Otomobil Periyodik Bakım Hk.
-
Selamlar. Seat arona 2021 1.0 EcoTSI aracımın periyodik bakımı geldi. Doğuş maslak ile görüştüm. Fren hidrolik değişim zamanı da gelmiş dedi ve toplamda 9950₺ indirimli fiyat çekti. Fiyata dahil olan kalemleri de saydı ve internetten maliyetleri kontrol ettiğimde aşağıdaki gibi buldum. Toplamda işçilik hariç 3300tl tutuyor. Fiyatları da bi tık fazla bile yazdım. Özel servise mi yaptırsam. Örneğin Intercity'nin online fiyatı aynı kalemler için işçilik dahil 5600tl
fren hidrolik ₺500,00
motor yağı ₺1.200,00
yağ filtresi ₺500,00
polen filtresi ₺500,00
karter tapası ₺100,00
hava filtresi ₺500,00
-
Garanti varsa servisinde değilse işçiliği güzel olan bi yer bul devam yetkili servis acımadan geçiriyor
-
Garantisi var ise arkadaşın dediği gibi yap hoca. Bu devirde ne olacağı belli olmuyor.
-
Yetkili servisler hep böyle yüksek yazar cam suyu 5tl ise bile 250 tl yazar mesela.
sanayi desen arabanı daha beter yapıyorlar valla güvenemiyorsun.
arkadaşlara katılıyorum garanti devam ediyor ise yetkili servise devam.
-
Garantisi iki seneydi bitti hocamlar
-
Özelde yaptıracaksan parçaları kendin al iyi bir usta bul ve değiştirt.
Filtreleri orijinal al. Motor yağınıda aynı şekilde.
Firmaların web sayfalarında marka modele göre yağ seçici özellikler var oradan bakabilirsin.
-
Ben filtre setini Mann, likidlerin hepsini Liqui Moly aliyordum arabam varken.
-
Malzemeleri yetkili servisten alıp güvendiğin ustaya taktırabilirsin. Yedek parçalarda bazen güzel indirim yapıyorlar.
İyi niyet devam etsin istiyorsan da komple yetkili servise devam.
https://www.seat.com.tr/firsatlar/kampanyalar/servis-kampanyalari/seat-mobil-kampanyasi
-
Eğer ki çok km yapmıyorsan yetkili servis iyidir.Bu gun için extra ücret ödüyor olabilirsin ancak ilerleyen dönemde satmak istediğin zaman servis bakımlı araç ile dışarıda bakım yapılmış araç fiyatı her zaman fark edecektir.Özellikle bazı meslek grupları(memur,asker vb) özellikle servis bakım kaydı için extra ücretler ödediğine şahit oldum.Bende olsam servis bakımlı arabaya 3-5 lira fazla vermeyi tercih ederdim.
-
Bul bir usta araçım başında dur yaptır özele hocam.Değişecek şeyler belli başlı şeyler ne kadar kötü yapabilir sence az uğraşsan sende altına girebileceğin biryer de yapabilirsin zaten.Tavsiyem araçının başında bekle bakım yapılırken.
-
bosch veya man marka filtre setleri var ondan al yağını da al git işçilik parasına iyi bir ustaya değiştirtirsin. anadolu yakasında göztepe köprüsü yakınında ustam var yönlendirebilirim.