Revit'ten Daha Kolayı Var Mı?
-
selamlar
çelik konstruksiyon videodaki evden yapmak istiyorum
bunu en kolay neyde çizerim?
amacım her şeyi planlayıp düzgünce malzeme fiyatı, maliyet vs çıkarabilmek
revit te bi tık korkuttu, üstteki her tab bi dünya.
amacım sketchup gibi sadece görüntü olsun değil de, gidecek malzemeyi de söylesin. atıyorum desin ki "400 metre 3x2.5 kablo lazım" , "72 metre 10x10x3mm profil lazım" vs vs
-
kardeş son 5 senedir Rize'de ağaç başına ev dikicem diyorsun. Şimdi çelik ev yapcam diyon ne ayaksın sen ?
-
balbazar bunu yazdı
kardeş son 5 senedir Rize'de ağaç başına ev dikicem diyorsun. Şimdi çelik ev yapcam diyon ne ayaksın sen ?
Parası yoktur. Ben de bi ara kütükten evlere sardım. Sonra amerikan tarzı kerestelere sardım. Şimdi de belediye vs daha basit diye o2 belgeli çekme tiny houselara bakıyorum. Para meselesi her şey
-
seyhzade bunu yazdıbalbazar bunu yazdı
Parası yoktur. Ben de bi ara kütükten evlere sardım. Sonra amerikan tarzı kerestelere sardım. Şimdi de belediye vs daha basit diye o2 belgeli çekme tiny houselara bakıyorum. Para meselesi her şey
ehuhehe çok farklı durumda değilim.
en son gazetenin verdiği karton evlerden yapcam en kötü
-
seyhzade bunu yazdıbalbazar bunu yazdı
Yolbulucu da da para yoksa biz götten verelim,
Prefabrik styla ben de yapicam bu arada hizli tren rotasi Trakya 'ya kuslarim ordeklerim ve kopegimle yasicam, sikmisim depremden kacicam. Siktiğim pis sehrinden yılgın haldeyim. Pisligi bir dert pahaliligi iki dert trafigi üç amina koyarim İstanbulunun.
AZİCİK AŞIM KAYGİSİZ BASİMA DONUSME GAYESİNDEYİM.
Her ama her amma HER tur bilgiye , link e , program ve dokumantasyona muhtacim.
-
sketchup ile yap
-
Tekla diyecegim ama kullanimi biraz zor bildigim kadariyla
-
underzero bunu yazdı
Tekla diyecegim ama kullanimi biraz zor bildigim kadariyla
abi bunu gördüm de , geçen bir mürid önerdi. lakin revit kadar karışık duruyor :D
revitten daha basiti yok sanki.
-
abi sen onu projelendireceksin sonra gidip önce zemin etüdü yaptıracaksın sonra statikçinin kapısını çalacaksın.
sonra mekanikçi elektrikçi
gelen projeleri üst üste koyup tekrar çalışacaksın
güzel bir projelendirme ile en az kayıbı yaşayıp sahada artık sen mi yaparsın taşerona mı verirsin ne yaparsan yap.
revit sana kaçlık kolon lazım söylemez. kaçlık kablo lazım söylemez.
sen öncelikle projeyi geliştir. içine sindikten sonra maliyete geç.
-
yolbulucu bunu yazdı
selamlar
çelik konstruksiyon videodaki evden yapmak istiyorum
bunu en kolay neyde çizerim?
amacım her şeyi planlayıp düzgünce malzeme fiyatı, maliyet vs çıkarabilmek
revit te bi tık korkuttu, üstteki her tab bi dünya.
amacım sketchup gibi sadece görüntü olsun değil de, gidecek malzemeyi de söylesin. atıyorum desin ki "400 metre 3x2.5 kablo lazım" , "72 metre 10x10x3mm profil lazım" vs vs
Sen projenin harici bide metraj istiyorsun. Hvac programlarına bak. Ücretlidir ama metraj programları. Ücretsizini bulamazsın boşuna arama. Keza sadece bu işi yapan mühendislik-müşavirlik firmaları var.
-
kroo bunu yazdı
abi sen onu projelendireceksin sonra gidip önce zemin etüdü yaptıracaksın sonra statikçinin kapısını çalacaksın.
sonra mekanikçi elektrikçi
gelen projeleri üst üste koyup tekrar çalışacaksın
güzel bir projelendirme ile en az kayıbı yaşayıp sahada artık sen mi yaparsın taşerona mı verirsin ne yaparsan yap.
revit sana kaçlık kolon lazım söylemez. kaçlık kablo lazım söylemez.
sen öncelikle projeyi geliştir. içine sindikten sonra maliyete geç.
abi çelik yapıcam zaten.
kaçlık kolon kaçlık kablo kısmını kendim sallayacağım. tek kat olacağı için sorun yaşarsam bile çözmesi kolay olur diye düşünüyorum.
en kötü overkill yaparım bişeyleri.