Neden İyi Filmler Artık Yok?
-
Başyapıt filmlerin neredeyse tamamını tekrar tekrar izleyip ezberledik. Gişe rekortmenleri, en iyi dramlar, fantastik bilim kurgular, psikolojik gerilimler bla bla bla elbette bilmediğimiz ulaşamadığımız sağda solda saklı kalan filmler vardır ama..
Eskiden film dvd cisne gider 5 dakka dükkanı gezer adam gibi bir kaç film bulur kiralar keyifle izlerdik.. ordan bulamadıkalrımızı torrentten indirir izlerdik..
İyi filmleri tükettik, bunlara diziler de dahil.. neden artık yeni projeler çıkmıyor ? netflix, amazon, hbo, fox, bir çok platformda üyeliğim var. hepsini tek tek açıyorum yarım saat izleyecek bişeyler arıyorum bulamadan kapatıyorum. youtube çöplüğüne düşüyorum.
Foundation diye güzel bir bilim kurgu dizisi vardı en son izlediğim, 3 yıldır yeni sezonu bekliyorum çıkacak mı belli değil..
bağımsız sinemaya yöneldim ama o da bunaltmaya başladı.. işten geldiğim de keyifle izleyeceğim kaliteli bir film veya dizi bulmakta zorlanıyorum..
B sınıfı filmlere yöneldik onların da eli yüzü düzgünlerini izledik zaten bi süre sonra birbirinin kopyası oluyor onlarda..
Japon sineması, fransız sineması, İran sinemasını bile zorladım mk bişeyler çıkar diye.. yok adam akıllı filmler diziler artık yok...
Siz neler izliyorsunuz yeni çıkan içeriklerden tavsiye edebileceğiniz sağlam yapımlar var mı ?
-
Geçen ben betmen serisini izledim. İnjeption izledim velhasıl aynı durumdayım izliyecek birşey bulamıyorum.
-
o başyapıt filmlerin çıktığı yıllarda bir sürü sikko film de çıktı. ama onların esamesi okunmuyor. filtrelenip geliyor her şey. müzikte aynı şekil. beş sene önceki sikko şarkılar şu an yok ama düzgünleri var vs vs
-
Bana göre bunun bir kaç sebebi var.
İlki yaşın. Yaşla birlikte izlediklerinle bir film kültürü oluştuğu için yeni izlediğin filmler diziler önceki benzer yapılarla kıyaslyarak bu kötü diyebiliyorsun lakin hiç benzerini izlememiş birisi için yeni çıkan senin için vasat olan bir film başkası için çok iyi gelebiliyor. Buna örnek olarak spidermanin 3 tane farklı youncuyla çekilmiş filmi var. Diğerlerini izlememe rağmen bana göre ilki en iyisi fakat yeni jenerasyondan birine ilk spidermanı izlettiğinde sevmeyecektir. Contact VS Interstealler gibi. Burada iyi kötü kavramını bir yerden sonra dönemsel olarakta değerlendiriyorsun.
ikincisi teknoloji. Evet özellikle pandemi esnasında millet eve tıkılmışken bunu fırsata çevirelim diyen bir çok dizi platformu türedi. Bununla birlikte tüketim alışkalığımız değişti. Önceleri filmleri sinema salonlarında izlerdik. Dizileri de her hafta bir bölümünü izlerdik. Şimdi ise erişebilirlik bir kumanda kadar uzak olunca bir yerden sonra fikir kalmadı. Sürümden kazanalım der gibi abuk sabuk diziler filmler çıktı. Her platformda. Bir sinema filmi yapmak büyük para, plan, zaman gerektiren bir iş fakat dijital bir platform için çekildiğinde sinema filmine göre bu çok daha ucuza ve daha az zamanda çekilebiliyor. Sürümden kazanmalık filmler diziler. Bunlardan da iyi olanları çıkmıyor. Senaryo güzel ilgi çekici diyorsun sonunu bağlayamıyorlar ya da 2.sezon çıkmıyor felan :|
Bununda farkına varmış olacaklar ki bu aralar bitmiş dizilerin filmlerin remakeleri ya da devam serisi çekiliyor. Dexter yeniden başlamış mesela bilmiyordum.
Yakın zamanda çıkan bilim-kurgu dizilerine SILO ve 3 cisim problem ini öneririm ama muhtemelen çoktan izlemişsindir. The Expanse da iyidir. Heee çok farklı bir şey arıyorsan animelerede bakabilirsin. Eski gözden kaçırdığın bilim-kurgu listelerine bakabilirsin IMDB listten.
Şu da bir gerçek her çıkan film dizi iyi olacak diye bir kaide yok. Bu durum öncedende böyleydi. Günümüzde daha çok dizi film üretilsede 10 20 sene öncesinde de olsa çok iyi olanlar senelik belki bir elin parmağını geçmiyordu. Sen atıyorum 3 günde bir film dizi izlerim desen bile 120 film ya da dizi bölümü eder yıllık. Bu sayı çok 5 10 yıl olarak baktığında. Gün geliyor bir gecede bitiriyorsun diziyi.
-
Kime göre iyi neye göre iyi? Herkesin film zevki farklı, sürekli değişen yönetmenler ve oyuncular da kendi zevklerine göre iş yapıyorlar, bu sebeple de eski filmler gibi olmuyor yenileri.
Bir filmin iyi olması imdb puanıyla ölçülmez. İzleyip kendiniz karar verirsiniz.
-
Film sever birisi olarak aynı duyguları yaşayan arkadaşları görünce yalnız olmadığımı bilmek beni mutlu etti (:
Bende yaş ve çabuk ulaşılır olmasına sebep veriyorum ve birçok online izleme platformun olması bize seçim zehirlenmesi yapıyor. İnsanoğlunun doğasında vardır, çabuk elde ettiği bişey kıymetli olmaz. Eskiden bir film için saatlerce inmesini beklerdik ve izlerken o film keyifli oluyordu. Şimdilerde bende eski filmlere bakıyorum ve gözden kaçan filmleri izlemeye çalışıyorum.
Ayrıca artık genel olarak herkesin zaman sorunu var. Yaşımız artınca işin içine aile, çocuklar vs girince zaman yetmeme sorunu var. Örneğin çocuklar gece 22.00 uyudu ve çok geç olmasın diyerek 1 saat civarında bişey izlemek istiyoruz. Filme başlıyoruz ve film ortlama 2 saat. Filmi yarım bırakınca diğer gün devam edemiyoruz. Erteleyince bişeyi o heveste kalmıyor. Değişik duygular. ...
Ama bu konuya yazan arkadaşları sadece çok iyi anladığımı bilmelerini isterim. Umarım hobi olarak izlemekten keyif aldığımız filmler diziler bizlere o haz duygusunu yeniden verir.
Saygılarımla,
-
Seneryoları yapay zekaya yazdırıyorlar
-
Açıkcası bende görüyorum aynı şeyi. Uzun zamandır durum böyle hatta 2015ten sonra bakıyorum Yıldızlararası filminden sonra film varmıydı düzgün aklıma gelmiyor. Dizi desen geçen yine Fringe dizisini 3.kez izledim. Baya temiz dizi hayret edersin sıcak ilişkiler sex olmayan sahneler zencilik olayı lgbt saçmalığı hiçbiri yok.
Eski filmleri izleyebilirsiniz mesela Vertigo Arka Pencere 12 kızgın adam 1930larda çekilen filmler çok değerlidir. Savaştan zorluklardan çıkıldığı için çok sıcak filmler çekildi. Eski kült filmler hepsinden kat kat iyi. Ben aksiyon sahnelerini bile yeni filmlerde atlıyorum hikayeye gelsin diye.
Uzun zamandır özellikle 25 yıldır film sektörü şöyle ilerliyor. Mesela Matrix çıktı kimse bunu beklemiyordu ama simulasyonda olduğumuz algısı yarattı Kutsal kitapları doğrulayan büyük bir film. Ne yaptılar? ilk iş filmi yapanlara çöküp dönme ibne yaptılar 3 wackowski kardeşi.
Sonra diyelim eski film yeniden yapılacak bol bol zenci koy lgbtli koy. Hikayesinde olmayan şeyleri koyarak insanları bıktırıyor.
Mesela pamuk prensesi zenci mi olur? olmaz pamuk gibi bembeyaz olur şirince. Hani matrix 4 filmini çektiler ya film içinde aslında bu filmi boşa çekiyoruz senin işin yok neo dediler ya durum o en son film bitiş mesajına bakın "Bir gün herkes gökkuşağının altında olacak"
Gökkuşağının olmadığı film dizi kalmadı.
Şuan lgbt lobisi sinemayı esir almış durumda bizdede Ayşe diye bir kadın varya oyuncularına bakın hepsi lgbt destekçisi. Hatta Hazal kaya oğlum bizzat ibne olursa memnun olurum açıklaması yaptı.
Dostlar işin özü bu şuan filmlerden tat alamamız sebebi kısaca budur. Daha yeni Last of us 2yi oynadım. Oyun mu oynuyorum lgbt dizisi mi izliyorum anlamadım. Herkes bıkmış durumda.
-
Daha geçen hafta benim de aklıma geldi bu, eski filmleri izleyip duruyoruz
-
Çoğunluk aynı dertten muzdarip , Peki yok mu film tavsiyesinde bulunacak 😂
-
Ulen gecen gun aklima geldi, dedim niye guzel filmler yok artik diye.
Oyle ki; eski izledigim guzel filmleri izliyorum.
Wanda Adinda Bir Balik, Buyuk Tren Soygunu, Onu Yüksege As gibi eski olan ama izlemedigim filmleri izliyorum.
Bana daha guzel geliyor.