folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Pimapen Tam Kapanmıyor

Pimapen Tam Kapanmıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek

Doğalgazı yakıyoruzda yakmasak daha iyi. Ev ısınmadığı halde 1600TL fatura geldi yav.

Pimapen kapandığı zaman tam olarak tutunmadığı için aralardan hava geliyor. Rüzgarlı zamanlarda ise resimdeki gibi pimapen açılıyor daha çok soğuk giriyor.

Resimdeki fitili biraz daha aşağıya çekip kilit mekanizmasını tam tutacağı hale getirmek istedim ama deldigim yerlerde demir gibi bir şeye denk geldim. Ne olduğunu bilmediğim içinde delmek istemedim.

Pimapenci çağırmıştım oyaladığı için vazgeçtim. Buna nasıl bir çözüm bulunabilir? Kapı pencere kenarlarına rüzgarlık süngerlerden eklemek çözüm olmadı malesef.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mavii
    mavii's avatar
    Erkek

yaz kış ayarı oluyordu istersen bir de onu dene

https://www.youtube.com/watch?v=G40NIAt34L8

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    h0rtl4kk
    h0rtl4kk's avatar
    Erkek
    mavii bunu yazdı

Yaptım kankam çözüm olmadı malesef. Kapı/pencernin kilit mekanizması değilde arka tarafında menteşelerin olduğu yerlerde bile bazılarında boşluk var tam kapanmıyor.
    Adamlar o kadar dandik ev yapmışlarki pimapen ile duvar arasında boşluklar var. Gördüğüm her boşluğu alçı ile dolduruyorum. Bir türlü ısıtamadım evi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oliWeR
    oliWeR's avatar
    Erkek

Baya eski doğramaya benziyor. İçinde demir dediğin sac, delsende bişey olmaz. Bu plastik doğrama işi biraz sıkıntılı her markanın aksesuarları farklı. Hatta aynı markanın bile 3-4 sene önce kullandığı aksesuar ile şimdi kullandığı aksesuar aynı değil. O yüzden ustalar  pek tamirini yapmak istemezler, geneldede elde kalır. Sen gene hatır bela adamı getirmeye çalış. 

Ne çok küfür ediyorsun diyorlar. Ne yani hayatın içine edenlere şiir mi yazayım ?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehlikeyif
    ehlikeyif's avatar
    Erkek

İkinci fotodaki demir parçasına pencerenin tırnağı mı geliyor acaba? Senden önce de oynamışlar onla istersen aşağı yukarı hareket ettir tam denk gelirse tık diye oturur pencere. 

Ben Sana Mecburum Bilemezsin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Erkek

bende de var aynı sorun çözemedim..

Muhtemelen menteşelerin dengesi kaymış diye düşünüyorum. kasa yamulmadıysa parçayı söküp menteşeleri tekrar dengeleyip takıyorlar o zaman oluyor. Youtubeda benzer videolar var.

Ephesus tarafından 29/Ara/24 15:17 tarihinde düzenlenmiştir

Avukat/Hukukçu
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiqRoP
    MiqRoP's avatar
    Erkek

link böyle birşey işini çözer gibi geldi bana.

Söyleyemediğim sözlerim var benim.. Yüreğimin derinliklerine gizlediğim.. Kimi zaman bir iç çekiş anlatır beni, kimi zaman hüzünlü bir şarkı ağlatır.. Hergün düşünceler sarar beni, derin derin düşünürüm.. Öyle bir haldeyim ki, sıcağın ortasında üşürüm...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    taekwondo
    taekwondo's avatar
    Erkek

penceredeki yuvarlak silindir kolu çevirdiğinde ikinci resimdeki ufak parcaya oturması lazım . birinci resimde hiç öyle bir durum yok onu düzgün ayarlaman lazım

ikinci resim deki t den 3 tane olması lazım karşılıgındada aynı keza 3 adet silindir . 

Belamı bulmusum bulduqum kadar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Castaway
    Castaway's avatar
    Homo
    mavii bunu yazdı

Pencerelerden rüzgar geliyor diye salı gününe usta çağırmıştım. 1.5k ya anlaşmıştık.

senin bu videyo gördünm, deneyeyim dedim. rüzgar kesildi. ustayı da iptal ettim.

saolasın

...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

abi bir de kapatip foto ceker misin, aciklik boydan boya mi belli bir bolgede mi onu anlamak gerek.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caldii10
    caldii10's avatar
    Erkek

O küçük parçanın adı zamak.T şekli gibi olan.yildiz civatayi sök yerinden.zamagida çıkar ordan.altina rondela koy.sonra civatayi tekrar sık.yine olmazsa menteseden ayar yapman lazım.elin yatkın değilse zor biraz...kolay gelsin 

Alacakaranlığı hiç sevmem, ya gündüz olmalı ya gece ; kurşun değidiğin ya derinden vurmalı ya namluda kalmalı ; Dost dediğin ya senin gibi olmalı yada hiç olmamalı...!!!
Toplam Hit: 938 Toplam Mesaj: 17
pimapen kapanmıyor pimapen