Sanal Olmayan, Ev Oyunu (?)
-
beyler, acaba evde gençler arasında oynanılabilecek(partilerde ev buluşmalarında vs.) çocuksu olmayan bildiğiniz kaliteli oyunlar varsa nasıl oynanıldığını paylaşır mısınız.mesela: sayko(ki bu oyununda nasıl oynandığını bilmiyorum, kimse düzgün bir biçimde ifade edemedi)Ancak monopoly tarzında ücret karşılığında oynanılan oyunlardan aramıyorum.
-
tabu oyna hoca, tavla turnuvasi yapin acayip zevkli
-
la kutusu mor bi oyun vardı 6 kategoride sorular çıkıyo çember şeklinde bi kağıtta oynanıyodu işte herkesin bi pastası oluyo pasta dilimi topluyosun güzeldi,jenga var böylemi yazılıyodu unuttum :D
-
DaSpOnGe bunu yazdı:
-----------------------------la kutusu mor bi oyun vardı 6 kategoride sorular çıkıyo çember şeklinde bi kağıtta oynanıyodu işte herkesin bi pastası oluyo pasta dilimi topluyosun güzeldi,jenga var böylemi yazılıyodu unuttum :D
-----------------------------
trivial pursuit:)kazık oyundur çok tıkandım ben bu oyunu oynarken.babam felaket oynardı ama:D -
batak okey pis yedili pişti vs.
-
Batak veya poker.
Sayko ise şöyle oynanıyor.. Öncelikle oyunu bilmediğinden emin olduğunuz biri kurban olarak seçilip sizi duyamayacağı bir yere gönderiliyor. Sonra kalanlar belirli bir düzende oturuyor, mesela daire şeklinde. Oyunun ilerleyişi kurbanın gelip size soru sorması ve sizin yanıtlamanız şeklinde olacak, ve kurban oyunun ne olduğunu çözmeye çalışacak. O yüzden aranızda oyunu nasıl karıştıracağınıza karar veriyorsunuz, temel nokta herkesin bir sağındakine ya da mesela işte iki sağındakine/solundakine göre yanıt vermesi. Diyelim herkesin sağındaki insan olmasına karar verdiniz. Mesela senin adın Ahmet olsun, yanında Ayşe adlı bir hatun oturuyor olsun. Ayşe ne giymiş nelerden hoşlanır falan bu tip şeyleri bilmen lazım, herkes aynı şekilde bir sağındaki insan gibi davranacak. Kurbanı çağıracaksınız sonra ve soru sor diyeceksiniz. Mesela senin gözlüğün var diyelim, Ayşenin yok. Adam sana gelip abi ne zamandır gözlük takıyorsun derse ne gözlüğü olm benim gözlüğüm yok ki diyeceksin. Ya da mesela işte kız arkadaşın hede hödö falan gibi bir soru sorarsa ben erkeklerden hoşlanıyorum kız arkadaşım yok ki benim falan diyeceksin (: arkadaşın o şekilde olayı çözmeye çalışacak, siz de kopacaksınız. Bir de mesela diyelim ki en sevdiğin yemek ne falan gibi bir soru geldi, bilmediğin bir şey. Söyledin bir şey ama yanlış, bu durumda Ayşe sayko diyor, herkes ayağa kalkıyor ve rastgele bir şekilde tekrar oturuyorsunuz. Bu sefer yanına bir başkası gelmiş oluyor ve mesela aynı soruyu bile sorsa adam tekrar farklı bir yanıt alıyor oluyor. Falan filan, böyle bir şey işte umarım anlatabilmişimdir (:
-
risk diye bir oyun var abi. savaşla alakalı ama çok müthiş zevkli falan filan bir oyun. araştır, mutlaka geçer internette.
-
ABDİ oyna...
Bütçenize göre bira viski rakı vodka vb içkiler yada suyla oynanır. iskambil kagıtlarının değerlerine göre shot yaparsın.wc ye gitmek ve kusmak yasak, yapan tekrar shot ceker. her kartın özel bi anlamı vardır...
Acayip zevkli oyundur.ilginizi çekerse detaylarıyla yazarım...
-
CiRKiN bunu yazdı:
ABDİ oyna...
Bütçenize göre bira viski rakı vodka vb içkiler yada suyla oynanır. iskambil kagıtlarının değerlerine göre shot yaparsın.wc ye gitmek ve kusmak yasak, yapan tekrar shot ceker. her kartın özel bi anlamı vardır...
-----------------------------adam biliyor işi yıl başında bizim elemanlarla böyle birşey planlıyorduk ama dayaklı :D
-
Amd-x bunu yazdı:
CiRKiN bunu yazdı:
ABDİ oyna...
-----------------------------adam biliyor işi yıl başında bizim elemanlarla böyle birşey planlıyorduk ama dayaklı :D
biz 5 kişi 2 kasa bira bitirirdik.kusar tekrar içerdik.kafanın 1 milyon olmasını geç olayın bi noktasından sonra kimse oyunu takip edemiyo altına sıçarsın gülmekten zaten...
----------------------------- -
sessiz sinema :D