Ryzen 5 PC Windows Yükleme Sorunu
-
kralsam bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
hocam o zaman rufus ile usb belleği tekrardan uefi olacak şekilde ayarlaman lazım
Konuyu yanlış anlattım sanırım. hocam işletim sistemi imajı boot oluyor. Ancak yüklemem gereken nvme m.2 ssd yi görmüyor..
Anasını satım ben bu sorunu 500 kere 1.000 Kere yaşadım.
Basit saçma belki aptalca gelecek ama
Usb'ni değiştirebilir misin?
Doğru hatırlıyorsam SSD'nin görmemesi donanımından kaynaklı değil Flash Bellek kaynaklı yada CD/DVD
4 Yıldır bana bu sorunu yaşatan Flash Bellek elimin altında duruyor.
İstersen fotoğrafını atabilirim. Beyaz Toshiba. Her ay bu sorunu yaşardım gına gelmişti.
Flash Belleği değiştirip aynı imajı yükleyip format attım ve bir sorun kalmadı.Akabinde 4 yıl sonra gene aynı flashı alayım da bir bakayım sorun yaşayacak mıyım dedim nitekim gene ssd/hdd görmedi.
Bir dene hocam bence denemekten zarar gelmez.
-
Kullandığın cihazın alt modeli için şurada konu açılmış. Sorunu farklı bir modelin IRST driver ını tanıtarak çözmüşler. Sende F6 sürücülerini tanıtmayı deneyebilirsin.
->
->
https://h30434.www3.hp.com/psg/attachments/psg/OS/609281/1/driver.zip
-
KAAMOS bunu yazdı
yanlışım olmasın ama uefi olmayan sistem nvme sürücleri boot drive olarak görmüyor
sen flash bellein uefi şeklinde ayarlandığından emin isen sıkıntı başka
diski şu şekilde oluşturdum:
-
şimdi aklıma geldi diski gpt olarak biçimlendirmen lazım
windows kurulum ekranında shift+f10 yap cmdyi aç
sırasıyla
diskpart
listdisk
select disk 1 (fazla disk varsa nvme olanı seç)
clean
convert gpt
sonra kuruluma tekrar başla
-
hypnot1c bunu yazdı
Kullandığın cihazın alt modeli için şurada konu açılmış. Sorunu farklı bir modelin IRST driver ını tanıtarak çözmüşler. Sende F6 sürücülerini tanıtmayı deneyebilirsin.
->
->
https://h30434.www3.hp.com/psg/attachments/psg/OS/609281/1/driver.zip
hocam şurada dediğine benzer bir yazı var.
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-ryzen-raid-2-20-19-037
ben burada bahsi geçen driveri bulup indirdim(raid_windows_driver_930_00296), sonra yükleme sırasında sürücü seçtim. İlişkilendirdi ama yine bulmadı diski.
@edit: https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-tr4/x399
kralsam tarafından 30/Ağu/23 03:27 tarihinde düzenlenmiştir -
KAAMOS bunu yazdı
şimdi aklıma geldi diski gpt olarak biçimlendirmen lazım
windows kurulum ekranında shift+f10 yap cmdyi aç
sırasıyla
diskpart
listdisk
select disk 1 (fazla disk varsa nvme olanı seç)
clean
convert gpt
sonra kuruluma tekrar başla
Üstad en azından diski görebildik :D
Ancak yine liste boş geldi. -
EricNorthman bunu yazdıkralsam bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
hocam o zaman rufus ile usb belleği tekrardan uefi olacak şekilde ayarlaman lazım
Konuyu yanlış anlattım sanırım. hocam işletim sistemi imajı boot oluyor. Ancak yüklemem gereken nvme m.2 ssd yi görmüyor..
Doğru hatırlıyorsam SSD'nin görmemesi donanımından kaynaklı değil Flash Bellek kaynaklı yada CD/DVD
İstersen fotoğrafını atabilirim. Beyaz Toshiba. Her ay bu sorunu yaşardım gına gelmişti.
Flash Belleği değiştirip aynı imajı yükleyip format attım ve bir sorun kalmadı.Akabinde 4 yıl sonra gene aynı flashı alayım da bir bakayım sorun yaşayacak mıyım dedim nitekim gene ssd/hdd görmedi.
hocam 2 farklı disk ile denemiştim zaten :)
@edit:
kralsam tarafından 30/Ağu/23 03:36 tarihinde düzenlenmiştir
bir de windowsun kendi aracı ile disk oluşturacağım bakalım çalışacak mı.. -
EricNorthman bunu yazdıkralsam bunu yazdıKAAMOS bunu yazdı
Hocam sorun disk de değil de rufus ile yazmaktaymış. Sonuç olarak kendi yazılımı ile disk oluşturunca çalıştı. Boşuna saatlerdir tırmalamışım.
-
Olsun sorun çözüldü ya derin bir nefes alabilirsin artık :)
Hadi hayırlısı olsun hocam :)