Server'a Girip Şirket Muhasebe Verilerini Sildiler. Ne Yapabilirim ?
-
Uzak masaüstü ile bağlandığımız bilgisayarın LOGO muhasebe programındaki tüm verilerimizi silmişler. Böyle bir not bırakmışlar. Para istiyorlar. Ne yapabiliriz ? Var mı yardımcı olabilecek birileri ?
üstüne veri yazarak tekrar kurtarılamayacak şekilde sildim.
Verilerinizi geriye bulduğum şekilde koymamı isterseniz bunun şartları konusunda
anlaşmak üzere bana
verilerinizicin@mac.hush.com
adresine saat 10:00 a kadar
serverinizin ip numarasını da içeren bir mail atınız koşullar konusunda anlaşalım.
saat 10:00 dan sonra mail adresim kapanıyor bilginize
Dosyaları Shift Delete ile silecek veya diskleri biçimlendir ile formatlayacak kadar acemi değilim
bazı angutların çok bilmişlerin recovery programlarıyla günlerce diskleri taratmasını bekleyecek kadarda vaktim yok
zamanında dönen bilgileri alır dönmeyen kendi bilir
-
Bu zamana kadar çözen olmadı diye biliyorum. Mecbur, bi şekilde anlaşıp verilerini alacaksın. (Çok değerliyse)
Peter Pan bu. :D
http://www.tahribat.com/Forum-Peterpan-Adli-Hacker-184766/
Daniel-Koo tarafından 13/Şub/15 09:53 tarihinde düzenlenmiştir -
kendi yağımızda kavrulan bir firmayız zaten. eğer kurcalamışsa görmüştür verileri, hareketleri. o kadar değerli verilerimiz yok sadece iş çıkardı başımıza.
-
x Delegado_Zero bunu yazdı
kendi yağımızda kavrulan bir firmayız zaten. eğer kurcalamışsa görmüştür verileri, hareketleri. o kadar değerli verilerimiz yok sadece iş çıkardı başımıza.
Hocam yapacak bi şey yok o zaman. En az 2500 dolar istiyo lale.
-
x Delegado_Zero bunu yazdı
Hocam eğer o kadar değerli verileriniz yoksa, cevap olarak elde ettiği belgelerin tümünün çıktısını alıp, kıvırma şartı ile götüne sokmasını önerebilirsiniz..
Anlayışlı adamdır Peter.
-
Hocam şifreniz görece kolay bir şifremiydi ?
-
x CEO bunu yazdıx Delegado_Zero bunu yazdı
Hocam eğer o kadar değerli verileriniz yoksa, cevap olarak elde ettiği belgelerin tümünün çıktısını alıp, kıvırma şartı ile götüne sokmasını önerebilirsiniz..
Anlayışlı adamdır Peter.
Bence (yani cidden önemsiz siktir et diyebilecek bi verilerse) adama mail atıp içine "nah" koyun, al kıvır kıvır götüne sok bizde yedekleri vardı diyin sfadjshkjgf
-
evet. şifre 123456 :)
dediğim gibi ilk kez uzak masaüstü bağlantısı yaptım. idareten koymuştum zaten. ben nerden bileyim piyasada peter diye biri geziyormuş :)
-
x Daniel-Koo bunu yazdıx CEO bunu yazdıx Delegado_Zero bunu yazdı
Anlayışlı adamdır Peter.
Bence (yani cidden önemsiz siktir et diyebilecek bi verilerse) adama mail atıp içine "nah" koyun, al kıvır kıvır götüne sok bizde yedekleri vardı diyin sfadjshkjgf
yada veriler çok önemli değil 1 günde geri yükleriz yedeklerini size 1 günlük çalıştığımızda kazanacağımız parayı teklif ediyoruz de ver 200-300 polisi arayın amk hangi banka hesabı felan hepsini alsınlar yakalasınlar amk
-
patronla konuştum bende. dediğiniz önerileri yapmak konusunda mutabakata vardık. sanırım öyle yapacağız. yine de önereceği fiyatı merak ediyorum :)
gerçekten kayda değer birşey yok. muhtemelen çok fazla şirket tanımlı olduğu için bizi büyük bir grup şirketi falan sandı. oysa o şirketlerin hepsi daha önce iflas ettiğimiz şirket isimleri :)
-
x Daniel-Koo bunu yazdı
Bu zamana kadar çözen olmadı diye biliyorum. Mecbur, bi şekilde anlaşıp verilerini alacaksın. (Çok değerliyse)
Peter Pan bu. :D
su anda ben yapıyorum bu işi. ( adli kısmını )
hocam veriler için diskin analizi yapılır da cok teferruat ister.
cok onemli değilse almamanız mantıklı.
bundan sonra daha düzgün it-nt'cilerle calısırsınız ya da işe alırsınız :/
yedek, abi yedek çok önemli.