Notepad++ 700 Txt Dosyasında Toplu Satır İşlemi Yardım ?
-
Yukarıda göreceğiz üzere
1 satırdan oluşan 700 küsür .txt dosyasına sahibim. Hepsine içerik eklemek için ctrl+h değiştir komutunu kullanıyorum bu işime yarıyor.
Ama olan ve olması gereken şeyi gene toplu yapabilmem gerekiyor.
Görüldüğü üzere, 700 adet txt doyası tek satırdan oluşuyor.
Burada ki gibi tek satırdan oluşan her bir txt dosyasını toplu olarak
1 satır boşluk, 1 satır aşağıda da " 1 " yazacak şekilde toplu olarak yapmam gerekiyor.
Olması gereken sonuç ;Bu şekilde yapabilmem gerekiyor.
ctrl + h olarak bu işlemden sonra değiştir komutuyla bir satır boşlukta ki " 1 " yazısını tüm 700 dosyada değiştiriyorum sorun yok.Bir satır boşluk olmazsa, bir satır alta indirip " 1 " rakamını bile toplu olarak koyabilsem yeterli. Ona da kafiyim.
Var mıdır çözümü ?
Notepad++ altarnatifi bir şey de olabilir çözüm burada değilse. -
Aşağıdaki kodları degistir.sh isminde kaydet. İşini görmesi lazım.
#!/bin/bash for file in *.txt; do # yeni dosya ismi new_file="$file.new" # dosyayı kopyala cp $file $new_file # sonuna istediğini ekle echo " 1 " >> $new_file done
-
ZoRKaYa bunu yazdı
#!/bin/bash for file in *.txt; do # yeni dosya ismi new_file="$file.new" # dosyayı kopyala cp $file $new_file # sonuna istediğini ekle echo " 1 " >> $new_file done
Abi ben biraz cahilim kusura bakma :)
Ki notepad++ kullanıcı değilim bugün bu iş için kullanmaya çalışıp sadece ctrl + h komutunda belirli kelimeyi tüm 700 küsür txt doyasından toplu kaldırmayı ve değiştirmeyi öğrendim.
Ama paylaştığın şeyi çalıştıramadım yada nasıl yapacağımı bilemedim. Anlamay çalıştım ama dosya ismi vs mi değiştiriyor tam anlayamadım.
Sekmelerde açık olan 700 tane txt dosyasının ilk satırının sonuna 2 kere ctrl+enter yapıp " 1 " sayısına bastırmam lazım. Hepsini toplu yapması lazım.
Tam olarak bunu yapabilir miyiz emin değilim. -
Değiştir kısmında sol altta regex işaretle bul kısmına $ koy değiştir sonra bir belgeden boşluk ve 1 yaz kopyala onu değiştire koy test et bi olacak mı ? İlk durum olmazsa değiştire \n\n 1 yaz dene Mobilim test edemiyorum kusura bakma
-
ZoRKaYa bunu yazdı
Eric e bu kodun Windows ta çalışanı lazım
-
trooper bunu yazdı
Değiştir kısmında sol altta regex işaretle bul kısmına $ koy değiştir sonra bir belgeden boşluk ve 1 yaz kopyala onu değiştire koy test et bi olacak mı ? İlk durum olmazsa değiştire \n\n 1 yaz dene Mobilim test edemiyorum kusura bakma
Sanırım oldu abi,
Regex ; Düzenli İfadeyi seçerek
Aramaya ; $ kodum.
Değiştirileceğe ise bir satır boşluklu 1 sayısını koydum ve
Bir alt satıra geçmiş 1 sayısını 700 txt'de elde ettim.
Bir satır boşluk bıraktıramadım ama bir satır aşağa inmiş oldu.
Buna da şükür.SerYolcu bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdıAşağıdaki kodları degistir.sh isminde kaydet. İşini görmesi lazım.
Oda makbul geçer abi, ne kadar otomasyon o kadar iyi bana.
Her gün 1.000 txt dosyası çekip, istediğim metni yapıştırıp otomasyona koyacağım. -
powershell'le yapılır notepad++ tüm dosyalarda yapamıyordu geçmiş sürümlerde şu an durum nedir bilmiyorum
win'de @abdullahazad bir çözüm üretirse üretir bence, yoksa gnuwin32 paketi çekilirse sedle vb. bir şeyler yaparız yardımcı olurum
-
trooper bunu yazdı
Konuyu çözdüm bu çözüm rahatlatıcı oldu ;
İhtiyacı olan arkadaşlar olabilir.
Ellerinde, tek satırdan oluşan yüzlerce txt dosyası olabilir.
Ve bu txt dosyalarında bir alt satırı boşluk, bir altına da istediği şeyi yazmak isteyebilirler.
Çözüm şü şekilde ;
EricNorthman tarafından 26/Oca/23 21:56 tarihinde düzenlenmiştir
Ctrl + H, Değiştir bölümüne tıklıyoruz.
Regex yani Düzenli İfadeyi aşağıdan seçiyoruz.
Aranan kısmına " $ " işareti koyuyoruz.
Değiştir kısmına " \n\n " işaretini koyuyoruz, \n\n'den sonra satır başını boşluksuz yazmak istediğimizi dibine yazıyoruz.
Örnek şu şekil " \n\nyazmak istediğiniz yazıyı bu şekilde yazıyoruz "
Tüm açık belgelerde değiştir diyoruz.
Kaç tane txt metin dosyası açıksa, hepsinin ilk satırın sonundan itibaren bir satır aşağıya boşluk verip
Bir satır altına da istediğiniz yazıyı yazıyor.
trooper hocama çok teşekkür ederim çözüm sahibi olarak
ZoRKaYa Abi sana da çok teşekkür ederim, yavaş yavaş öğreniyorum öğrendikçe senin verini de öğreneceğim inşallah :)
yalinyalniz hocam şimdi sorunu trooper hocanın verdiği teknik ile halletmiş oldum. Çözüm başarılı oldu teşekkür ederim.
-
SerYolcu bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
#!/usr/bin/env powershell foreach ($file in Get-ChildItem *.txt) { # yeni dosya ismi $new_file = $file.Name + ".new" # dosyayı kopyala Copy-Item -Path $file.FullName -Destination $new_file # sonuna istediğini ekle Add-Content -Path $new_file -Value " 1 " }
bunu degistir.ps1 olarak kaydederse olur galiba.
-
trooper bunu yazdı
Hocam benimde şöyle bir problemim var.
Noktadan sonra boşluk olmayan karakterleri bulmak istiyorum regex nasıl yazılır acaba
Örneğin .a .b .c noktadan sonra boşluk birakilmayan tüm karakterleri bulmak.
-
CEO bunu yazdıtrooper bunu yazdı
Hocam benimde şöyle bir problemim var.
Noktadan sonra boşluk olmayan karakterleri bulmak istiyorum regex nasıl yazılır acaba
Örneğin .a .b .c noktadan sonra boşluk birakilmayan tüm karakterleri bulmak.
\.[^\s]