Neden Böyleyiz Demeyeceğim Artık
-
Evet bundan sonra Neden böyleyiz değil Neden böyleler demeyi düşünüyorum o da olmazsa her zaman dediğim gibi Bulgara Romana kaçayım bari diye düşünürüm.
Her neyse müridler konuya gelelim yine sabah sabah kahvemi sigaramı almış Pearl Jam açmış keyifle internette dolaşmaya başladım. Ve bir sabah daha bu huzurumun kaybolması 10 dakikayı geçmedi.
Şimdi olaya gelecek olursak işte video önce şunu bir izleyin hele;
https://eksisozluk.com/sokakta-birine-sarilmanin-cezasinin-91-tl-olmasi--4576586?p=1
Bundan sonra neden böyleyiz demeyeceğim toplum olarak öyleyiz böyleyiz diye sallayıp durmayacağım. Oturup konuşmaya kalksak saatlerce hepimiz tartışabiliriz bu konuyu ve konuyla en alakasız adam bile kimsenin doğuştan böyle gerici baskıcı aptal düşüncelere sahip olmadığını fakat çevre (tüm detay ve kişiliklerle) faktörünün ne kadar etki altına alabilecek bir güç olduğunun farkındadır. O yüzden artık sebepleri sonuçları konuşmaktan çok sıkıldım ve açıkçası her geçen gün daha çok kendime kızıyorum kendimize. Neden böyleler demek bile artık yoruyor beni. İstanbul gibi yerde yapayalnız kalmamın her şeyden sıkılmamın bir sebebi varsa sıkılmayacağım istediğim hiç bir şeyi bu şehrin hiç bir köşesinde göremeyeşimdir. O yüzden artık kimseye suç atmayıp herkesi kendi haline bırakıp kendimden daha da çok nefret ediyorum. Çünkü ben,biz ve eğer hala varsa bir hayaliniz sizler de çok büyük aşağılık yalancılarsınız. Her fırsatta toplumun medeniyetin olmadığı bir doğada, coğrafyada yaşamak istediğimi söyleyip her sabahın köründe lanet ede ede kalkıp fakülteye gitmek. Her akşam her gün şu salak bilgisayarın başına oturmak. Tek sevdiğim şey olan yazmak.. onu bile sanki adını uzun yıllar önce unuttuğum bir orospuymuşçasına yüzüne dahi bakmadan dışlamak. Artık kanıt istemiyor ben de yalancıyım. Gitmek en kolayı ama bu salak ve zor düzene bağımlı olmuşuz. Zincirlerimizi kırmak dileğiyle..
Şu an tek hissettiğim: http://www.youtube.com/watch?v=lm8oxC24QZc
NOT: Tanıyan bilir kesinlikle apolitik bir insanım kimsenin hiç bir partinin politikası siyasi tutumu umrumda değil sadece özgürlüklerin ve hayattaki tatların peşindeyim. Gidip bunu bir siyasi propaganda olarak algılayacak varsa yukarıyı hiç okumadan bunu okusun.
-
Bu ülke hep böyle.
-
Hocam aynı şeyleri düşünüyoruz, bende herşeyi geride bırakıp çekip gitmek istiyorum, doğada herşeyin doğal olduğu bir yerde yaşamak istiyorum lakin o kadar bağlıyız ki bu şehir yaşamına o kadar alışmışız ki.
-
sizi bağlayan sorumluluklarınız ( çoluk ,çocuk ,iş anne baba...gibi )yok ise neden yapmıyorsunuz düşündüklerinizi ?
avkan tarafından 17/Eki/14 16:43 tarihinde düzenlenmiştir
30 sene önce ki halim olsa 1 dkk düşünmezdim ..özellikle ülkemizde yıllardır yaşanan kaos ,adam sendeciliğe, vurdum duymazlığa ve günden güne yozlaşan insani değerlere artık dayanılacak hali kalmadı kanımca.. -
Yurtdışına kaçmayı düşünenler ortadoğu ve balkanlardan uzak durun. Avrupa herzaman daha medenidir.
-
bu aylara dikkat edin depresyon aylarıdır.
yağmurlu havalar insanları olumsuz etkiiyor sanırım
-
Bu cezanın bu sarılma olayı için kesildiğini nasıl ispat ediyoruz.
-
niye kendinle savaşıyorsun moruk.
madem herşeyin farkındasın ozaman kendini birşeylere hapsetme. kendin olarak yaşa.
o seni havaya sokan müziğide dinleme biraha.
-
imlegend bunu yazdı
Bu cezanın bu sarılma olayı için kesildiğini nasıl ispat ediyoruz.
İşte bu yüzden o notu düşüp hiç bir politik veya siyasi propaganda amaçlı yazmadım dedim böyle bir şeye rastladım ve moralim bozuldu ayrıca videoda cezadan sonra adamın gözlerini açmaya çalışan resmi giyimli iki adamı da görmüşsünüzdür herhalde. O ceza söz konusu olmasa bile o adamların bir yaptırım gücü var ki kimse bir şey diyemeden adam da karşı çıkamadan gözlerini açtırıyorlar..
-
zalimadam bunu yazdı
niye kendinle savaşıyorsun moruk.
madem herşeyin farkındasın ozaman kendini birşeylere hapsetme. kendin olarak yaşa.
o seni havaya sokan müziğide dinleme biraha.
Kendimle savaşmadığım sürece kendimi tanıyamam kendimi bir şeye hapsetmiyorum sadece hapsolduğumuz şeylerden kaçamamaktan bahsediyorum. Kendim olarak yaşamamı zaten bahsettiğim bağımlılığa sebebiyet veren etkenler gayet güzel engelliyor. Havaya sokan müzikte de gayet düşüncelerimi bulabiliyorum bu yüzden de dinlemeye devam edeceğim. Burada bahsettiğim başımdan geçen veya tanık olduğum bir şey değil gördüğüm bir videonun bende uyandırdığı etkiler sonra da bunu anlatan bir parça olduğunu düşündüğüm şarkıyı paylaştım..
-
Rusyada 4 sene kaldim her tr gidisimde bir an once kacma pilanlari yapardim bu sefer ancak 1 sene durabildim ve yine kactim bu kez kazakistana oyle rahat ve mutluyumki..
İs kuruyorum bozuluyor batiyor duzeliyor herbir sorunla karsilasiyorum. Bi ton problem cikiyor ufkum gelisti insanlar karsisinda nasil durmam gerek nasil iletisim kurmam gerek ve nasil dusunup tutum sergilemem gerek birbir on yargilari kendimde yok ettim...
Onca problemin verdigi yuk aksam turkiye haberlerinin beni kahr ettigi kadarinin zerresi olmuyor..
Yani turkiyede olmuyor.! Yani zor oluyor zor..