Oyun Konsolu Nvidia Geforce Yada Hangi Çözümler
-
11 yaşında bir oğlum var oyun için başımın etini yiyip duruyor ama konsollara 15-20k verebilecek maddi durumum su an yok aynı şekilde oyun oynayacak yeni bilgisayarda ateş pahası Nvidia geforce üye falan baktım oda senelik neredeyse 3k ya çıkıyor,
Ve bu oyun konularından zerre anlamam gerek uygun fiyatli çözümlere gerek mantıklı çözümlere bilmediğim şeyleri öğrenmeye açığım.
Bu konuda bana tavsiyede bulunacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim
-
x chirkin01 bunu yazdı
11 yaşında bir oğlum var oyun için başımın etini yiyip duruyor ama konsollara 15-20k verebilecek maddi durumum su an yok aynı şekilde oyun oynayacak yeni bilgisayarda ateş pahası Nvidia geforce üye falan baktım oda senelik neredeyse 3k ya çıkıyor,
Ve bu oyun konularından zerre anlamam gerek uygun fiyatli çözümlere gerek mantıklı çözümlere bilmediğim şeyleri öğrenmeye açığım.
Geforce yerine gamepass ultimate almanı tavsiye ederim. Bikaç gün içinde zamlanacak yada zamlandı. Zamlanmadan min 6 aylık al sonra bakarsın duruma hocam. Vpn üzerinden xcloud diye bir servisi var bir çok oyunu ücretsiz oynuyorsun cloud üzerinden. Normalde bi tane oyun kolu gerekiyor ama bi eklentiyle klavye mouse kullanılabiliyor sanırım. Şuan yapabileceğin en ucuz hamle budur.
-
x Silvanus bunu yazdıx chirkin01 bunu yazdı
Geforce yerine gamepass ultimate almanı tavsiye ederim. Bikaç gün içinde zamlanacak yada zamlandı. Zamlanmadan min 6 aylık al sonra bakarsın duruma hocam. Vpn üzerinden xcloud diye bir servisi var bir çok oyunu ücretsiz oynuyorsun cloud üzerinden. Normalde bi tane oyun kolu gerekiyor ama bi eklentiyle klavye mouse kullanılabiliyor sanırım. Şuan yapabileceğin en ucuz hamle budur.
Gamepass ultimate geforce dan pahalı sanki
-
x chirkin01 bunu yazdıx Silvanus bunu yazdıx chirkin01 bunu yazdı
Gamepass ultimate geforce dan pahalı sanki
PC game pas var o ne oluyor
-
Nvidia Geforce'ta servis sana oyun sunmuyor ki ? Oyunları yine Steam'den falan parayla satın almak zorundasın. Kaldı ki her oyunda desteklenmiyor.
-
PS4 alinirmi ömrü daha ne kadar gider ki.
-
hocam bence xbox series s al..(ps5 in lite versiyonuna karşılık gelmiş oluyor. -> ps5 lite diye bir şey yok ama daha iyi anlatmak için söylüyorum)
bir de yanına game pass üyeliği al içerisinde bir sürü oyun var.. onu da netflix gibi düşünebilirsin.
en uygun ve çocuğun en çok hoşuna gidecek yöntem bence bu.
bunun dışında zengin olsam ve çocuğum olsaydı
nintendo switch ve switch oyunları alırdım. ancak ülkemizde switch oyunları çok pahalı ve nintendo indirim yapmıyor.
-
bende onu diyecektim hocam ps5 - xboxta alsan kırdırmadıktan sonra oyun alamazsın en sikko oyunlar +1k TL den başlıyor.
varsa durumun çak birtane kırık ps4 bak keyfine.
biraz ufak olur ama nintendo switchleri kırmışlar sanırım tüm oyunları ücretsiz indirip oynuyordu millet X'te paylaşmışlardı. (cihaz adını yanlış hatırlamadıysam)
yada en kötü çare bu usb li ateriler var retro oyunları açıyor tvye bağlayıp oynuyorsun hemen. bizim zamanımızda ki 1001 in 1 kasetleri gibi her türden pixel oyunlar var
-
Hoca benim bu islerle alakam 0 ama
Oyun islerinden anlayan Can Sungur ve Mesut Cevik`in haftalik bir teknoloji & goy goy yayini oluyor. Bu adamlarin hic yoksa 10-15 yayindir soyledikleri seyin konsol almanin hata oldugu yonunde. Oldukca mantikli aciklamalarda yapiyorlar. Konsolcu arkadaslar karsi cikabilirler, ancak onlar `kolsolcu` ben 0 noktasindan bakip degerlendiriyorum.
Oradan anladigim kadari ile ozellikle playstation 4 almak dunyanin en buyuk hatasi.
Eger evde iyi bir internet baglantisi varsa, nvidia gforce now olayi baya mantikli.Evet yillik 3000tl maliyeti var ama coook iyi bir oyun bilgisayari bile olsan surekli bunu upgrade etmen gerekecek, oyun zaten alman gerekecek vs vs.
Onun yerine oyunlari alip gforce ile pass alip oynamak daha mantikli.
-
Önünde ekonomik açıdan mantıklı olan 2 seçenek var.
1-) Playstation 3 (2.el) - 4500TL
2-) Playstation 4 Slim (2.el - 500GB) - 7500TL
https://tinyurl.com/konsoloyun
Bakırköyde konsol oyun var oradan satın alabilirsin.
Adres: Zeytinlik mah. Cumhuriyetçi sok. No:13, Bakırköy/İstanbul
Fiyatlar bu şekildeydi diye aklımda kalmış. Zam geldiyse değiştiyse bilemem. Konsol oyun PS3 satmıyor da olabilir. Ama gidip konuşabilirsin.
Cihazların yanında tek kol verilir. 2.kolu almak istersen ekstradan 2000-2500 TL tutar.
Oyunlar için de ayrıca para ödeyeceksin. PS4 oyunları 300 TL den başlar, 3000-4000 TL ye kadar gider.
Başlangıç aşamasında PS4 Slim tek kol + 2-3 tane oyun alsan 10.000 TL ye kapatırsın. Mantıklı olan seçenek de budur bence. Çocuk liseye başlayana kadar rahatlıkla yeter bence.
Konsol oyunun internetten satışı vs yok. Kargo falan da yok. Gidip alacaksın. Başka esnaf biliyorsan oradan da alabilirsin. Esnaftan aldığında cihazda problem çıkma ihtimali daha düşük olur. Mesela cihazın fanında problem var diyelim. Esnaf o cihazı servise yollayıp, yaptırıp öyle satıyor. 6 ayda garanti veriyorlar genelde. Zaten kolay bozulmuyor playstationlar.
Ek olarak sahibinden.com'a da bakabilirsin ama ben alacak olsam dükkandan alırdım. Cihazlar daha temiz olacağı için.
-
PS4, Ps5, Xbox series s ve gaming laptop sahibi olarak soyleyebilirim ki bence Xbox series s+gamepass almalisin.
PS4 kirilir ama omru kalmadi sadece eski oyunlari oynayabilirsin artik devri bitiyor.
Ps5 yaptigim en gereksiz harcama oldu. bloodborne 2 cikar diye aldim ve hala bir oyun bile oynamadim.
Xbox series s aldigim gibi gamepass yaptim. Yeni nesil oyunlari hep bu cihazda oynadim. Gamepassden de memnunum.
Gaming laptop aldim sadece baldurs gate3 ve allan wake 2 oynadim.
Youtube kanallarini takip edersen cogu sana gaming PC onerecektir cunku hepsinin sponsoru gaming PC toplayan bir firma ve geforce now coguna sponsor oluyor.
Oysa PC de kirilmis oyun bul cocuga onu kur gibi bu islerle ugrasman gerekecek ya da orjinal alacaksin.
PS4 miadini doldurdu ama kucuk cocuk icin fark etmeyebilir benim kizim hala PS4 belli basli oyunlari (unravel, rayman, just dance) oynuyor.
Ps5 icin basta soyledim zamaninda yapmis oldugum en gereksiz harcama oldu.
Xbox series s de ise bir cok guncel oyunu ciktigi doneminde alip oynadim. PS marketine gore daha ucuz oluyor ve bir cok oyunun geriye donuk uyimlulugu var. Bildigin sigara parasina guzel oyunlar alabiliyorsun. Gamepass kutuphanesinde ise yuzlerce oyun var, cogu gereksiz olarak gozukebilir ama cogu oyunu kucuk cocuklar oynayabilir. Ultimate versiyonu ile ubisoft ve eaplay oyunlari da kutiphaneye ekli.
Cocuk eve gelsim tusa bassin baslasin dersen kesinlikle xbox series s ama ben oyun bulurum kirilmis oyun kurarim diyorsan ve pc ile baska seyleri de inceler ogrenir diye dusuncen var ise baska tabiki. Online oyunlar icin ise lisansli oyun alman gerekir. Bir de cocuk klavye mouse ile oynarken zorlanabilecegini dusunuyorsan bir gamepad alabilirsin.
Tabi ki butceye bagli bu isler.