoruz ... kin tutuyorlar.
2 veya 3 farkli sehirde eviniz olsun 1+1 olsun önemli degil. doguya gidip alisveris yapip batiya gidin. batida deniz urunleri yaprak zeytinyagi...
doguda et ve bakliyat depolayin. iki sehir arasi gidip gelirken hem ticaret yapin hem depoladiklarinizi alin goturun.
-
Mümkün olduğunca sütü sütçüden, peyniri tereyağını güvenilir yerden sütçüden ya da karstan bir yerden alıyorum.
Çayı karadeniz den 5 kg olarak aldım en son.
Yumurtayı ilk elden köyden ya da üretici den almaya çalışıyorum çoğu zaman.
Eti kasaptan, tavuğu da öyle.
Yoğurdu kendimiz mayalıyoruz.
Gibi gibi.
Sebzeyi de çekebileceğimiz ilgilenebilecegimiz bi bostanimiz olsa ara tohumu alıp ekeriz nasipse o da olur.
Pazardan marketten aldığımız şeyler kısa zamanda çürüyor artık..
-
cuneyd bunu yazdı
İmkanım olsa sırf bu sebepten dolayı avrupa'da yaşamayı tercih ederdim ama maalesef imkanım yok.
İmkanim olsa sırf bu sebepten dolayı köyde yaşardım. benim ona bile imkanim yok.
-
unuttum benim arkadas 9 kardes hepsi okumus parali. ziraat muhendisi olan bunlardan para topladi ortak bir arsa aldi sehir disindan. fasulye den tut ariciliga meyve agacina kadar kendi ekti bicti . herseyi organik yiyor kardeslerine gönderiyor. cok guzel bal aliyor.
simdide moda su
tarim kooperatifi kuruyorsun ortak bir arsa alip ekip biciyorsunuz hatta parselleyip herkes kendininkini de ekebiliyor. suan cok populer. dusunun bir
-
Hocalar seracılık sektörünün yancısıyım işler nasıl dönüyor çok iyi biliyorm. Türkiye'de atıyorm 10bin ticari sera varsa 9998 i kimyasal gübre ve yine kimyasal böcek zehiri kullanıyor.
Enflasyondan ve toplumsal çürümeden önce de kullanıyorlardı. Çünkü denetim yok.
Yurtdışından dönen ürünleri iç pazara çakıyolar kimsenin de sikinde degil.
Bu yüzden ben 10 yıldır meyve ve sebzeleri karbonatlı suda bekletiyorum yemeden önce.
Bazi virüsleri ve parazit yumurtalarını öldürebileceğinden şüpheliyim ama en azindan kanserojen pestisit kalıntılarını yok eder.
-
Gıda dedektifi ülkerin karşısıda güçlü duruyor, gerçekten tebrik etmek lazım.Ülker servetini yurtdışına taşımışdı.
Büyükşehirlerde insanlar paketli gıdayla yaşıyor.İçinde koruyucu olmayan gıda yok.
Üç harfi marketlerde satılan 3. parti ürünlere arkasında yahudi sermayesi çıkıyor.
Sütü, yoğurdu, peyniri, tereyağı, eti hallediyoruz.İlaçsız sebze meyve yok.
Ekmek konusuda sıkıntı.Dermatitden glutensiz beslenmeyle kurtuldum diyenler var.Ekmeksiz olmuyor, onada karabuğday ekmek yapmak lazım.
Askerliği gebzede kadın cezaevinde yaptım.İçeri malzeme girecek neyse muz geldi.Bu muz yerli biz ital istiyoruz diyip geri gönderdiler.Mahkumlar bizden daha iyi yaşıyor :)
-
hocam en büyük sorun gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında.
organik tarım mezunuyum aynı zamanda düzenlediğimiz eğitimlerde ders te veriyorum.
ülkemizde 1.si işletme sahiplerinin hepsi köylü kurnazlığı yapmaya çalışıyor yani bu ne demek , gıda kodeksinde yasaklı olmayan ne varsa işin içine katmaya çalışıyor.
2.si ise bakanlık öyle bir sistem kurmuş ki ne mandıralar ne diğer gıda işletmeleri ne tarım üreticileri adam gibi denetmenmediği gibi işlenmiş gıda üreticilerine de öyle serbestlikler tanınmış ki.
çok şükür amerikadan iyi durumdayız onlar daha berbat ama milyonda 1 muz aroması çilek aroması koyup ürünleri çilekli diye satmak serbest böyle bir kodeks olamaz.
ürünlerde başta gıda boyası olmak üzere bir çok yapay tatlandırıcının yasaklanması gerekiyor
kendimizi nasıl koruruz konusuna gelecek olursak
mümkün olduğunda iyi tarım ve organik tarım sertifikalı ürün almalısınız , köylüden bile ürün alsanız içeriğine güvenemezsiniz.
-
Sokim yolbulucuya her sene ne iciyosunuz!!? Diye konu aciyo
Manyak etti bizi de
-
trden gitmek dışında bi çözüm düşünemiyorum.
burda kim ne derse desin severek yediğin bişeyden bok çıksa bile şaşıramıyosun ki. "he ya çıkar" diyip geçiyosun max.
yıllar önce devlet bi inceleme yapmıştı, bir sürü paket su firmasında lağım emareleri bulmuşlardı mesela. bi sikim olmadı unutuldu gitti.
çoğumuz iyi kötü online yapılacak işler yapıyoruz ya da buna yakınız. remote bi iş bulup düzgün bi ülkeye gidip uzaktan çalışmak dışında bişey düşünemiyorum