Özel Okullar Neden Bu Kadar Pahalı?
-
Şu ara herkes özel okula verdiği milyonları paylaşıyor.
Ya da iyi olduğu addedilen devlet okullarına el altından bir dünya para veriyor veliler.
Özel okul öğretmenleri ise kuş kadar para alıyor.
Devlet kitap veriyor hadi o cidden kötü(neden kötüyse yıllardır :)))) bir de kitap masrafı dayıyorlar.
O da yetmiyor devasa servis ücreti dayıyorlar.
Sonra veli ben yılda 1 Milyon veriyorum diyor. İyi de biladerim senede 29 bin dolar ödüyorsun 8 senede 235 bin dolar yapıyor. Bu çocuk liseye geçtiğinde cebine 100 bin dolar koysan köşeyi döner zaten.Kabul edelim ne sizin ne benim çocuğum dünya satranç şampiyonu yüzme şampiyonu pianist olmayacak.
Olacaksa da bu özel okul sayesinde olmayacak.
Şahsen ben devlet okullarına da gidilsin istemiyorum.Ülkede ki mülteci krizi yüzünden herkes çocuğunu iyi ya da kötü bi tabela özel okula veriyor. Öğretmenine asgari ücret veren okul sahipleri tüm yazı bodrumdaki yatında viskisini yudumlayarak geçiriyor.
Ülkede herkes esnafından memuruna kontrolsüz şekilde hızlıca zenginleşme çalışıyor ve bu özel okul fiyatları bu mücadelenin çıktısı.Ben devlet okulu devlet üniversitesi ve 10 yıllık iş hayatı tecrübemle diyorum ki. Okumayı yazmayı öğrendikten sonra okuduğum her yıl tamamen gereksizdi. HELE DE İNTERNET ÇAĞINDA GÜNÜMÜZDE BENCE TAMAMEN GEREKSİZ.
Buradaki tek problem sosyalleşmek / kadın erkek ilişkileri / ortama uyum sağlamak / çocuğun karakter gelişimi / network ihtimalleri.
Yukarıda yazdığım maddeler hariç okulun zaman killer olduğunu düşünüyorum. Bu kadar para vermenin işletme sahiplerinin zengin olma hırsı olarak görüyorum. Güvenlik endişesi yüzünden velilerin iş kuracağı çocuğuna arsa alacağı parayı harcadığını düşünüyorum.
Devlet okulunun da sıkıntısı öğretmenlerin memur olup sadece yatmak istemesi. Öğrenciyle neden ilgilensin adam trinko para yatıyor.
Özetlemek gerekirse bu konu da ülkede bka sarmış durumda :)
Bence okullar günde 2 yada 3 gün olmalıydı. Kalan günlerde özel ders kurs vs ile takviye yapılmalıydı.
zeybekustasi tarafından 07/Eyl/24 08:34 tarihinde düzenlenmiştir -
Olayı hiç bilmiyorum .
Ama %100 eminim , bizim qÖrqüsüzler , çocuğum özel okulda okuyor demek için yolluyor dur .
-
samaccc bunu yazdı
Olayı hiç bilmiyorum .
Ama %100 eminim , bizim qÖrqüsüzler , çocuğum özel okulda okuyor demek için yolluyor dur .
Bir kaç tane okulda çalışan arkadaşım var. Yemin ederim şunu söylüyorlar veliler sadece biz çocugumuzu XXX okulana gönderiyorz diyerek satatülerini yükseltmeye çalışıyorlar.
-
samaccc bunu yazdı
Olayı hiç bilmiyorum .
6 yaşında oğlu olan bir veli olarak söylüyorum ki tam olarak mevzu bu, ankarada fiyatlar almış başını gitmiş 500 bine falan yazdıranlar iyi yazdırdık diyor temelinde hiç bir farkı olmasa bile a özel okulundan b özel okuluna çocuk aldırmak için bile özel okul müdürüne rüşvet veren var gerisini siz düşünün.
-
Orta okula ve ilkokul vericen parayı altın yap lise yi bilememde lise bitince verirsin iş kurar, banada hiç mantıklı gelmiyor. Sıkıntılı bi durum yoksa
-
Benim burada Taş Okul var. Tarık Akan zamanında akıllılık yapıp filmlerden kazandığı parayı yemeyip bu okulu kurmuş. Sadece anaokulu bile 400.000 TL. Çocuklar boyama yapsın diye babaları 400 bini sorgulamadan ödüyor. 😂
-
Ben ufaklığı devlet okuluna yolluyorum. Olurda herhangi bir derste notları düşük olur o zaman bire bir ders aldırıyorum ve sorunu çözüyorum.
Hem özele gönderip + Dersaneye gönderen + hafta içi özel öğretmen tutanı bile gördüm.
-
Gecen gun mahalledeki cocuklara laf olsun diye hangi okula gittiklerini sordum. Butun cocuklar ozel bilmem ne okulu diye soylerken bir cocuk ben devlet okuluna gidiyorum abi dedi ezilip buzulerek. Dedim oglum devlet okuluna gitmekte utanacak bir sey yok, cocuklari bile dusurdukleri psikolojiye bakin.
-
THT2005 bunu yazdı
Ben ufaklığı devlet okuluna yolluyorum. Olurda herhangi bir derste notları düşük olur o zaman bire bir ders aldırıyorum ve sorunu çözüyorum.
Hem özele gönderip + Dersaneye gönderen + hafta içi özel öğretmen tutanı bile gördüm.
Sanki abd de prof olacak mahledeki öncü dürümün sahibi kadar çok kazanamayacak.
Okumanın kimseye daydası yok. Google çalışanı bile kovuyorlar mobbingle anasını belliyorlar niye okusun bu çocuklar?
-
Ankarada uygun yerler de var. Biz de zaruri olarak özele gönderiyoruz. Akşam iş dönüşüne kadar okulda kalabiliyor. Eğitim az çok daha düzgün ve kaliteli. Sınıf mevcudu sabit ve gelenler benzer orta sınıf çocuklar. Öğretmenler ilgili. Yabancı dil eğitimi süper. Ayrıca okul imkanları da çok iyi. Yarı olimpik havuzu, buz pateni alanı vs. Her şey düşünülmüş. Şu anda devlet okuluna masraf ne kadar bilmiyorum ama okul kurs extra öğretmen falan yine yıılık 100 bine yakın bir şey gidecekse özel daha mantıklı geldi.
-
Özel okulları mantıklı bulmuyorum. Devlet okuluna gönderip sonrasında özel ders aldırmak daha mantıklı.
Özel okullarda atanamamış öğretmenler hepsi atanmak için KPSS'ye giriyor.