Sigara Bırakma Saçmalıgı
-
Merhaba Televizyonlarda Görüyoruz sigarayi birakın bilmem neler birsürü reklam ceza sigara peketlerine resimler
171 hatti felan diyorlar sözde teşvik ediyorlar birakmaya ama öyle degil
çok şükür sigara içmiyorum sigara içen bir bayan arkadşım var birakmak istiyor kaç kere 171 hattini aradi bende aradiysam ulaşamadık
10 dakka evirip çevirip kapanıyor sonuç yok
sonra keteme gitti tam bir rezalet sigortan olmasa tedevi para ile sigortan olsada olmasa da ilaçlar 180 tl böyle saçmalık olur mu
birsürü ceza koyacaksın milyonlarca lira harcayip reklam yapacaksın biraksınlar diye birakmaya gelince hop dur birakmaman içinde elerinden geleni yapıyorlar
saglık bakanlıgı sitesine baktım mail yada iletişim formu göremedim sigara hatti için 171 vede ankara telefonları dişinda
nereye mail atip tepki göstereyim sizce ne yapayım.
-
bence onlardan ziyade bunlar daha etkili
-
reklamın amacı sana sigarayı illa bırakmaktırmak değil ki. bakın akp sağlık bakanlığı vatandaşın sağlığını düşünüyor mesajı vermek. ha iyi bişey bu. ama akp bana göre göz boyama işine daha çok para harcıyor. diğerlerine para yetmiyor olabilir.
-
avrupada olsa bırakmaya teşvik için her türlü yatırım yapılırdı. bizimkiler yine işi yarıda bırakıyor
-
hocam devlet yöneticilerinin neyi doğru düzgün yaptığını gördün ki?
Ne varsa özelde var hocam parnla belki ama kaliteli hizmet özelde. Ben 13 yıl içtim o meret ve 1,5 yıldır da ağzıma sürmüyorum. Arkadaşına önereceğim daha doğrusu benim bırakma yöntemim şöyle oldu (kişiden kişiye değişebilir)
reklama girecek ama firma ile alakam yoktur sonuçta faydası görülmüş bir durum.
Yaklaşık 1 ay bu bandı kademe kademe kullandım. Tabi önce kafamda ben bunu bitireceğim dedim. önce 1 numara en büyük ve yoğun olan yaklaşık 7 - 10 gün. daha sonra 2 numara orta 7-10 gün. ve son olarak 3 numara 7-10 gün. Ben böyle bir sistem uyguladım kendime. ve o bandın vücuduma nasıl yoğun nikotin verdiğini düşündüm hissettim. inan bana canım sigara istediğinde özellikle sabah kahvaltısından sonra kafam güzel olmaya başladı bandı verdiği nikotin daha yoğun ve keyifli gelmeye başladı. 1 haftalık kullanımın ardından sigarayı bırakıyorum ama bandın bağımlısı olmaya başladım anasını satayım demeye başladım :) ya da kendimi buna inandırdım. o 1 ay günler geçmiyormuş gibi gelecek ulan sigarasız ben nasıl zaman geçireceğim duyguları olacak ama inan bana derinnnn bir nefes çektiğinde öksürmeye başlamayacaksın. Ve şimdi ben geriye dönüp baktığımda o 1 ay ın ne kadar boş düşüncelerle geçtiğini düşünüyorum.
Neyse biraz uzun oldu ama benim hikayem bu:). Rakamlara takılmasın 7 olmaz 10 olur 10 olmaz 20 olur. Hepimiz kendi vücudumuzu kendimiz tanıyor biliyoruz. Arkadaşına canı ne oranda sigara isterse o kadar yoğun olan bandı kullanması gerektiğini söyle. zaten belli bir zaman sonra bant alışkanlığı da sona eriyor.
-
piyasda o kadar cok varki sigara birakma ama irade de lazım denildigi gibi arkadaş hastalandı 1 ay içinde bıraktı 3 paket içiyordu nerdeyse
-
Bakanlik felan hikayeden ibaret hocam. Hersey insanin kendi iradesinde bitiyor.
-
Bakanlik felan hikayeden ibaret hocam. Hersey insanin kendi iradesinde bitiyor.
-
ottomanmurat bunu yazdı:
-----------------------------çok şükür sigara içmiyorum sigara içen bir bayan arkadşım var birakmak istiyor kaç kere 171 hattini aradi bende aradiysam ulaşamadık
10 dakka evirip çevirip kapanıyor sonuç yok
-----------------------------
ben şimdi aradım 171'i tek seferde ulaştım ve birini bağladılar telefona
-
arkadaşın sigarayı bırakmaya gayret etsin azıcık
2-3 gün çay ve kahve içmesin sigara içilen ortamlardan uzak durmaya çalışsın böyle bir hafta gayret etsin dayanamaz ve tekrardan sigara içerse
bi doktora başvursun.
-
171'i aradım tamamen dalga geçmek için :D bi kadın çıktı :D diyalogumu aynen şöyledir :D (biyerden görmüştüm deniyim dedim)
+ Alo 171 sigara bıraktırma hattı mı ?
- Evet
+ Vereceğim adrese 2 paket sigara bırakırmısınız ? :D
- Düt düt düt :D