Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
son 3600 gündür ortalama her gün alkol içiyorum ... sol gögüs altında bazen sıkışma hissediyorum ..bir de nefes alamıyorum bu nefes alamama sorunu alerjik mi psikolojikmi emin degilim, yaklaşık 3 yıldır bu sorunum var ,nefesi tam olarak alamıyorum . bazı gunlerde sadece akşam üstü zamanlarında zihin bulanıkllığı yasıyorum . alkolü üstedigim zamanlar larda içmiyorum yanı örnegin üs üste beş gün istesem içmiyoryum mesela . hastaneye gittim nefes sorunu için ekg film kan testleri filan yapıldı gayet herşey iyi görünüyor .. ben ne yapayım şimdi ?
-
UTHO bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdıUTHO bunu yazdı
Suratimda bozuk para buyuklugunde sac kiran var.
Daha once kortizon tedavisi gordum, tam duzeldi dedim tekrar olusmaya basladi.
Sarımsak kullandım ise yaramadi.
Dermabel kullandim ise yaramadi.
Bana stresden uzak dur deme, calisan insanlarız.
Onerin nedir?
Steroid içeren iğneler yapıldı mı saç kıran olan yerlere?
Yapildi hocam.
Sonra duzeldi, dökülen killar geri cikti.
Sonra tekrar dan dokulmeye basladi. Ve yeni yerlerde sikintilar oldu.
Lebra deri hastaliklarinda tedavi olmustum.
Çok hızlı yayılım gösterebiliyor hocam. Sürekli steroid içeren iğneler yaptırmalısınız dökülme olan yerlere. Ve kendinizinde dediği gibi stresten uzak durmalısınız. Çok etkiliyor stres..
-
mesajım arada kaynamasın hocam meraklandım durumuma senı bulmusken bi sorayım
-
MagaraAdami bunu yazdıUTHO bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdı
Çok hızlı yayılım gösterebiliyor hocam. Sürekli steroid içeren iğneler yaptırmalısınız dökülme olan yerlere. Ve kendinizinde dediği gibi stresten uzak durmalısınız. Çok etkiliyor stres..
Tesekkurler hocam. Peki bu Dermabel ise yararmi?
Yoksa doktorun kurbanimi olduk?
-
blmrt bunu yazdı
son 3600 gündür ortalama her gün alkol içiyorum ... sol gögüs altında bazen sıkışma hissediyorum ..bir de nefes alamıyorum bu nefes alamama sorunu alerjik mi psikolojikmi emin degilim, yaklaşık 3 yıldır bu sorunum var ,nefesi tam olarak alamıyorum . bazı gunlerde sadece akşam üstü zamanlarında zihin bulanıkllığı yasıyorum . alkolü üstedigim zamanlar larda içmiyorum yanı örnegin üs üste beş gün istesem içmiyoryum mesela . hastaneye gittim nefes sorunu için ekg film kan testleri filan yapıldı gayet herşey iyi görünüyor .. ben ne yapayım şimdi ?
Alerjik nefes alamama olayı çok farklı hocam. Alerjik değil, söylediklerinize göre daha çok psikolojik görünüyor. Nefes alamadığınızı belirttiğiniz an bir hastanede SPO2 değerinizi ölçtürün. Parmaktan ölçülüyor ufak bir alet bağlayarak. Eğer 95 üstündeyse tamamen psikolojiktir. Ayrıca göğüs hastalıklarında solunum fonksiyon testi yaptırın ve akciğer kapasitenizi öğrenin. Ona göre net birşey diyebilirim bende.
-
UTHO bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdıUTHO bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdı
Tesekkurler hocam. Peki bu Dermabel ise yararmi?
Yoksa doktorun kurbanimi olduk?
Betametazon etken maddesi hocam. Bir işe yaramaz. Daha çok dermatitte falan kullanılıyor. Steroid içerdiği için yazmıştır ama hiç bir işe yaramaz.
-
MagaraAdami bunu yazdıblmrt bunu yazdı
Alerjik nefes alamama olayı çok farklı hocam. Alerjik değil, söylediklerinize göre daha çok psikolojik görünüyor. Nefes alamadığınızı belirttiğiniz an bir hastanede SPO2 değerinizi ölçtürün. Parmaktan ölçülüyor ufak bir alet bağlayarak. Eğer 95 üstündeyse tamamen psikolojiktir. Ayrıca göğüs hastalıklarında solunum fonksiyon testi yaptırın ve akciğer kapasitenizi öğrenin. Ona göre net birşey diyebilirim bende.
o parmakdan yapılanda en son acile gittigimde yapıldı ekg film kan testi dahil bişeyin yok dedi . vantolin makınasımı ne varya hava verıyorlar ona bagladılar .. ama ben tabi diger günlerde yine halen bu sorunum devam ediyor .. bunun alkolle bir alakası varmı onu merak ediyorum ama var ise neden sonuçlar normal cıkıyor . ben bunun için hangi bölüme gitmeliyim
-
blmrt bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdıblmrt bunu yazdı
o parmakdan yapılanda en son acile gittigimde yapıldı ekg film kan testi dahil bişeyin yok dedi . vantolin makınasımı ne varya hava verıyorlar ona bagladılar .. ama ben tabi diger günlerde yine halen bu sorunum devam ediyor .. bunun alkolle bir alakası varmı onu merak ediyorum ama var ise neden sonuçlar normal cıkıyor . ben bunun için hangi bölüme gitmeliyim
Kan tahlilinde falan somut bir sonuç elde edemezsiniz. Sizin SFT yaptırmanız gerekmekte. Ventolin vermişlerdir ama oda bir çözüme kavuşturmaz sizi. Alkolle bir alakası olacağını düşünmüyorum hocam, tamamen psikolojik duruyor. Göğüs hastalıkları uzmanına görünmenizi önerebilirim. En detaylı incelemeyi kendisi yapacaktır.
-
@MagaraAdami verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim,
Keratakonus ile ilgili olarak sadece kornea taraması yapıldı, göz filmi çekildi, onun haricinde 18 ocakta tekrar kontrole gel deyip sadece gözlük yazdılar, bilgisayar başında çalışıyorum ve gözlüğü uzun süreli kullanımda baş ağrısı ve sağ şakağımdan damar attığını hissedip mecburen iş nedeniyle çıkartıyorum, onun haricinde birşey yapılmadı ne yazık ki?
Bir de hocam direk kornea taraması ile ilk seferde bu tanı konabilir mi? baya pis bir rahatsızlık bir türlü kabullenemedim de :) (Kornea taramasını yapan alet resmen disko gibiydi hocam, bir kırmızı bir mavi ışıklar falan yayıp dönüyordu falan)
-
Hocam bana pm aticaktiniz :)