Red Mi Note 8 Mi Huawei P30 Lite Mi?
-
Arkadaslar selamin aleyküm;
Bir cihaz alacagim. Uzun vadeli kullanma hedefiyle problem yasamamak adina
Huawei p30 litemi
Mi note 8 mi?
Acikcasi ben huawei p30 lite alacaktim ancak satış ci arkadas mi note 8 i bayagi övdü. Ancak hedefim uzun vadede kullanmak oldugu icin buraya da sormadan satin almak istemedim. Yorumlara gore ikisinden birisini alacagim
-
Xiaomi işlemcisinden dolayı daha üstün. Snapdragon işlemcili telefon eskmiyor. Firma desteği kesse bile forumlarda kullanıcıları yaşatmaya devam ediyor.
Birde Huawei güncelleme konusunda iyice koyvermiş durumda bu aralar.
Ayrıca Xiaomi alacaksan kaçak al geç. 1.500 lira civarına kaçağını çok rahat bulursun. İmei çakıp çiçek gibi kullanırsın. Fazladan faturalısına 1.000 lira verme.
mkyb tarafından 05/Tem/20 19:58 tarihinde düzenlenmiştir -
mkyb bunu yazdı
Xiaomi işlemcisinden dolayı daha üstün. Snapdragon işlemcili telefon eskmiyor. Firma desteği kesse bile forumlarda kullanıcıları yaşatmaya devam ediyor.
Ayrıca Xiaomi alacaksan kaçak al geç. 1.500 lira civarına kaçağını çok rahat bulursun. İmei çakıp çiçek gibi kullanırsın. Fazladan faturalısına 1.000 lira verme.
Ben telefon olaylarinda en son samsung note 4 te kaldim dostum . Peki bu xiamoi note 9 icin ne diorsun hemen hemen ayni paralara denk geliyor
-
Redmi note 9s mi xiaomi mi 9t mi peki ?
@mkyb
-
ari41 bunu yazdımkyb bunu yazdı
Ben telefon olaylarinda en son samsung note 4 te kaldim dostum . Peki bu xiamoi note 9 icin ne diorsun hemen hemen ayni paralara denk geliyor
Note 9 alınmaz. Zira Xiaomi ileri gideceğine geri gelmiş. Note 9'da Ram 3 GB. İşlemci Mediatek olmuş. Tek artısı bataryayı büyültmüşler ama oda Mediatek işlemciden dolayı. Mediatek'in enerji tüketimi Snapdragon işlemciden fazla. Perfornmans sorununu çözmüş Mediatek ama hala batarya konusunda başarısız. Hızlı kaçıyor, çok yakıyor.
@rapidhacker
Hemen hemen başabaş sayılırlar. Mi9T ram konusunda üstün, Note 9S ise batarya. Ama ben olsam 9T alırdım. 4.000 mah batarya günü çıkarmaya çok rahat yeter. Üstüne Amoled ekran.
-
mkyb bunu yazdıari41 bunu yazdımkyb bunu yazdı
Note 9 alınmaz. Zira Xiaomi ileri gideceğine geri gelmiş. Note 9'da Ram 3 GB. İşlemci Mediatek olmuş. Tek artısı bataryayı büyültmüşler ama oda Mediatek işlemciden dolayı. Mediatek'in enerji tüketimi Snapdragon işlemciden fazla. Perfornmans sorununu çözmüş Mediatek ama hala batarya konusunda başarısız. Hızlı kaçıyor, çok yakıyor.
@rapidhacker
Hemen hemen başabaş sayılırlar. Mi9T ram konusunda üstün, Note 9S ise batarya. Ama ben olsam 9T alırdım. 4.000 mah batarya günü çıkarmaya çok rahat yeter. Üstüne Amoled ekran.
peki ya bozulursa diye düşüncesi var olunca amoled sıkıntı çıkarmıyor mmu ? bir de sararma vb. şeyler. Zaten oyun vs oynamıyoruz telefonda günlük işler için.
-
Huawei 1 yıl kullandıktan sonra donmaya başlıyor tıpkı samsung gibi, note8 tokatlar.
-
DadasAdam bunu yazdı
Huawei 1 yıl kullandıktan sonra donmaya başlıyor tıpkı samsung gibi, note8 tokatlar.
3 yıl olacak p9 lite 2017 kullanıyorum en boktan olanı 16gb lik model. depolama sorunu dışında hiç bir kasma donma olmuyor alette :D
-
rapidhacker550 bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
3 yıl olacak p9 lite 2017 kullanıyorum en boktan olanı 16gb lik model. depolama sorunu dışında hiç bir kasma donma olmuyor alette :D
Çevremdeki huawei kullanıcılarından gördüğümü söylüyorum 4 farklı huawei modeli ile kendi xiaomi telefonumu karşılaştırdım onlar resmen donuyor tekliyor.
-
mkyb bunu yazdı
@mkyb geçen ay bir arkadaşım 128 gb olan modelini imei çakılı olarak 2.100 liraya aldı. Açıkçası benim de beğendiğim bir model. Peki 1.500 liraya bulunabilir mi acaba?
-
Genel olarak cevap vereyim.
-Amoled ekran saatlerce aynı ekranda yüksek parlaklıkta tutup ekranı yakmadıkça sorun çıkarmaz. Ha yere düşürürsen telefonu at çöpe zira 1.000 liraya değişiyor ekranı. Amoled ekranlar kullandıkça sararır beyazlar krem rengine çalmaya başlar. Zira beyaz tonu veren mavi pikseller zamanla ölmeye başlıyor.
Ben Amoled ekran seviyorum ama kullanamıyorum gözlerimi yoruyor. Amoled ekranda parlaklık azaltma diye bir şey yok. Parlaklıklığı kısınca ekran kendini çok hızlı bir şekilde kapatıp açarak ekran parlaklığı az izlenimi veriyor. Gözler anlamıyor ama beyin anlıyor.
-128 GB'a 2.100 lira vereceğine Note 8 Pro al daha iyi. 1.500 liraya 64 GB olanı satıyorlar. Note 8 güzel telefonda 1.500'den fazlasını hak etmez. Kaldı ki orta seviye telefonların hakkı 1.500 lira civarı fazlasını etmiyor. 2 sene sonra zaten çöp oluyorlar.