Ölüme Susayan Davulcu
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Cok haklısın hocam
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Cok haklısın hocam
-
Yine bir değerimiz konuya alınmış ve bundan nefret edilirmişcesine eleştirilmiş..yazık,yazıkki 12 ayda sadece 1 ay olan ramazanın bir parçası olan ramazan davuluna tahammül edilemiyo..biz batılılaşma adına Türkiyede kilise çanlarına v.s dinsel aletlere müsade edebiliyoruz..neden sırf bizde sizdeniz,bizde moderniz demek için..sonradan görme diyolar bizim orda bölelerine ya neyse..çok olmadı yakın zamanda bazı kadınların ezandan kuran sesinden rahatsız oldugunu da gördük.yakındır bi konu açıp sabah ezanı uykumdan ediyo o mikrofonu imama..tövbe haşa..devir cahiliye devrine döndü normal görüyorum artık...
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------ben sahurlarda su içip yatıyorum uykuya dalınca davulcular başlıyo lar diyorum 3 davulcu aynı anda sanırsınız deprem oluyo :)
ama Sonuç olarak Buda unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizden ramazan davulsuz olmazzz adam tek sana çalmıyo çıkıyo dolaşa dolaşa çalıyo zamanı sana denk geliyordur hoş görülü olmak lazım
Hey gidi Hey Atalarımızdan bize kalan değerleri böyle yontlaştırıyorlar işte eskiden süt çocuğu tabiri vardı şimdi alayı çikolata çocuğu olmuş :)
Emirim herzman arkandayım bilirsin ;)
-----------------------------işte bu alperim değerlerimizden bitanesine saygı göstermek lazım nerdeee şimdi o eskii iftarlar nerde o eski bayramlar nerde o eskii ramazanlar heyyy heyy
-
biriniz diyaneti kaldırır biriniz davulcuyu öldürür..bakalım yakında neler çıkcak..
-
muhtarı dövün o davulcuya ayarı verir.
ulen mehter marşı çalsalar kötümü olur ?
-
manhyak bunu yazdı:
-----------------------------Hepiniz tutturmuşsunuz bi mantıktır peki madem öyle düğünlerde sandığın üstüne oturup damatdan para almanın mantığı nedir ? Kimse demiyorki örf adetlerimiz var davulda ramazanın senbolu oruç tutsanda tutmasanda katlanacaksın nasıl namaz kılmayan müslüman olmayan ezan sesine katlanıyorsa sende ona katlanacaksın! Ayrıca bu sayede kaç kişi ramazan ayında rızkını çıkarıyor bide öyle düşünün hep tek pencereden bakıyosunuz.
-----------------------------ayıp dai yav bence postları okumamışsın :S ben bir saattir ne diyorum :S
-
Tokmağı sokmak iyi fikir..Ya da job da olabilir :)
-
la bizim davulcuyu dövdüler geçen yıl . adam bu yıl işi çözdü. motorla geliyorlar. mahallenin sonuna gidemiyorlar biliyorlar kafalarının saksılarla kırılacağını. mahallenin ortasında durup 3 - 4 saniye çalıyor basıp gidiyorlar :) ben para toplamaya geldiğindeki hastane masraflarını düşünüyorum...
-
bizim burdada az kaldı el bombası atacam ipnennn evladına :D