Nurculuk Denilen Sayıklama...
-
atsız hoca ne güzel örenek vermiş işte. :) madem nihal atsız'ı itham ediyorsun verdiği örneklere cevap ver. zaten şahsı senin faşizm dediğin, kendisinin türk milliyetçiliği,turancılık dediği davadan yargılandı ve beraat etti bundan 64 sene evvel. ayrı eten 1944 tarihli türkçülük turancılık davaları ve nihal atsız hocanın o meşhur savunmasını okumanızı tavsiye ederim.
-
ativaran216 bunu yazdı:
-----------------------------
Said Nursi ye cahil deyen anca fasistiliğinden diyordur ki yazarı atsız onde gidenidir zatan.Said-i sevmesenizde acaip bilglidir nereden biliyon dersenizistanbul a kendini ispatlamaya gitmiş alt eden olmamıs ama gorusu mu sevmeyen sevmezBen marksı sevmem ama adam ne bilgili imiş cok saygı duyarım atsız ırkçılıgını bulastırmıs yıne...
-----------------------------vahh garibim vahhh...
-
ativaran216 bunu yazdı:
Said Nursi ye cahil deyen anca fasistiliğinden diyordur ki yazarı atsız onde gidenidir zatan.Said-i sevmesenizde acaip bilglidir nereden biliyon dersenizistanbul a kendini ispatlamaya gitmiş alt eden olmamıs ama gorusu mu sevmeyen sevmezBen marksı sevmem ama adam ne bilgili imiş cok saygı duyarım atsız ırkçılıgını bulastırmıs yıne...
bırak herkes yaşadığı gibi inansın gerçekleri arastıranlar hereyi biliyor googlede olmasa naparlardı bilmiyorumismet inünö ve 250 bin kürdü zilan deresinde nasıl kursuna dizdirdi siz bilmessiniz babanız hayal meyal dedeniz iyi bilir ozamanları
ha simdi ben faşist ülke düşmanı oldum bunu yazdım diye gercekler acı olsada gercekdir buu yasayanları bizzat tanıdıklarım var
kurani kerimi yeri yeri kazıp yasaklandığı dönemi kmse bilmez çünkü tarh bunları yazmaz
ama siyasetten anlamayan sadece gödükleri anlatanlar var hala bitmedi
menemen olaylarında iki sarhoşa iki subay öldürtülüp sonra bunları dinciler yaptı diyip yüzlerce din adamının kfasını ucurtanları siz bilmessiniz
cünkü tarihiniz sizi sadece gözünüze at gölüğü taktırmış hadi sağa sola bakma direk önüene bak demiştir
gercek tarihği bilen çok az var içinizde o yüzden hiç tartışmaya geerek yok cünkü simideden ne yazcağını cok iyi biliyorum
cünkü siz bildiklerinizin dısındakileri dinlemeyen anlamak istemeyenlerdensiniz cünkü siz tarih dene üç beş safsatayla uyutulmusunuz
osmanlıdan kalan toprkların nasıl peşkeş çekildiğini desemde inanmassanız cünkü siz kendi tarihinizi okursunuz kendi yazdığınız tarihi okursunuz ama gercekler bunlar değildir
cok iyi araştranlar bilir ve beni çok iyi anlamışlardır tarih dediğimiz düzmece evrim gecirmiş ve üzerinde oynanmış bir geçmiş sunuldu önümüze ilk okuldan taaa yetişip koca adam olana kadar aynı hikayeleri okur okur dururuz
ama gerceğini asla örenmeye cesaretimiz olmaz
dinle bağlantılı olan her insan sizin gözünüzde sucludur
cünkü sizin dinle alakanız yokda ondan cünkü inandığınız gibi yaşamıyor yasadığınız gibi inanıyorsunuz
ve bu döngüde sadece kendinizi kandırdığınızıda unutmayın
dostum tebrik ederim
-
Qin
peki biz tarihi yanlis okuduysak yanlis biliyorsak (yasamadigimiz icin) senin yazdiklarina nasil inananalim ? oyle bir yazmissin ki bu zamana kadar yazilmis yuzlerce tarihi makale yazi onlarca dis kaynakli tarihi yazilar yalan yanlis, kaynagini verirmisin bilmiyorum ama kimin yazdigi belli olmayan yazilar mi tarihin gercekleri oluyor ?
osmanli topraklarini kim kime nasil peskes cekmis ?
siz biz diye ayirim yapiyorsun ben sadece biz diyorum ismi Turkiye Cumhuriyeti olan bir butunluktur. benimde kimseninde gozunde dinle baglantili olan insanlar suclu degillerdir
tek suclular her firsatta dini kullanmaya calisanlardir. onlarin bu emellerine sen yardimci oluyorsan sende suclusun, ben yardimci oluyorsam bende sucluyum.
-
menemen olaylarında iki sarhoşa iki subay öldürtülüp sonra bunları dinciler yaptı diyip yüzlerce din adamının kfasını ucurtanları siz bilmessiniz.
yok ya o kadar basitti demi iki sarhosla bir sürü insanin asilmasi.. sen savunma mekanizmani iyi calistiriyosun bu aralar.. sende üstteki dedigine körü körüne inandin..bak bak bak.. sen onun bunun anlattigi söylevlere inandiktan sonra bizimde sana inanmamiz ne kadar dogru olur oturum bi üc defa düsünmek gerek.. haklisin tarih kitaplari ansiklopediler. arastirmalar hersey bos degil mi. bi sana anlatilanlar dogru. bu ülkede binlerce kitap binlerce yazi yazilmis belgelenmis. ama sen sirf kendi egonu ve duyduklarini tatmin etmek icin resmen birakmissin. iki sarhos haaa.. hic gülecegim yoktu. -
ismet inünö ve 250 bin kürdü zilan deresinde nasıl kursuna dizdirdi siz bilmessiniz babanız hayal meyal dedeniz iyi bilir ozamanları
atiyon bari yavas at.. bu ne hiz ya.. birilerini etkileyebilmek icinmi yaziyosun su yukarida sacma sapan yaziyi? hemde ismet inönü kürt oldugu halde.. vay be.. -
ativaran216 bunu yazdı:
arkadaşım bunlar senin gibi şakirtlere söylenen yalanlar. Burda açıkca söylüyorum ki sayidi nursi korkağın tekidir. Asıl saidi kurdidir zaten Atatürk ten korktuğu için ve prim için adını değiştirmiştir. Senin gibi saçma ve "itaat et" mantığını tam olarak benimsemiş olan insanları anlamıyorum. Düşünme sakın, sorgulama. Sen sadece itaat et. İTAAT ET! -
Qin bunu yazdı:
-----------------------------ativaran216 bunu yazdı:
bırak herkes yaşadığı gibi inansın gersekleri arastıranlar hereyi biliyor googlede olmasa naparlardı bilmiyorumismet inünö ve 250 bin kürdü zilan deresinde nasıl kursuna dizdirdi siz bilmessiniz babanız hayal meyal dedeniz iyi bilir ozamanları
ha simdi ben faşist ülke düşmanı oldum bunu yazdım diye gercekler acı olsada gercekdir buu yasayanları bizzat tanıdıklarım var
kurani kerimi yeri yeri kazıp yasaklandığı dönemi kmse bilmez çünkü tarh bunları yazmaz
menemen olaylarında iki sarhoşa iki subay öldürtülüp sonra bunları dinciler yaptı diyip yüzlerce din adamının kfasını ucurtanları siz bilmessiniz
cünkü tarihiniz sizi sadece gözünüze at gölüğü taktırmış hadi sağa sola bakma direk önüene bak demiştir
gercek tarihği bilen çok az var içinizde o yüzden hiç tartışmaya geerek yok cünkü simideden ne yazcağını cok iyi biliyorum
cünkü siz bildiklerinizin dısındakileri dinlemeyen anlamak istemeyenlerdensiniz cünkü siz tarih dene üç beş safsatayla uyutulmusunuz
osmanlıdan kalan toprkların nasıl peşkeş çekildiğini desemde inanmassanız cünkü siz kendi tarihinizi okursunuz kendi yazdığınız tarihi okursunuz ama gercekler bunlar değildir
cok iyi araştranlar bilir ve beni çok iyi anlamışlardır tarih ddiğimiz düzmece evrim gecirmiş ve üzerinde oynanmış bir geçmiş sunuldu önümüze ilk okuldan taaa yetişip koca adam olana kadar aynı hikayeleri okur okur dururuz
cünkü sizin dinle alakanız yokda ondan cünkü inandığınız gibi yaşamıyor yasadığınız gibi inanıyorsunuz
ve bu döngüde sadece kendinizi kandırdığınızıda unutmayınız
dostum tebrik ederim
-----------------------------arkadaş sen kim oluyosunki bize dinsiz diyebiliyosun ? Kim veriyo o hakkı sana ?Konunun bunlarla bi alakası yok,said nursi hakkında bi yazı koydum madem savunuyosun said nursi(ni) saldırıyla savunma.Eee bu iddaların bazılarını doğru kabul etsek bile(hehe komik) bu said nursinin iyi olduğunu doğrular mı ?ayrıca bazı adamların yaptıkları yüzünden herkesi karalayamazsın.
-
Qin bunu yazdı:
-----------------------------ativaran216 bunu yazdı:
bırak herkes yaşadığı gibi inansın gersekleri arastıranlar hereyi biliyor googlede olmasa naparlardı bilmiyorumismet inünö ve 250 bin kürdü zilan deresinde nasıl kursuna dizdirdi siz bilmessiniz babanız hayal meyal dedeniz iyi bilir ozamanları
cok iyi araştranlar bilir ve beni çok iyi anlamışlardır tarih ddiğimiz düzmece evrim gecirmiş ve üzerinde oynanmış bir geçmiş sunuldu önümüze ilk okuldan taaa yetişip koca adam olana kadar aynı hikayeleri okur okur dururuz
ve bu döngüde sadece kendinizi kandırdığınızıda unutmayınız
dostum tebrik ederim
gerçeği öğrenmeye cesaretimiz herzaman var. ama seni pek cesaretsiz gördüm. başlık başlık yazip kaçmak yok öyle. konu dincilik dinsizlik değil zaten. dinin siyasi olaylara alet edilmesi. said örneği bu yüzden. bu tartişma konusudur. keşke sende ne düşündüğünü daha açık daha cesaretli yazsaydın. zilan deresi olayını ağrılı birinden duymuştum. ayaklanmalardan dolayı olmasın sakın? ayrıca ismet inönü kürt degilmi?? bu konuyu bildiğin kadarıyla açarmısın? ayrıca öyle herkesi dinsizlikle suçlamak bir müslümana yakışmaz. parayla dinin kimde olduğu belli olmazmış. dinle bağlantılı herkes suçlu degil gözümüzde.. mesela mevlana, hacıbektaş veli, nedenmi? bu zat-ı muhteremler bize birleşmeyi sevmeyi hoşgörüyü öğütlüyorlar. yani islam dininin tam manasını. -
underzero bunu yazdı:
-----------------------------Qin
peki biz tarihi yanlis okuduysak yanlis biliyorsak (yasamadigimiz icin) senin yazdiklarina nasil inananalim ? oyle bir yazmissin ki bu zamana kadar yazilmis yuzlerce tarihi makale yazi onlarca dis kaynakli tarihi yazilar yalan yanlis, kaynagini verirmisin bilmiyorum ama kimin yazdigi belli olmayan yazilar mi tarihin gercekleri oluyor ?
osmanli topraklarini kim kime nasil peskes cekmis ?
siz biz diye ayirim yapiyorsun ben sadece biz diyorum ismi Turkiye Cumhuriyeti olan bir butunluktur. benimde kimseninde gozunde dinle baglantili olan insanlar suclu degillerdir
tek suclular her firsatta dini kullanmaya calisanlardir. onlarin bu emellerine sen yardimci oluyorsan sende suclusun, ben yardimci oluyorsam bende sucluyum.
tc tabiki bir bütündün ya bu ülkede nedense her dinle yakın olan insan dinimi kullanır hocamyani su cercevede sadece suclanmayan diyanet işleri varki onlarda artık vatikanla yakın ilişkiler içerisindedir ve surelerin günümüze uayarlama işinde vatikandan bir papazda diyanette görevlendirilmiştir
bunun dısında camur atmadığın kaç dine yakın adam kaldı
yalan söylemiyorum anne annem ne siyasetten ne partiden anlar 85 yasında yarın öbürsü gün gidick biri
ve anlatırdı siz okadar rahatlığa rağmen okumuyorsunuz biz asker görcek diye gece mum ısıklarında kuran okur okudukdan sonra toprağa gömerdik derdi bu karalama değil yasadığı olay
simdi zilan deresi vanın erciş ilcesinde ve benim doğduğum yer 250 bin küdrün copuluk cocuk demeden öldürüldüğü yer
ne tesadüftürki bende o ilcede doğdum ben yalan söyluyorsam oranın gidip yaslılarına sorun hepsimi yalancı hayır ama hepsinin anlattıkları karsısında kanınız donucakdır
işin ilginc yani yıllardır o tarlalarda halen bir ot bile çıkmamıştır ne hikmettir bilmiyorum ama yılllarca bir futbol sahasına bile basılmassa ot cıkar ama nerdeyse yarım asırdır bir ot bulamassınız o arazilrde
gidip sorun siyaseti s sinden anlamayan insanlar size grcekleri anlatırlar
benim sölediklerime inanın demiyorum araştırın diyorum ama az kaynak öz kaynaklardan
ah hocam keske googlede yazdığı gibi wikide yazdığı gibi olsaydı ama alesef değil işte üzücü nokldada suki öz tarihimizi cok az biliyoruz o sebeptendirki bin türlü oyun basımızdan eksilmiyor