Pimapen Tam Kapanmıyor
-
Doğalgazı yakıyoruzda yakmasak daha iyi. Ev ısınmadığı halde 1600TL fatura geldi yav.
Pimapen kapandığı zaman tam olarak tutunmadığı için aralardan hava geliyor. Rüzgarlı zamanlarda ise resimdeki gibi pimapen açılıyor daha çok soğuk giriyor.
Resimdeki fitili biraz daha aşağıya çekip kilit mekanizmasını tam tutacağı hale getirmek istedim ama deldigim yerlerde demir gibi bir şeye denk geldim. Ne olduğunu bilmediğim içinde delmek istemedim.Pimapenci çağırmıştım oyaladığı için vazgeçtim. Buna nasıl bir çözüm bulunabilir? Kapı pencere kenarlarına rüzgarlık süngerlerden eklemek çözüm olmadı malesef.
-
-
mavii bunu yazdı
Yaptım kankam çözüm olmadı malesef. Kapı/pencernin kilit mekanizması değilde arka tarafında menteşelerin olduğu yerlerde bile bazılarında boşluk var tam kapanmıyor.
Adamlar o kadar dandik ev yapmışlarki pimapen ile duvar arasında boşluklar var. Gördüğüm her boşluğu alçı ile dolduruyorum. Bir türlü ısıtamadım evi. -
Baya eski doğramaya benziyor. İçinde demir dediğin sac, delsende bişey olmaz. Bu plastik doğrama işi biraz sıkıntılı her markanın aksesuarları farklı. Hatta aynı markanın bile 3-4 sene önce kullandığı aksesuar ile şimdi kullandığı aksesuar aynı değil. O yüzden ustalar pek tamirini yapmak istemezler, geneldede elde kalır. Sen gene hatır bela adamı getirmeye çalış.
-
İkinci fotodaki demir parçasına pencerenin tırnağı mı geliyor acaba? Senden önce de oynamışlar onla istersen aşağı yukarı hareket ettir tam denk gelirse tık diye oturur pencere.
-
bende de var aynı sorun çözemedim..
Muhtemelen menteşelerin dengesi kaymış diye düşünüyorum. kasa yamulmadıysa parçayı söküp menteşeleri tekrar dengeleyip takıyorlar o zaman oluyor. Youtubeda benzer videolar var.
Ephesus tarafından 29/Ara/24 15:17 tarihinde düzenlenmiştir -
-
penceredeki yuvarlak silindir kolu çevirdiğinde ikinci resimdeki ufak parcaya oturması lazım . birinci resimde hiç öyle bir durum yok onu düzgün ayarlaman lazım
ikinci resim deki t den 3 tane olması lazım karşılıgındada aynı keza 3 adet silindir .
-
mavii bunu yazdı
Pencerelerden rüzgar geliyor diye salı gününe usta çağırmıştım. 1.5k ya anlaşmıştık.
senin bu videyo gördünm, deneyeyim dedim. rüzgar kesildi. ustayı da iptal ettim.
saolasın
-
abi bir de kapatip foto ceker misin, aciklik boydan boya mi belli bir bolgede mi onu anlamak gerek.
-
O küçük parçanın adı zamak.T şekli gibi olan.yildiz civatayi sök yerinden.zamagida çıkar ordan.altina rondela koy.sonra civatayi tekrar sık.yine olmazsa menteseden ayar yapman lazım.elin yatkın değilse zor biraz...kolay gelsin